Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 39 z 39

Wątek: Domieszka-którą wybrać?

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Moja pierwsza chusta z lnem to był właśnie stendhal. Ile ja w nim nanosiłam się Damiana to moje
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chustoholiczka Awatar Aksamitka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pati291 Zobacz posta
    Moja pierwsza chusta z lnem to był właśnie stendhal. Ile ja w nim nanosiłam się Damiana to moje
    Ach, żeby on był trochę tańszy...

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Podpisuję się pod tym, co napisały dziewczyny. Nie można uogólniać chust ze względu na domieszki. Każda chusta powinna być brana pod lupę indywidualnie. Mnie osobiście najbliżej jest do wełny i lnu. Reszta domieszek mnie jakoś szczególnie nie zauroczyła. W moim stosie są tylko 4 chusty niesprzedawalne (pawiszony oraz Stendhal z lnem i Vogel z wełenką).
    Osobicie najbliżej mi do Didymosa, ale np. nie wszystkie wełny i lny mi podpasowały.
    Popatrz, która chusta podoba się Tobie wizualnie i wówczas pytaj, bądź zerknij do wątku Różne chusty...

Chustofanka
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

domieszki razem z odzieżą termoaktywną to po tym jak pracowałam w sklepach techniczno-sportowych to moje zboczenie. Zastanawiałam się nawet czy nie ma chust ze srebrną nitką, albo na merinosach. W odzieży technicznej-zarówno letniej i zimowej mi te dwa patenty sprawdzały się rewelacyjnie. Bambus już mi mniej podchodził, ale ze względu na swoje właściwości mam zamiar go również spróbować w chustach na lato

"Rzeczy, które posiadasz w końcu zaczynają posiadać ciebie..."

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Są bardzo fajne natkowe chusty właśnie z domieszką wełny z merynosów .

demona
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gosia z badylem Zobacz posta
    albo na merinosach.
    oczywiście że są
    Edit: Ania

Chustofanka
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

dziewczyny czyli jak jest napisane że z wełną (chodzi o Nati) to oryginalna merino jest tak?
    A inne firmy wiecie może z jakiej wełny korzystają?

"Rzeczy, które posiadasz w końcu zaczynają posiadać ciebie..."

Domyślnie

Chyba z owczej i alpaka,ale ja się nie znam A japan z lnem? gruby jest? Fajny? Zawsze myślałam,że chusty z lnem są twarde,ale chyba niedługo? No wiem,że każda jest inna Ja pytam o Nati bardziej teraz,ale wszystkie mnie interesują Myślałam też o Stalblau...

Chustomanka Awatar Meppel
    Miejscowość
    Gdanisko/Toruń

Domyślnie

I z kaszmiru.
    Dorzucę pytanie:
    w indio z lnem "pięknie" się rozłażą nitki. Wszystkie lny tak mają? Bo mnie mój len nie przekonuje zupełnie. Za to perła z bambusem... cudna. Gruba. Mięsista. Czaję się na nią
    Tymianek 4 wrzesień 2008
    Tomił 23 wrzesień 2010

Domyślnie

dzięki za watek, miałam właśnie taki zakładać
    mam prośbę do koneserek i znawczyń- czy można jakoś podsumować, co który dodatek ma w chuście "robić"? np, że len dla dzieci cięższych (czyli od jakiej wagi) a bambus na lato etc. da się tak, czy jednak trzeba na konkretnych przykładach?
    jeśli się da to świetnie i z góry dzięki))

Domyślnie

No właśnie osoby,które miały w ręku kilka chust mogą robić takie syntezy Żeby reszta za bardzo nie błądziła (finansowo )

Chustomanka Awatar moli1978

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aksamitka Zobacz posta
    No właśnie osoby,które miały w ręku kilka chust mogą robić takie syntezy Żeby reszta za bardzo nie błądziła (finansowo )
    Popieram!!
    syn 2007, córka 2010, syn 2016 Mamine na fb PituPitu

Chustofanka Awatar Livonia
    Miejscowość
    Newport

Domyślnie

Aksamitka, na alle wisi za 140 nati z bambusem perła. Naprawdę warto jej spróbować. Miekka ale mięsista. bdb nosi (mi 9 kg póki co ale ja mięczak jestem ).
    Drugi chuścioch w drodze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Livonia Zobacz posta
    Aksamitka, na alle wisi za 140 nati z bambusem perła. Naprawdę warto jej spróbować. Miekka ale mięsista. bdb nosi (mi 9 kg póki co ale ja mięczak jestem ).

Chusteryczka Awatar macierzanka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aksamitka Zobacz posta
    Ach, żeby on był trochę tańszy...
    Stendhal nosi tak jak Rosalinda, a Rosalinda ma lepszy kolor na lato

Chusteryczka Awatar macierzanka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Meppel Zobacz posta
    Dorzucę pytanie:
    w indio z lnem "pięknie" się rozłażą nitki. Wszystkie lny tak mają? Bo mnie mój len nie przekonuje zupełnie.
    Cienkie indio mogą tak mieć

Chustomanka

Domyślnie

japan z lnem mam i jest bardzo fajny, nosi ładnie, nie rozłazi się, jak to len- taki zimny w dotyku-na lato fajny, do tego wzór mi się bardzo podoba Zaczynam testowanie avocado z lnem i amazonii z bambusem zakupionych dzięki uprzejmości pewnej forumki lecz na razie jeszcze niewiele mogę powiedzieć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez s0nata Zobacz posta
    japan z lnem mam i jest bardzo fajny, nosi ładnie, nie rozłazi się, jak to len- taki zimny w dotyku-na lato fajny, do tego wzór mi się bardzo podoba Zaczynam testowanie avocado z lnem i amazonii z bambusem zakupionych dzięki uprzejmości pewnej forumki lecz na razie jeszcze niewiele mogę powiedzieć.
    Dziękuję za słowo o japanie ,co do reszty może dałabyś z czasem znać jak wrażenia?

Chustomanka

Domyślnie

jasne. mało chust miałam przyjemność próbować, głównie nati i dynię didymosa z wełna. Teraz noszę w nati amazonia z bambusem i tak: prałam raz, kilka razy plotłam warkocz i powiem, ze dociąga się fajnie mimo nowości i moich umiejętności Nic mi się nie luzuje po 2 godz i ogólnie na razie jestem zadowolona. Niech mi tylko ktoś powie czy ciężkie dzieci też da radę i jej szlag nie trafi?

Uprawnienia umieszczania postów