Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 31 z 31

Wątek: Czarny Paw 2010:)

Chustomanka
    Miejscowość
    London, UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez peluche Zobacz posta
    to ja ponowię pytanie, bom ciekawa, czym one sie różnią od tych jubileuszowych, oprócz grubości i co za tym idzie pewnie nośności?
    nie odpowiadalam, bo nie mam zielonego pojecia na temat jubileuszowych ptakow z 2007.
    moge tylko porownac z tymi ktore wyszly w 2010 (burgund i petrol).

a co do nosnosci, to nosza calkiem niezle, no i zaciagania nie zauwazylam
    ciekawa rzecz-po pierwszym praniu sa tak niesamowiciem miekkie i lekkie, jakby je lamano nieustannie przez co najmniej rok. najbardziej zlamana moja szmata

Chusteryczka Awatar truscaffka
    Miejscowość
    Pyrlandia

Domyślnie

ja do pawii mam słabość i ten czarny też m isię podoba..

ale kompletnie nie wiem o jaką PAW-GATE chodzi, jak macie jakis link to dawajcie - poczytam chetnie
    Doradca noszenia [/FONT]ClauWi® po kursie zaawansowanym
    Szkoła rodzenia i naturalnego rodzicielstwa GAJA - http://www.gaja-szkolarodzenia.pl/
    Szkoła noszenia TULIPANNA - http://www.tulipanna.pl/
    Stowarzyszenie "Poznań w chuście"

Mama Zosi (04.2007), Zuzi (02.2009) i Justynki (04.2013)

Chustomanka
    Miejscowość
    London, UK

Domyślnie

ee, afera w sensie ze taki limit -19 sztuk podobno tylko utkano.
    a afera najswiezsza z nimi na tbw, gdzie zalozylam watek ze zdjeciami, pare pan mocno poruszonych ich niedostepnoscia wyrazilo swoje odczucia (ktore ja rozumiem najzupelniej!), jedna pani poczula sie w obowiazku odegnac "negatywne" emocje w imieniu moim i reszty szczesliwych posiadaczek (o co nie prosilam, bo zadnych negatywnych emocji nie zauwazylam) , wywiazala sie mala dyskusja nt ranienia uczuc innych etc.
    pawie budza emocje

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez green_naranja Zobacz posta
    ee, afera w sensie ze taki limit -19 sztuk podobno tylko utkano.
    a afera najswiezsza z nimi na tbw, gdzie zalozylam watek ze zdjeciami, pare pan mocno poruszonych ich niedostepnoscia wyrazilo swoje odczucia (ktore ja rozumiem najzupelniej!), jedna pani poczula sie w obowiazku odegnac "negatywne" emocje w imieniu moim i reszty szczesliwych posiadaczek (o co nie prosilam, bo zadnych negatywnych emocji nie zauwazylam) , wywiazala sie mala dyskusja nt ranienia uczuc innych etc.
    pawie budza emocje
    ładnie to napisałas
    Ale jaja!!!!!

Brakowało mi tych chustowych eocji

Chusteryczka Awatar franciszka
    Miejscowość
    53° 07' N 23° 10' E

Domyślnie

a ja dziś się natknęłam całkiem nie chcąc

http://cgi.ebay.de/Didymos-Pfau-schw...item588c7f85ce

I cena jak na razie przyzwoita - jak na 19 sztuk - tylko ciekawe za ile się skończy

M. X.08 [*] M. X.12

Chustomanka
    Miejscowość
    London, UK

Domyślnie

ooo, to ciekawe...i pomyslec ze cena jest juz dwukrotnie wyzsza niz oryginalny koszt...hm.

Chustomanka Awatar moli1978

Domyślnie

Uf. Przeczytałam wątek z lękiem, iż znów złote pawie zobaczę. Ale tak na powaznie, to do tej pory mnie nie ruszały, ale odkąd te twoje zobaczyłam, to pawie mi jakoś tak w głowie utkneły.... Kto wie kto wie. może kiedys jakieś ....
    syn 2007, córka 2010, syn 2016 Mamine na fb PituPitu

Chustomanka
    Miejscowość
    London, UK

Domyślnie

zlote pawie mozesz zobaczyc w wątku U mnie w kurniku, ktory co gorsza ulegnie uaktualnieniu pod koniec miesiaca, bowiem do kurnika dolącza pawie fiolet. i syn marnotrawny, czyli znow petrolek
    stan na dzis: 3 sztuki, a juz za pare dni bedzie 5.

najgorsze jest to, ze one wszystkie samce i chyba potomstwa z tego nie bedzie...

a propos nielubienia pawii-ja tez do niedawna myslalam sobie po cichu, ze jakies szurniete musza byc te laski, zachwycajace sie nimi. no jak sie moze komus podobac chusta wygladajaca jak tania narzuta na wersalke z lat 80tyc??
    ale to chyba ptasia grypa jest, zarazliwa...

Chustomanka
    Miejscowość
    London, UK

Domyślnie

a to jeszcze odpowiem na pytanie peluche bowiem mam juz porownanie z jubileuszowymi

otoz niczym sie nie roznia w sensie nosnosci, natomiast dotykowo -fakturowa wydaja sie byc nieco ciensze a przy tym nieco mniej, hm, sliskie...?ale byc moze to kwestia porzadnego wytarmoszenia i nadgryzienia zębem czasu.

i dodam jeszcze: nie zaciagaja sie

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

green,a tak sobie myślę,jakby złote pawie pofarbować jasnym niebieskim to ten złoty wyszedłby na zielono,jak myślisz?czerwony mnie nie rajcuje,ale niebiesko zielony i owszem
    chyba będę skracać pawia do 4,2 i eksperymentowac na resztce

Chustomanka
    Miejscowość
    London, UK

Domyślnie

mysle ze jak odbarwisz (i wyjdzie ci zloto,to pozniejsze zafarbowanie zaowocuje tym, ze wzor bedzie mial mocniejszy odcien niz tlo, i moze nawet kolorystycznie bedzie bardziej zroznicowany (no bo to taka mieszanka zoltawego z niebieskim musi dac zielonkawy odcien); eksperymentuj! sama jestem ciekawa jak to wyjdzie...

choc pamietam moje karminowe ryby, tez odbarwione do zlotawego (choc mniej intensywnie), a pozniej farbniete na szaro nie daly takiego kontrastu kolorystycznego. ale z pawiem moze byc inaczej.

Uprawnienia umieszczania postów