mi kupciowe plamki ze storcza zeszły mydłem odplamiającym IV + słonko.... nic nie widać...![]()
mi kupciowe plamki ze storcza zeszły mydłem odplamiającym IV + słonko.... nic nie widać...![]()
A jak to jest z higiena przy welniakach? Przymierzam sie, ale piszecie, ze uzywacie caly dzien tego samego a potem wietrzycie, tak? No a co z bakteriami? Jakos sobie nie wyobrazam codziennie recznie prac i lanolinowac.
A. 02.2010, T. 06.2012
Jak zmieniasz często pieluchy to otulacz da radę większą część dnia nawet się nie mocząc. Ja mam kilka i zmieniam, jak wyczuje, że jest wilgotny, nawet od środka. Czasem oznaczało to zmianę otulacza co zmianę pieluchy, ale 2 by wystarczyły przy takim cyklu. Pranie mniej więcej raz w tygodniu, lanolinowanie co 2-3 tygodnie.
właśnie przerabiam ten sam problem - obawiam się że plam po siuskach nie da się porządnie sprać -mam otulacz Loveybums niebieski - namaczałam w płynie do naczyń, płatkach mydlanych, mydle "biały wielbłąd' w końcu puściły mi nerwy i sięgnęłam po w wybielacz... plamy są dalej widoczne. w dodatku mam wrażenie że otulacz bardziej przecieka mimo że zrobiłam mu lanolinowanie jak dotychczas - trzymał na mur beton - obawiam się że zrobiłam mu krzywdę nadmiarem środków piorących ;(
ojej a ja juz sie ucieszylam,ze jakis zloty srodek znalazlas!ja tez moczylam w soli, kwasku,mydle szarym i plamy zostalya mam beżowego poppolini i wygladaja te plamy paskudnie.aha plus jest taki,ze tata zauwazyl,ze otulacz jakis jasniejszy-czysciejszy sie zrobil! przynajmniej tyle
wybielacza nie uzylam i trzyma tak jak trzymal.