-
Chustofanka
Prefoldy KIKKO
Nie znalazłam wątku (aż dziwne
) o rewelacyjnych prefoldach Kikko, więc zakładam temat. Nie wiem czy tylko mi się wydaje ale to te same prefoldy co Ecopi. Te same wymiary, te same kolory obszyć, te same zalecenia wiekowe dla poszczególnych rozmiarów, te same ceny - chyba za dużo podobieństw

Chyba Pieluszkarnia kupowała od Kikko prefoldy i sprzedawała pod nazwą Ecopi. (jakieś 3 lata temu). Teraz w Pieluszkarni widnieją już także pod nazwą Kikko.
Ale co do samych prefoldów:
są świetne, chłonne (chociaż wiadomo, że cudów nie ma, w końcu to tylko bawełna), 4 rozmiary (kolory obszyć: żółty, pomarańczowy, czerwony, zielony), ładnie się układają w otulaczu (a mniejsze rozmiary w kieszonkach). Miękkie, nawet po kilku praniach, no i oczywiście przystępne cenowo.
Co ważne Kikko ma w ofercie prefoldy:
- bielone ekologicznie tlenem (śliczne, bialutkie)
- i opcję niebieloną (brzydsze - takie bure, po praniach wyglądają trochę jak ścierka
ale bardziej naturalne, wg mnie chyba trochę bardziej miękkie niż białe).
Przystępne ceny na stronie producenta, jednak zamówienie detaliczne musi być za co najmniej 180zł.,
więc może się opłacać gdy kupuje się więcej produktów. Ja kupowałam na raz: tetrę, bambusy i sporo prefoldów białych więc wyszło ok. Generalnie w polskich sklepach internetowych ceny są zbliżone, ale cena białych prefoldów - nie wiem czemu akurat tych, jest o 30% wyższa niż w sklepie Kikko)
Ostatnio edytowane przez mamuśka ; 25-06-2013 o 23:04
Uprawnienia umieszczania postów