Pokaż wyniki od 1 do 20 z 28

Wątek: Co sądzicie o nosidłach marki Baby Bjorn ?

Mieszany widok

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

te nosidła - od samego początku - nadają się do wyrzucenia

czy chcesz też wiedzieć czemu tak uważamy, czy tylko co polecamy z nimi zrobić?

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Chcę wiedzieć czemu tak uważacie drogie Panie

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

A może daj jakąś fotke tego nosidła? Bo czy to w ogóle jest nosidło? czy wisiadło?

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez negrita Zobacz posta
    Chcę wiedzieć czemu tak uważacie drogie Panie
    w skrócie:
    1) swoją sztywnością wymusza wyprostowanie - jeszcze nie utwardzonego na żadnym odcinku - kręgosłupa.
    2) przez wąskość w kroku nie zapewnia prawidłowej pozycji (tzw. zgięciowo - odwiedzeniowej), która wspomaga rozwój stawów biodrowych
    3) nie rozkładają prawidłowo ciężaru dziecka, co powoduje obciążenie kręgosłupa noszącej/-ego.

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Daleko mi do prowokowania. Dziękuję za argumenty. Tak myślałam, że nie nadaje się.
    Ja nastawiłam się na noszenie w MT dlatego czekam jak moja mała będzie siadać i będzie trochę większa.

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Chustomanka
    Miejscowość
    London, UK

Domyślnie

najwiekszy problem z tymi nosidlami jest taki, ze wymuszają one pozycję wiszącą na dziecku.

ludzie nie zdają sobie sprawy, ze grawitacja to potężna sila,i gdy się jest zawieszonym za krocze, cialo nie ma nalezytego podparcia (takiego jak podczas siedzenia...) i poddaje się jej tym bardziej.

kiedy dziecko siedzi w porzadnym ergonomicznym nosidelku (ktore ma faktycznie siedzisko podpierające posladki i uda ), a ktore nie ma zamiast tego podpaski między nogami;D, wowczas jest to bezpieczne, zgodne z naturą i przyjemne.

bo pomysl-czy chcialabys dyndac wysoko nad ziemią, zamieszona na wąskim pasku materialu między nogami?

przepraszam ze tak obrazowo, ale myslę,ze podswiadomie czujesz, ze to nie to

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez green_naranja Zobacz posta

kiedy dziecko siedzi w porzadnym ergonomicznym nosidelku (ktore ma faktycznie siedzisko podpierające posladki i uda ), a ktore nie ma zamiast tego podpaski między nogami;D, wowczas jest to bezpieczne, zgodne z naturą i przyjemne.

bo pomysl-czy chcialabys dyndac wysoko nad ziemią, zamieszona na wąskim pasku materialu między nogami?
    Tak ta podpaska pomiędzy nóżkami trafia do mnie

Chustopróchno Awatar Kreska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez green_naranja Zobacz posta

przepraszam ze tak obrazowo, ale myslę,ze podswiadomie czujesz, ze to nie to
    dla mnie takie nosidełko-wisiadełko to trochę jakby jechać na rowerze po wertepach bez trzymania (i bez nóg na pedałach oczywiście)
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Chustomanka
    Miejscowość
    Poznań/Wronki

Domyślnie

Jeśli wolisz nosidło to spróbuj bondolino (można kupić choćby tu na bazarku). Możesz w nim spokojnie nosić malucha, a jak podrośnie przesiądziecie się na MT.
    Weronika (2008) Wojciech (2010) Witold (2013)

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

I jeszcze fotki, jak wygląda taki zwis w bejbibjornie: http://chusty.info/forum/showthread.php?t=2688

Uprawnienia umieszczania postów