Pokaż wyniki od 1 do 20 z 89

Wątek: O co chodzi z tym Harrym Potterem??

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar modrooczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawiareczka Zobacz posta
    dziewczyny, a czy HP to odpowiednia lektura dla dzieci 5-6 letnich? nie chodzi mi o kwestie religijne. Moja znajoma czyta HP swoim synom bliźniakom do poduszki od jakiegoś roku. Teraz chłopcy mają 6 lat. Przeczytała już chyba wszystkie części, chłopcy mają świra na punkcie HP, mają lego, gry etc. Ja nie czytałam HP i pojęcia zielonego nie mam o czym to jest, HP kojarzę tylko z tego głównego aktora w okularach Teraz jak Was czytam to zastanawiam się czy tak mali chłopcy powinni 'czytać' te książki...
    Ja czytałam wszystkie części i na pewno nie dałabym pięciolatkowi. Dziewięciolatek może przeczytać pierwsze trzy części jak bardzo chce, ale póki o to nie błaga to podsuwałabym inne książki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez modrooczka Zobacz posta
    Ja czytałam wszystkie części i na pewno nie dałabym pięciolatkowi. Dziewięciolatek może przeczytać pierwsze trzy części jak bardzo chce, ale póki o to nie błaga to podsuwałabym inne książki.
    Synowie koleżanki już 'przeczytali' więc po ptokach ale ponieważ, jak pisałam, mają świra i cały czas nawijają o HP mojemu synowi, to pomyślałam, żeby jego wdrożyć w temat, przemęczyć się (nie lubię książek 'o czarach', latających wróżkach i magicznych sztuczkach) i mu przeczytać. Ale skoro mówicie, że nie, to dam sobie spokój.

Uprawnienia umieszczania postów