Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 66

Wątek: Dobrej tetry szukam

Chusteryczka Awatar atelka

Domyślnie

ja się przymierzam do kupienia kikko, o te http://www.ekosiec.pl/wielorazowe/31...0-10sztuk.html
    Aś, Julek '08 i Alik '11

Chustomanka Awatar emmaline
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

dobrze trafiłaś aginia - galiano wrócił z dobrą tetrą: http://allegro.pl/listing.php/search...1496&country=1
    mamy, używamy od początku, i nawet kilka sików mieści, anie jeden tylko
    Ostatnio edytowane przez emmaline ; 27-11-2010 o 12:01
    Weronika Magdalena 09.10.09 http://weronikamagdalena.blog.pl

czekamynaczerwcowegochłopca2017

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Atelka - super namiary podałaś i jaki wybór!
    Emmaline - a wiesz moze czy te pieluszki sa bielone? Kusząca cena

Po głebokiej analizie doszłam do wniosku, że przećwiczę zachwalane bambusowe kikko (3 szt, cena jest wysoka ale aktualnie chyba w żadnym innym sklepie ich nie ma), muśliny kikko ( 3 szt) i 1 prefold na próbę. To plus 6 prefoldów bambino mio powinno na razie wystarczyć...chyba.....
    Ostatnio edytowane przez aginia ; 27-11-2010 o 18:02
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

O właśnie, Galiano to był.
    Ale to bielona bawełna, nie jest kremowa.
    Ale np. bambino mio też są bielone.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustonówka Awatar divette

Domyślnie

dołącze się do poszukujących. już kilka znajomych nacięło się na tetrę, która po praniu zrobiła się jak gaza jałowa... jakaś masakra.
    macie sprawdzonych sprzedawców na allegro?
    widziałam na aukcjach tytuł podwójnie tkane, http://allegro.pl/pieluchy-tetrowe-g...430057049.html, grube: http://allegro.pl/pieluszki-tetrowe-...420238156.html , http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...424767315.html
    innym razem z podaną gramaturą 120 i 140.
    ile to jest warte?

Chustomanka Awatar emmaline
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

ja znam tylko tetręlux od galiano, po prawie 16 miesiącach używannia nadal grubiuśka! jak czasem porównam z czyjąś zwykła, to jest ogromna róznica
    Weronika Magdalena 09.10.09 http://weronikamagdalena.blog.pl

czekamynaczerwcowegochłopca2017

Chustonoszka

Domyślnie

a ja się pochwalę - mam tetrę po sobie i bracie czyli ma grubo powyżej 30 lat i ona jest o niebo lepsza od wszelkich nowych - gruba i chłonna a do tego mięciutka
    Mama Blondynki (16.07.2006) i Blondaska (21.08.2009)

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

a ja ma tetre po moejej mamie,czyli jakos 50 lat ma ,mam kilka sztuk babcia miala zachomikowana i jeszcze troche ma musze ja poprosiac zeby mi dala,jakosc bez porownania.
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chustomanka

Domyślnie

Gdzie można kupić IV 100g. Kupiłam dwie na bazarku i więcej pragnę.
    Ja to bez problemu upycham we Flipie. I zarówno 100 i 75 spokojnie wytrzymują siki Piotrka.

Chustonówka Awatar divette

Domyślnie

no dobra, ale ja nie mam po sobie tetry, a nie chcę kupowac byle czego...

Chustonoszka
    Miejscowość
    Mazowsze

Domyślnie

Ta tetra gruba, podwójnie tkana firmy Ega jest tu http://allegro.pl/grube-pieluszki-te...425234192.html , ja mam taką. Nie rozłazi się, nie traci fasonu.
    Ja swoją kupowałam dwa lata temu, z tego co wiem od tego czasu firma zmieniła dostawcę tetry. Ta zwykła ich tetra się zmieniła, a czy ta to nie wiem.

Domyślnie

Hej. Ja kupowałam 2 lata temu tetrę lux w sklepie bobo land. I teraz posłuży mi dla drugiego malucha więc polecam.http://boboland.pl/pl/product/browse...y=99968&page=2

Chustofanka

Domyślnie

Ja mam pieluszki tetrowe z Tetro są grube i porządne, nic się z nimi nie dzieje pomimo kilkukrotnego prania, w tym czasie ze zwykłej tetry zrobiła się gaza. Sa bardzo chłonne używałam ich na początku jako ręczniczków po kąpieli, bo dla noworodka była trochę za duża.

Chusteryczka Awatar marcy
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Ja słyszałam, że w czechach tetra jest lepszej jakości niż u nas, ale nie miałam okazji tego zweryfikować doświadczalnie - jakby ktoś pragnął dowodó to poproszę siostrę o zakupienie jednej sztuki na próbę
    Alex 2008, Adaś 2010, Emma i Tymon 5/01/2014

Doula/ Certyfikowany Doradca Laktacyjny/Doradca noszenia po kursie ClauWi

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

ja mam pytanie o muśliny IV - do niedawna byłam nimi zachwycona, ale od kilku prań stały sie płaskie, sztywne, brak im tych "włosków". Nie zmieniłam sposóbu prania, ani środków pieorących, to tak z czasem się dzieje? Mam je od października.
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustofanka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcy Zobacz posta
    Ja słyszałam, że w czechach tetra jest lepszej jakości niż u nas, ale nie miałam okazji tego zweryfikować doświadczalnie - jakby ktoś pragnął dowodó to poproszę siostrę o zakupienie jednej sztuki na próbę
    Marcy, wypominane wyżej pieluchy Kikko są właśnie czeskiej produkcji. Ja osobiście bardzo je lubię. Nie są bardzo grube ale wyglądają bardzo porządnie. Używam je pół roku i nic się z nimi nie dzieje. Najbardziej lubię je za to, że po złożeniu na cztery i potem jeszcze w węższy pasek na trzy świetnie sprawdzają się jako wymienne wkłady do Itti Bitti SIO. Do tych otulaczy wkładam też małe pieleuszki Kikko z bambusowej fotte.

Chciałam właśnie kupić jeszcze komplet pieluch Kikko i nie mogę ich znaleźć w żadnym sklepiku. Wcześniej kupowałam w www.ekosiec.pl. Wiecie gdzie jeszcze mogę je dostać?

Chustonoszka Awatar Sylaba

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pszczoła Zobacz posta
    ja mam pytanie o muśliny IV - do niedawna byłam nimi zachwycona, ale od kilku prań stały sie płaskie, sztywne, brak im tych "włosków". Nie zmieniłam sposóbu prania, ani środków pieorących, to tak z czasem się dzieje? Mam je od października.
    Proponuje wygotować z kwaskiem cytrynowym - działa cuda nawet z twardymi jak beton wkładkami bambusowymi od IB, chociaż włosków to raczej IV nie odzyskaja ale zmiękna napewno.
    Moje IV "oddawały" swoje wloski w praniu pieluszkom minke, dostawałam szalu jak za każdym razem musialam pieluszki z tych kłaków czyścić, teraz muśliny wkładam na czas prania do woreczka i problemu juz nie ma
    Mama dwóch super chłopaków : Pawełka - raczka (07.1999), Daniuszki - skorpionka (11.2009) i maleństwa, które byłoby rybką (11.2008)

Chustonoszka Awatar Maciejowa
    Miejscowość
    Białystok/Gdańsk

Domyślnie

I ja się dołączę do antycznych tetr- mam takie po mnie, czyli prawie 30lat, a służą najpiękniej- nóki szorstkie gazy, a ona wciąż mięciutka, duża i zwarta. Nigdy nie trafiłam na dobrą nową, a trochę już polowałam.

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Odświeżam wątek bo muszę kupić spory zapas tetry na wakacje ( teraz najlepiej nam się sprawdza wełniak plus tetra). IV nie próbowałam ale żeby kupić ich dużo musiałabym wydać fortunę. Kikko są fajne ale można je prać tylko w 40 st a ja przez przypadek wyprałam w 60 i troche się skurczyły, mam też kilka zwykłych tetr ale nie pamiętam jakich i skąd. Kupowałyście gdzieś ostatnio dobra tetrę?
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aginia Zobacz posta
    Odświeżam wątek bo muszę kupić spory zapas tetry na wakacje ( teraz najlepiej nam się sprawdza wełniak plus tetra). IV nie próbowałam ale żeby kupić ich dużo musiałabym wydać fortunę. Kikko są fajne ale można je prać tylko w 40 st a ja przez przypadek wyprałam w 60 i troche się skurczyły, mam też kilka zwykłych tetr ale nie pamiętam jakich i skąd. Kupowałyście gdzieś ostatnio dobra tetrę?
    ja kupiłam tetrę niebieloną Sandra 140g z Krainy Pieluszek. Mam kilka sztuk (bo ja tetry używam jak muszę, wolę kieszonki lub formowane). Ta tetra dopiero po kilku praniach zrobiła się naprawdę chłonna. Myślę, że u nas dwa porządne siki daje radę czyli nie jest źle jak na tetrę. A mój syn pije litrami i sika litramijest niebielona, szybko schnie, nie jest droga. Po wielu praniach zrobiła się nieco sztywna, podobnie jak zwykła biała tetra, ale wystarczy ją 'poczochrać' i jest ok. Nie powiem żebym była wielbicielką tetry ale ta naprawdę jest fajna. Miałam IV i moim zdaniem są mniej chłonne.

Uprawnienia umieszczania postów