ja już ortodoksem nie jestem.....a jak wg was wypadają polar ,pul,czy pul minkee?
ja już ortodoksem nie jestem.....a jak wg was wypadają polar ,pul,czy pul minkee?
Z polarem porażka, ale chyba akurat młoda pupa tego materiału nie akceptowała.
Pul w wersjach łysa i minkee jednak zdecydowanie duużo lepiej. Może to kwestia dopasowania otulaczy, bo pampek zapewne był fantastycznie dopasowany- te gumeczki przy nóżkach, w pasie idealnie..tak więc nie było przewiewu...ale różnica dla nas diametralna.
Wiadomo, wełna w ogóle w konkursie nie startuje![]()
Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.
My pampków uzywamy na dłuższe spacery(chociaż ostatnio w tetrze mykałyśmy i tez było git) i na noc(chociaz nie wiem,c zy to ma duzy sens, bo nasikane w niego rano duzo nie jest, a kupy ona w nocy nie robi- do rana czeka i na miseczkę...). Ale mnie w nich przeraza nieco to, że one sa taki... papierowe... I nie wazne Pampers, dada z biedronki czy eco z rossmana- papierowe i sztywne... i pupa w nich cieplejsza- zaparzona i czerwona- niż w tetrze i flipie( a to pul przecie...). Więc chyba będziemy powoli z pampków rezygnowac, przynajmniej na spacerach...
I do welny robimy podejście- to na prawde nie grzeje?????
Taka-jestem-ładna(nastolatka...ech...)-1999, Nikt-mnie-nie-rozumie(takoż...)- 2000, Brykacz-nad-brykacze- 2004, Trzeba-to-policzyć- 2006, Królewna(królewny NIE sprzątają)-2011,Tylko-sprawdzam! -2012, Żółwina- 2015
Dziecko jest jak prąd- ma fazy. Nic dziwnego, że u nas są spięcia... Sieć przeciążona
Dzisiaj z racji zmiany leków córa dostała biegunki, stwierdziłam więc, że założę jej do miasta pampersy bo będzie mi wygodniej... Nie skończyło się to dla jej pupki dobrze, mimo iż z kupą w sumie pupa kontaktu nie miała bo zaraz przebierałam (mała pokazuje, że zrobiła), pupa była ciągle zapocona i mokra, co skończyło się odparzeniem... Wystarczyły 2h w pampku. Teraz śpi w samej formowance mam nadzieję, że szybko uda nam się pupkę wyleczyć. Właśnie podpinam się pod pytanie ktosikowej, czy wełna faktycznie nie grzeje?? Chyba i ja muszę się zaopatrzyć.
Lena '07Nina '10
Blanka '12
Gabriel '16
Matilda ‘18
A. 06.14 (*)
https://m.facebook.com/thetwoowls/ -dzieciecy handmejd
Mój świat fotografii - fejsbukowy fanpejdż, zapraszam!![]()
ja musiałam ostatnio młodej nałożyć ekojednorazówkę do samochodu,po pol godzinie mokry tyłek od potu,czerwono i co ciekawe,strasznie się kręciła i pokazywała że jej niewygodnie,resztę drogi spedziła na golasa,boszzz,nawet smrod w takie upały z eko jednorazowej czułam
lecimy w nocy na cienkich kieszonkach,malo wkładu,nawet wełna i cienka formowanka przegrzewa Marylę
mój śpi w eko z rossmana, i czasem pomyka w dzień jak muszę mu pupę maścią wysmarować albo zostaje z dziadkiem. Nic się nie dzieje. A, i wyczytałam na opakowaniu, że ten eko jest oddychający
ale teraz na upały zdecydowanie najlepiej mu w kieszonkach czy formowankach z bambusem przy pupie (zawsze z otulaczem). Choć wczoraj siedział godzinę w piaskownicy w real easy i poza tym, że pielucha została zapiaszczona to pupa cacy.
A tak w ogóle to Pampersy są najgorsze![]()
To chyba od pupy zależy, bo u nas mąż z lenistwa czasem papki zakłada (szczególnie na wyjścia) i nic się nie dzieje ;> No ale poza tym to w tetrze i wełnie ganiają (znaczy Franek gania) i żadnych problemów nie ma ;>
Nie grzeje, ale ważne co jest pod. Moja siostra w poprzednie lato opiekowała się małą (córa niespełna rok miała). Mała alergiczna, skóra bardzo delikatna we wszystkim się odparza... Siostra nie umiała założyć małej samej tetry na spacer, więc testowała różne opcje. Kieszonki z polarem, z bambusem, formowanka + PUL, nawet w rozpaczy założyła Pamka (kilka dni leczenia pupy....) i na samym końcu wełna + tetra. Wełna padła na koniec, bo jak to taki skwar a tu dziecko w wełnę wkładać.... Miny mam na placach zabaw bezcenneMała się wogóle nie odparzała, choć ja po wróceniu do domu używałam tylko tetry i snapi, albo niczego. W nocy mała kładłam bez pieluchy.
Teraz mała jest większa i jak narazie nic się nie dzieje ani przy kieszonkach, ani formowankach z wełną.
Dziś byłyśmy na dworze (z konieczności) aż do 13- dziecko w chuście tylko w gatkach wełnianych i formowance TotsBots- dupcia była przyjemnie chłodna, szok przy tej temperaturze
U nas pampki awaryjnie na noc, jak się nie wyrobimy z praniem albo przeciekniemy w nocy...ok 5-6 rano się dzieć wierci, póki jej pieluchy nie zmienię, mokra tetra czy muślinyukochane moje, nie robią na niej wrażenia.
Chusta i pampery to dla mnie makabryczne połączenie przy tej temperaturze .
no popróbujemy... wpakuje jej na noc może tetre plus jeszcze coś w tą wełne... bo formowanki ma tylko mikrofibrowe albo welurek(az jedną... jakos tetre kocham bardziej...)
Taka-jestem-ładna(nastolatka...ech...)-1999, Nikt-mnie-nie-rozumie(takoż...)- 2000, Brykacz-nad-brykacze- 2004, Trzeba-to-policzyć- 2006, Królewna(królewny NIE sprzątają)-2011,Tylko-sprawdzam! -2012, Żółwina- 2015
Dziecko jest jak prąd- ma fazy. Nic dziwnego, że u nas są spięcia... Sieć przeciążona
mój wielki sikacz w nocy przesika wszystko, wielo i
"pampers" równieżo dziwo ekorosmany jakoś dają rade, zwykłe rossmanowe tez rzadko przesikane...a może to nienormalne ze tyle sika w nocy?
Damian 07.01.2005
Maciek 07.09.2009
Tomek 17.04.2014
Jaś 15.01.2013 [']
1% Maciek
https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572
uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny
nooo... bo jednak jest mechaty? moze niektóre dzieci źle reaguja na posiusiane włoski polarkowe? grzeje?
na razie nie odwazyłam sie wpakowac małej na pupe pieluchy z polarem... nie uzyłam polarkowych wkładek na tetre... mam watpliwosci co do weluru... bo jakos tak kojarzy mi sie z docieplaniem... pewnie jestem w błedzie...
My używamy też tych z polarem i pupa faktycznie zgrzana, ale mokra nigdy nie była... przy pampersach (na noc) wilgotna niestety
Nelka była na pampkach przez 1,5 roku i też odparzona tylko raz po antybiotyku i żadnych kremów nigdy przenigdy nie używaliśmy... także zdecydowanie od dziecka zależy jak reaguje
mojej też nie szkodząjednorazówki,ale jednorazówki + upały to już zdecydowanie skóra mokra od potu i przegrzana.wydaje mi się,że w temacie chodzi o jednorazowe pieluchy nakładane gdy jest gorąco,a nie ogólnie ale może źle zrozumiałam pierwszy post
![]()
Tak sobie teraz pomyślałam, że skoro sporadycznie nakładane pampki robią takie kuku naszym dzieciom, to jak wygląda pupa 99% polskich niemowląt, które chowają się tylko w jednorazówkach?? Może mamy wrazliwsze dzieci, albo tamte mamy są mniej wrażliwe i nie zauważają czerwoności pup swoich bobasów...?
Swoją drogą mimo starań nie udało mi się jeszcze przez pół roku przekonać nikogo do wielo, a parę potencjalnych kandydatów było. Pedagogiczna porażka;(( Do chusty tak, do wielo - absoltunie...
U nas było inaczej. mikropolarek, i generalnie kieszonki tak, polarowe otulacze zdecydowanie nie. grzały.
A wełna..naprawdę,naprawdę nie grzeje.
Test z oddychaniem przez PUL jest baardzo chybiony.Przez Goretex też nie pooddychasz. A i już wspomniałam wełna nie bierze udziału w TYm konkursie
Lepszym jest test, możliwości odparowywania- i wtedy rzeczywiście wody w szklance ubywa. Kumpela robiła testy, już nie pamiętam wyników, ale róznice były znaczne![]()
Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.