Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 54

Wątek: skąd wytrzasnąć otulacz wełniany?

Chustoholiczka Awatar szast.prast
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

dolar niedrogi: w południe był po 2,75.
    mam zamiar zamówić w L. w tym tygodniu, muszę tylko podjąć decyzję czy wziąć tylko jeden otulacz, czy może zaeksperymentować z tym ultracienkim i ultragrubym. jeśli ktoś się chce podłączyć detalicznie pod mojego PP i wspólną wysyłkę do Polanda, proszę bardzo.
    z tego co Demonia mi kiedyś mówiła, suma zamówienia nie może przekroczyć 150 dolarów. Moni, jesteś tu? dobrze piszę?

demona
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szast.prast Zobacz posta
    z tego co Demonia mi kiedyś mówiła, suma zamówienia nie może przekroczyć 150 dolarów. Moni, jesteś tu? dobrze piszę?
    Jesteś. Tak, na fakturze i na wpłacie nie może być więcej niż 150$ już z przesyłką.

Edit: paypal rzadzi się swoimi kursami, u nich 1$ = 2,85
    Ostatnio edytowane przez demona ; 23-07-2011 o 00:15

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    No właśnei ja mam takie samo odczucie co do BBH M. Miałam L i był ogromny!
    przeraża mnie to, co piszecie, bo niedawno zaczęłam się zastanawiać, że za czas jakiś będę musiała poszukać większego rozmiaru - mam giganta a nie dziecko No ale coś w tym jest - teraz pewnie spadł, ale wcześniej dzieciak siedział sobie w samej górze siatki centylowej, a pieluchy dla niego na styk były zupełnie dobre dla starszej siostry - u bobasa szersze udka.

Na Loveybums chyba jednak poskąpię - dzięki! (zwłaszcza, że nie wiedziałabym, czy na długo starczy mi eLka, czy doszlibyśmy do XL, a te są taniej w sumie w KrainiePieluszek).
    Ostatnio edytowane przez jul ; 23-07-2011 o 01:26
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Domyślnie

Jul, ta L jest spora. Myślę, że mój sześciolatek by się w nią zapiął Nam na pewno wystarczy do końca pieluchowania.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa/Bielany

Domyślnie

ja chętna do loveybumsów... gatków i otulacza ... dajcie znać jak się zdecydujecie zamawiać

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Zoolka, zamawiać będę. Dla siebie i maks dla dwóch osób (po 1 sztuce), żeby się zmieścić w 150 dolarach z wysyłką. jeśli chcesz się podłączyć, to napisz do mnie pw.

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Oczywiście pobudzona wątkiem, zakupiłam u franiszekczy jak się nazywają i u olidroni, po raz pierwszy, zobaczymy
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szast.prast Zobacz posta
    Zoolka, zamawiać będę. Dla siebie i maks dla dwóch osób (po 1 sztuce), żeby się zmieścić w 150 dolarach z wysyłką. jeśli chcesz się podłączyć, to napisz do mnie pw.
    a to i ja skrobnę, jak sie zmieszczę - jedną szt choc pragnę
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Zoolka, Espejo,
    otulacze wełniane rozmiar M, crepe czyli średnia grubość stoją po 30 USD, przesyłka do Polski przy zamówieniu takiej wielkości 24 USD. czyli po dodatkowe 8 USD na łebka. w sumie będzie więc 38 USD (czyli ok. 106 zł wg dzisiejszego kursu) na łebka, plus znaczek za list polecony (Zoolka, Ty zdaje się, że możesz odebrać osobiście ode mnie).
    wiem już jaki kolor i rodzaj życzy sobie Espejo, Zoolka, Ty tez daj znać i zamawiam.

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

loveybums błyskawica.
    otulacze są już u mnie - z gratisowymi próbkami lanoliny. wyszło ostatecznie troszkę taniej, a mnie kusi, żeby wykorzystać słaby rating USA, chwycić się tonącego dolara i zamówić coś jeszcze. i tak idę na dno z ciężkim Frankiem, więc przynajmniej sobie osłodzę ten proces

Domyślnie

faktycznie blyskawica
    ale fajnie

moze we wrzesniu jeszcze dolar polezy bo ja w tym miesiacu juz nie dam rady
    Truscaffkowa Marzenka

Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

a tymczasem, po cichutku, wełenki loveybums w różnych rozmiarach wróciły do krainy pieluszek
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustoholiczka Awatar murmle

Domyślnie

Ja też szukam wełnianego otulacza, to teraz niech mi ktoś powie które są lepsze z tych loveybums, bo może bym się nawet szarpnęła, ale nie wiem, na które gatki czy typowo otulaczowe, czym się te rozwiązania różnią w praktyce? Poradzi któraś?

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Hej murmle - w recenzjach powinny być opinie o loveybums, chyba nawet sama kiedyś o coś pytałam Też bym chętnie kupiła tylko czemu one takieee drogie ( ja bym wolała gatki bo wtedy mam 100% pewności, że udka nie będą ściśnięte i formowanka będzie wygodnie leżała)
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

murmle, tu był wątek mniej więcej w tym temacie http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=61862

edit. przemyślałam i jeszcze dopiszę - wszystko zależy od okoliczności - wpierw byłam zdecydowanie za otulaczem, żeby móc nocą łatwiej zapinać, mniej inwazyjnie przy śpiącym dziecku, potem byłam zachwycona gatkami przy uciekającym dziecku latem, kiedy nie zakładałam na wierzch spodni, dziś kiedy jak zmieniałam pieluchę pod spodniami, to żałowałam że założyłam gatki a nie otulacz, bo portki musiały zjechać, a człowiek sam stoi i nieco łatwiej zapiąć otulacz na stojącym i zajętym czymś, niż majtać nim żeby wciągać gatki a potem portki.
    Ostatnio edytowane przez jul ; 09-10-2011 o 19:55
    żona TEGO Jaśka

Domyślnie

Mam (mialam przy starszym tez) obydwa rodzaje i potwierdzam, wszystko zalezy od okolicznosci a kocham te otulacze bo mają najdelikatniejszą welne jaką macalam, jaką mialam - mowa oczywiscie o otulaczach w roznych wersjach
    Truscaffkowa Marzenka

Chustomanka

Domyślnie

Może zakupię otulaczyk na napy ale nie wiem jaki rozmiar będzie ok? Mój Alek ma 10mies i waży 10kg jaki brać rozmiar M czy L?

Chustonoszka Awatar biankaaa
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bianka2009 Zobacz posta
    Może zakupię otulaczyk na napy ale nie wiem jaki rozmiar będzie ok? Mój Alek ma 10mies i waży 10kg jaki brać rozmiar M czy L?
    M powinna być dobra, ale L pewnie będzie bardziej przyszłościowy Moj syn ma 17 mcy i wazy niecale 11 kg i L łądnie leży i spokojnie wystarczy do konca pieluchowania (a przynajmniej mam taka nadzieje ). Gatki to już wogóle mistrzostwo świata. Nie mogę wyjsc z podziwu nad tymi wełniaczkami

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez biankaaa Zobacz posta
    M powinna być dobra, ale L pewnie będzie bardziej przyszłościowy Moj syn ma 17 mcy i wazy niecale 11 kg i L łądnie leży i spokojnie wystarczy do konca pieluchowania (a przynajmniej mam taka nadzieje ). Gatki to już wogóle mistrzostwo świata. Nie mogę wyjsc z podziwu nad tymi wełniaczkami
    dzięki kochana
    to ja chyba M wezmę

Chustofanka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie wełniaczek

ja kupiłam od Sylviontka ,świetny,ręczna robota,
    dłuższe nogaweczki,jestem zachwycona.
    Mała super wygląda

Uprawnienia umieszczania postów