Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 160 z 180

Wątek: pieluszki na basen.

Chustonówka
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Jak to mogą przeciekać?! Przecież właśnie o to chodzi by nie przeciekały! W moczu też są bakterie, dzieci nieraz się napiją, mają mocz połykać?? No się zbulwersowałam aż

Chusteryczka

Domyślnie

przeciekają przeciekają, jednorazówki też zadaniem ich jest złapanie kupy i nic poza tym

Chustonówka Awatar afiliacja
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez joleczka Zobacz posta
    przeciekają przeciekają, jednorazówki też zadaniem ich jest złapanie kupy i nic poza tym
    nie wiem jakich jednorazówek basenowych używałaś, ale my mieliśmy z Rossmana i nie przeciakały

Chusteryczka

Domyślnie

hmmm u nas i huggiesy i rossmanowe przeciekały więc nie wiem jak to jest

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

ja też z młodą imse vimse , a teraz zwykłe takie również specjalne do pływania http://www.mothercare.com/Swim-Nappy...54041&mcb=core
    i się sprawdzają

Chustonówka
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

mnie się wydawało, że jednak ta "ceratka" trochę chroni a do tego wkład w jednorazówkach ma tak szybko zmieniać się w żel by nie wypływało.. to w końcu jak to jest? bo aż strach pomyśleć w czym się te dzieci (i my) kąpią..

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wieliczka

Domyślnie

Przeciekają przecież wielorazówy i jednorazówki też. Z tego co oglądałam hagisy do pływania, bo używaliśmy trochę, to one nie mają żelu. Przecież jak wsadzicie na chwilę bobasa w takiej pieluszce do basenu i nie zdąży się wysikać, to i tak pielucha jest mokra w środku, bo woda z basenu się tam dostanie. Skoro woda może wpłynąć do środka, to też i wypłynie na zewnątrz z zawartością sików.
    Aha, czasem to wygląda tak, że jak Piotrucha wyjmę z basenu, trzymam go na rękach, to on wtedy siknie i w pieluszcce (IV) robi się buła z tych sików, ale wystarczy go posadzić na ziemi, albo przycisnąć ręką do pieluchy i wtedy siczki wypłyną. Z jednorazówką tak samo się działo.
    P 2009, I 2011, R 2013, M 2017

Chustofanka Awatar ekomummy
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Tak, siki wypływają i z jednorazówek i z wielorazówek. Nie ma innej mozliwości. To nie jest tak, że "wielorazówki" przeciekają. Po prostu w jednorazówkach tego tak nie widać ale siku tez dostaje się do basenu.
    Mama Adasia, 2007, Natalii 2009 i Lilianki 2014

www.ekomaluch.pl
    www.wielorazowepieluszki.pl
    www.kidstyle.pl

Chusteryczka Awatar mgosia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

A w wikipedii twierdzą że zatrzymują http://pl.wikipedia.org/wiki/K%C4%85pieluszki
    przepraszam z góry za literówki i brak polskich znaków, często piszę z telefonu
    Gosia mama Lili (10 2009 oraz Hani 03 2012)

mój blog

Domyślnie

Wikipedię piszą ludzie tacy jak ja i Ty, niekoniecznie specjaliści i znawcy tematu
    Ponieważ temat przewija się już kolejny raz wklejam linki do materiałów firmowanych przez poważne amerykańskie instytucje. W skócie mówią one, że pieluszki do pływania nie ochronią basenu przed wypłynięciem kupki biegunkowej, a więc dziecka z biegunką nie należy zabierać na basen (to łopatologiczna informacja dla amerykańskich rodziców, typu: pralka nie służy do prania kota )
    http://emr.ifas.ufl.edu/inside_ifas/...6_2007_30.html
    http://www.cdc.gov/healthywater/swim...wim-pants.html
    IMO oczywisty jest więc wniosek, że tym bardziej pielucha nie utrzyma w środku siuśków.
    Jednorazówki do pływania pozbawione są absorbentu, bo inaczej nabierałyby wody basenowej i po chwili dziecko pływałoby z 3-kg odwłokiem. Mają też niezbyt grubą warstwę chłonną, z powodu j.w.
    Mocz zdrowego dziecka jest jałowy, natomiast kupa zawsze zawiera bakterie i to groźne, dlatego to przed nią trzeba chronić basen.
    A co do (wręcz retorycznego) pytania 'w czym my i dzieci kąpiemy się w basenie', to niestety, ale do basenów szczają i dorośli, całkiem świadomie. I dorosły sika znacznie więcej niż niemowlak. Że nie wspomnę o tym, że niektórzy myją się w basenie a nie przed basenem. Więc parę mililitrów niemowlęcych siuśków to betka.
    As a mother you learn what it is to be both martyr and devil. Rachel Cusk

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

W zdrowym moczu nie ma bakterii!! no
    za to wiecie ile ich jest w powietrzu? na skórze? także siki to nic, relaks

ja polecam także IV - są super, nie tracą na urodzie po chlorowanej wodzie ani po ozonowanej
    kupiłam niedawno większy rozmiar innej firmy ale jeszcze nie zdążyłam wypróbować - jak zaczniemy się znów na basenie pluskac to napiszę czy warto czy nie...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustonówka Awatar zylcia588
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Dziewczyny ja jestem początkująca w tym temacie. Zamierzam zakupić kąpieluszką dla mojej córci. Którą doradzacie? Bambino Mio czy Imse Vimse?
    A jak z rozmiarami? - Hania ma nie całe 11 kg i raczej jest szczupła. Kupić ten rozmiar do 12 kg czy większy 12-15?

A Imse - L czy XL. Nie chcę żeby były za duża a z kolei jak kupię za małe to krótko pochodzi...

Doradźcie coś bo już sama nie wiem...
    Ostatnio edytowane przez zylcia588 ; 12-01-2011 o 21:58

Chustonówka Awatar zylcia588
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Nikt nic nie wie? Cicho tu i głucho...

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Niewiele poradzę bo kupiłam 2 rozmiary IV - S i M (juz nie pamietam)- tez nie widzialam ktory wybrac, w sumie to sa tylko majteczki, nie ma zadnego wkladu jak w pieluszce, zgrabniej lezy na pupci - chyba dobrze zrobilam - na poczatek mniejsza byla akurat, wieksza się przydala duzo pozniej ale juz ją mialam z glowy
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wieliczka

Domyślnie

XL będzie za duża moim zdaniem. Mój Piotruś ma jakieś 12 kg i chodzi w L, myślę, że jeszcze w niej trochę popływa. Zresztą tu w wątku dziewczyny pisały, że IV starczają im na trochę więcej niż zakres wagowy wg rozmiarów.
    P 2009, I 2011, R 2013, M 2017

Chusteryczka Awatar kejti

Domyślnie

my mamy L i niecałe 11kg i jest ok. jeszcze posłuży

Chustofanka Awatar pani_olo
    Miejscowość
    Warszawa, Bielany

Domyślnie

hej
    Znalazłam sklepik z pieluszkami do kąpieli może ktoś się skusi http://klubben.pl/sklep/dla_dzieci/n...rid,13591.html
    a może któraś z Was je ma i może coś napisać?

Chustopróchno Awatar Paprotka
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

My mamy taką pieluszkę, już chyba gdzieś o niej pisałam

Generalnie, to na baaaardzo długo nam starcza, dzięki temu, że jest regulowana (mamy jeden rozmiar chyba już prawie rok, ale też Franek ma małą pupcie ). Co tu dużo mówić, fajna jest i ładna Spełnia swoje zadanie, choć nam się nie zdarzyła kupka na basenie, więc nie wiem, czy na pewno nic nie wypuszcza, ale nie powinna, bo można ją dobrze dopasować.
    Francik (06.08.09), Antoniczek (10.04.11) (*23.05.12), Janko (23.01.14), Zeflik (12.09.15)

Zapraszam do galerii TUTAJ na handmade TUTAJ

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie Kąpieluszki

W sumie też pieluszki i nie mogę znaleźć recenzji, a poszukuję. Jakie macie, jakie polecacie?
    Które trzymają zawartość, które odciskają?
    Wczoraj na szybko znalazłam Bambino Mio, kojarzę że na pewno ktoś korzystał, zobaczyłam też AppleCheaks (zapinane nie wciągane) i Mothercare (opisane że z ceratką w środku).
    Jakie są jeszcze, jakie plusy, minusy
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Chustomanka Awatar Mazi
    Miejscowość
    KRK/BCN

Domyślnie

My mamy BambinoMio i są super. Nie obciskają, a zawsze dobrze przylegały przy pachwinach, nawet gdy uzywalismy jej gdy Mała była poniżej podanego przedziału wagowego. Nie mam niestety porównania z innymi firmami, ale naszą mogę polecić

​​

Uprawnienia umieszczania postów