Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 180 z 206

Wątek: jakie pieluszki na wiosna /lato

Chustofanka Awatar mamapatryka
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

No i właśnie jak to jest z tymi pieluchami,że chemiczny pampers okazuje się najlepszym rozwiązaniem.Jesteśmy na wielo od 7 miesięcy i nie wyobrażam sobie powrotu do jednorazówek. No ale waszym zdaniem co jest tak wogóle lepsze dla skóry naturalny bambus i mokro czy sztuczny polarek/welurek i sucho,bo już się zastanawiam czy się nie wyprzedać i nie kupić kieszonek z bambusem od pupy
    Ostatnio edytowane przez mamapatryka ; 14-05-2011 o 13:30

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamapatryka Zobacz posta
    No i właśnie jak to jest z tymi pieluchami,że chemiczny pampers okazuje się najlepszym rozwiązaniem.Jesteśmy na wielo od 7 miesięcy i nie wyobrażam sobie powrotu do jednorazówek. No ale waszym zdaniem co jest tak wogóle lepsze dla skóry naturalny bambus i mokro czy sztuczny polarek/welurek i sucho,
    czytałam ostatnio wątek na ten temat, jest tam gdzieś dalej. Chyba nie ma jednej odpowiedzi, bo to zależy od dziecka. I chyba z tą 'naturalnością' bambusa to nie tak do końca ale na pewno jest bardziej naturalny niż polarek.

bo już się zastanawiam czy się nie wyprzedać i nie kupić kieszonek z bambusem od pupy
    no ja właśnie to robię...ale mam kilka ulubionych z polarkiem i nie chcę ich wydać na razie zbieram formowanki, bambusowe albo frottowe oraz kieszonki z bambusem. Potem sprzedam te co mam z polarkiem. Pójdę z torbami jak nic.

Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

No właśnie,mój mąż patrzy na mnie jak na nienormalną,albo jakaś paczka przychodzi albo ja coś wysyłam,i pyta się mnie co chwilę czy to już ostatnia pielucha czy jeszcze coś przyjdzie,bo jak zaczynaliśmy z wielo to mu mówiłam,że to mega oszczędność a teraz to już nie wiem ile na to wydałam,ale spoooro

Domyślnie

No właśnie,mój mąż patrzy na mnie jak na nienormalną,albo jakaś paczka przychodzi albo ja coś wysyłam,i pyta się mnie co chwilę czy to już ostatnia pielucha czy jeszcze coś przyjdzie,bo jak zaczynaliśmy z wielo to mu mówiłam,że to mega oszczędność a teraz to już nie wiem ile na to wydałam,ale spoooro
    na pewno więcej niż Ci się wydaje ja niestety mam arkusz w exelu....czarno na białym stoi kwota czterocyfrowa już. Makabra. Mój mąż, który robi przelewy, tylko wzdycha i pyta co ja znowu wymyśliłam. Na co ja go 'pocieszam', że sprzedam polarki to SIĘ ZWRÓCI, hehe. Akurat

Domyślnie

No i właśnie jak to jest z tymi pieluchami,że chemiczny pampers okazuje się najlepszym rozwiązaniem.Jesteśmy na wielo od 7 miesięcy i nie wyobrażam sobie powrotu do jednorazówek. No ale waszym zdaniem co jest tak wogóle lepsze dla skóry naturalny bambus i mokro czy sztuczny polarek/welurek i sucho,bo już się zastanawiam czy się nie wyprzedać i nie kupić kieszonek z bambusem od pupy
    No właśnie podobny wątek założyłam niedawno
    http://chusty.info/forum/showthread.php?t=55979
    Też mnie to nurtuje, mimo że Lence nie przeszkadza mokro, a na polar też dobrze reaguje
    Ale rym częstochowski mi wyszedł
    Lubię być z Wami

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

kawiareczka, spróbuj jeszcze otulacz wełniany zamiast gatek wełnianych. Skóra raczej będzie nie dotykać wełny, a jeżeli już to niewiele i to w innych miejscach
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Młody właśnie spędził 2 godziny w kieszonce od pupy bambus i nic zero zaczerwienienia,muszę to przemyśleć bo jestem w szoku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewiórka Zobacz posta
    kawiareczka, spróbuj jeszcze otulacz wełniany zamiast gatek wełnianych. Skóra raczej będzie nie dotykać wełny, a jeżeli już to niewiele i to w innych miejscach

Jak będzie na bazarku w rozsądnej cenie, to spróbuję. Na nowego nie będę wydawać kasy, nie stać mnie na takie eksperymenty

Domyślnie

Młody właśnie spędził 2 godziny w kieszonce od pupy bambus i nic zero zaczerwienienia,muszę to przemyśleć bo jestem w szoku
    a mój 4 godziny w polarku na dworze i pupa jak u pawiana. Chciałam zrobić mu dobrze, żeby nie miał mokro jak się będzie bawił....no nic. "Zamąkowałam" go na noc i założyłam pampka.
    Ja już mam short listę z nazwami i cenami kieszonek z bambusem od pupy, możemy się nawzajem wspierać w poszukiwaniu rozsądnego rozwiązania

Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawiareczka Zobacz posta
    a mój 4 godziny w polarku na dworze i pupa jak u pawiana. Chciałam zrobić mu dobrze, żeby nie miał mokro jak się będzie bawił....no nic. "Zamąkowałam" go na noc i założyłam pampka.
    Ja już mam short listę z nazwami i cenami kieszonek z bambusem od pupy, możemy się nawzajem wspierać w poszukiwaniu rozsądnego rozwiązania
    Ja na razie nie doradzę,bo kieszonkę z bambusem mam jedną także za wiele nie poeksperymentuję,tylko najgorsze jest to że mój sika bardzo dużo i kieszonki mają problem z chłonnością tzn. wkłady do nich dołączone są za mało chłonne,nawet chciałam zacząć go sadzać na nocnik,żeby go oswajać i żeby nie wszystko lądowało w pieluszce ale chyba szybciej nauczę się chińskiego niż on zrobi siku na nocnik,najlepiej mu się ''leje'' po pufach w trakcie zmiany pieluchy,ale to na dłuższą metę nie na moje siły

Domyślnie

Ja na razie nie doradzę,bo kieszonkę z bambusem mam jedną także za wiele nie poeksperymentuję,tylko najgorsze jest to że mój sika bardzo dużo i kieszonki mają problem z chłonnością tzn. wkłady do nich dołączone są za mało chłonne,nawet chciałam zacząć go sadzać na nocnik,żeby go oswajać i żeby nie wszystko lądowało w pieluszce ale chyba szybciej nauczę się chińskiego niż on zrobi siku na nocnik,najlepiej mu się ''leje'' po pufach w trakcie zmiany pieluchy,ale to na dłuższą metę nie na moje siły

hehe, skąd ja to znam. U nas nocnik służy do składowania zabawek i do siadania i jeżdżenia na nim po domu i rysowaniu podłogi
    ja kieszonkę z bambusem też mam jedną-minkee z wielorazowo, mam dwie formowanki na razie (frottowa Nature Babies i bambusowa Lulu Bambou), mam też dwa wkłady z wielorazowo, z jednej strony mikro a z drugiej bambus- te podkładam pod pupę przy kieszonkach z polarem, razem z wkładką w środku daje to niezłą chłonność, no i tetra niebielona i ręczniczki ikea. Kombinuję jak mogę ale chciałabym mieć już zestaw i nie zastanawiać się za każdym razem co mu pod pupę podłożyć.

Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

U nas to jednak nie polar bo dzisiaj od rana formowanki z polarem od pupy i nic ani śladu ale za to wystaje piękna trójeczka,także pewnie te zębiska narobiły bałaganu a ja mu alergii szukam

Domyślnie

U nas to jednak nie polar bo dzisiaj od rana formowanki z polarem od pupy i nic ani śladu ale za to wystaje piękna trójeczka,także pewnie te zębiska narobiły bałaganu a ja mu alergii szukam

mamopatryka, a może zależy JAKI polar? czy ta ta sama pieluszka co wcześniej go zaczerwieniła? u nas zęby idą non stop, młody ma już wszystkie 16 sztuk tylko w różnej fazie wychodzenia. A boli go tak, że dzisiaj wieszał się paszczą na poręczy od piekarnika. Dałam mu Viburcol i śpi już ze trzy godziny (w pieluszce z polarkiem ale to jest taka super pielucha i nie oddam jej za żadne skarby).

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Włocławek

Domyślnie

oooo, no pewnie, zębole potrafią pupę paskudnie odparzyć. U nas były aż rany jak szły zęby a pieluchy zmieniałam naprawdę b.często. Zęby wyszły - i pupa ok.

Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawiareczka Zobacz posta
    mamopatryka, a może zależy JAKI polar? czy ta ta sama pieluszka co wcześniej go zaczerwieniła? u nas zęby idą non stop, młody ma już wszystkie 16 sztuk tylko w różnej fazie wychodzenia. A boli go tak, że dzisiaj wieszał się paszczą na poręczy od piekarnika. Dałam mu Viburcol i śpi już ze trzy godziny (w pieluszce z polarkiem ale to jest taka super pielucha i nie oddam jej za żadne skarby).
    no właśnie to te same pieluchy bo my ostatnio jedziemy na formowankach pupeko a po domu tetra plus wkładka mam sucho,chyba że to te wkładki mam sucho bo kiedyś używałam samej tetry

Chustonówka
    Miejscowość
    ok.Krosna

Domyślnie jakie pieluszki na wiosna /lato

wiem że temat pieluszek już nie jednokrotnie był poruszany, jednak chciałabym się doradzić co kupić.
    Ja tu dopiero rozpoczynam karierę z pieluszkami i nie znam się za bardzo a wiem że chce korzystać z pieluszek wielorazowych
    Synek ma się urodzić w połowie maja i mam dylemat jakie pieluszki kupić by go nie przegrzać a by było mu wygodnie zarówno na początku jak i w późniejszych miesiącach

będę wdzięczna za radę

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Przygranicze

Domyślnie

Mój się urodził 30 marca,a pieluszki zaczeliśmy nosić jak miał 2 miesiące czyli podobnie jak u was,zaczeliśmy od kieszonek one size minke,sama dobierasz co możesz włożyć do środka,czy wkład czy tetre,czy coś innego...nie jak w aio gdzie już masz zszyte,chyba to najlepsza opcja bo to ty decydujesz co ma na pupie,a wybierając polarek od pupy będzie mu sucho a tym samym ciepło.Zawsze możesz wziąść wersję otulacz + wkłady w/g uznania i wkładka mam sucho jeśli to np tetra by była...my zaczyznaliśmy od kieszonek chinek chyba jak większość z nas,musisz tylko zaczynać od rozmiaru dla noworodka bo większość pieluch one size są dobre jak dziecko ma 1,5 - 2 miesiące...
    Ostatnio edytowane przez Dewiś ; 29-02-2012 o 11:22
    P 2000, M 2005 , M 2011, L 2015

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

przykro mi, ale sama musisz się przegrzebać przez stosowne wątki forumowe i wynaleźć co Ci najbardziej odpowiada... Każdy ma swoje metody, każdemu co innego się sprawdza - na kilka koleżanek wielopieluchujących w mojej okolicy KAŻDA robi to inaczej...

Generalnie warto kupić wszystkiego po trochu, żeby się zorienotwać z czym to się je - np otulacz na jakąś prostokątną wkładkę (np flip), kieszonkę, ewentualnie formowankę i wełniany otulacz - w ten sposób używając mniej więcej się zorientujesz co Ci najbardziej odpowiada. Przy czym w każdym wieku może się lepiej sprawdzać coś innego - trochę inaczej pieluchujesz maleństwo co jeszcze leży spokojnie, ale siusia/kupka co chwila, inaczej, co się wierci na przewijaku, jeszcze inaczej, co ucieka na nózkach w trakcie przewijania, a siusia porządnie, a jeszcze jest kwestia czy szczuplejsze, czy krąglejsze... Osobiście noworodka nie wielopieluchowałam, tu jest wątek na ten temat http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=45747
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustomanka Awatar IwonaKM
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

na wiosnę i lato, wybrałabym przede wszystkim pieluszki ładne , bo będą widoczne
    Pola 2011

Chustonówka
    Miejscowość
    ok.Krosna

Domyślnie

ja wiem że są rozne pieluszki, juz od dłuższego czasu sie z nim zapoznaje, wątek pieluszkowania noworodka przestudiowałam kilka razy i nie tylko ten wątek, chciałam tylko wiedzieć ktora opcja jest najwygodniejsza na lato zeby nie było gorąco

Uprawnienia umieszczania postów