Mam nadzieję, że w dobrym dziale umieściłam pytanie. A pytam bo w ogóle się dzisiaj nie znajduję :(
Wersja do druku
Mam nadzieję, że w dobrym dziale umieściłam pytanie. A pytam bo w ogóle się dzisiaj nie znajduję :(
Nie.
A kiedy ostatnio bylas na forum? Tzn. jak wygladalo forum ostatnio jak sie zalogowalas?
Wczoraj... Loguję się automatycznie. Wczoraj wszystko było jak zwykle. Dzisiaj mam.. o rany wszystko w kolorze białym, cały pasek stanu jest ustawiony pionowo ikoniki: pionowo itd. Na dole strony mam rozkład forum. Ogólnie : rozpacz.
Eeee, ja mam wszystko dobrze. Oprócz tego, że wszyscy mają w awatarze 3 i nie rozpoznaje forumek (identyfikowałam je do tej pory równiez po awatarku:D
no własnie - o co chopdzi z tą 3 w awatarku? forum ma 3 urodziny?
Meppel wyczyść ciasteczka i odśwież forum - w 95% przypadków pomaga.
A w ogóle jakiej przeglądarki używasz? Jeśli Firefoxa, to czyszczenie masz w Narzędzia -> Wyczyść historię przeglądania (i tam trzeba zmienić w menu rozwijanym "Okres do wyczyszczenia" na Wszystko).
A jeśli nie pomoże - i jeśli używasz FF :) to może masz włączonego Adblocka? Źle skonfigurowany też tak blokuje forum. Wystarczy wyłączyć blokowanie na chusty.info.
A jeśli nadal nie pomaga, to muszę poszukać, bo marjanna.b dodawała jeszcze coś z wyświetlaniem grafiki, ale nie pamiętam co.
Popróbuj i daj znać, czy szukać :D
Stawiam na Adblocka, miałam tak w pracy:)
Meta dziękuję bardzo. Wyczyściłam ciasteczka i działa :)
No ale teraz to cie chyba zmieniło?? Ja mam jakoś tak... fioletowo, i inne ikonki.
Hahaha ... :)
To już trzeci temat w którym o nowej szacie piszemy :)
fiolet i pomarancz, nie jest to me ulubione zestawienie ale niech tam, ale musze to napisać - czcionka "logo" chustoforum jest hmm "sztywna" nie wiem jak to napisac ale jest zbyt formalna
a mi się bardzo podoba, jest tak jasno i lekko.
a chustowe logo forum zawsze można zrobić i dorzucić :mrgreen:
Ło Matko! Kolejne kolory forumowe:-)
Ale nie ważne! Ważne,że działa!!!!!!!!!!!!!!
O matko!!! Nie możecie jakoś uprzedzać o takich zmianach? A logo, rzeczywiście beznadziejne.
wczoraj napisal 3oko o nadchodzacych zmianach
http://www.chusty.info/forum/showthr...zenosiny-forum
Jak by nie patrzeć w tym ogłoszeniu jest mowa o przeniesieniu na inny serwer a nie o zmianie szaty graficznej :( Nie, żebym była upierdliwa, ale niemile się zaskoczyłam. W dodatku Forum stało się mało czytelne. To pewnie dlatego, że zarówno ikony 'nowe' jak i 'stare' są ciemne. Nie jestem przeciwnikiem zmian, ale osobiście wolę zmiany na lepsze. Szczególnie jeśli zmiany dotyczą wyglądu.
Ja myślę, że przenosiny i porządki się jeszcze nie skończyły, więc spokojnie ;)
Dla wielu z nas to jest czwarta czy piąta zmiana i zawsze w końcu człowiek się przyzwyczaja :) Dla mnie najgorsze były pierwsze przenosiny. Tearaz to już rutyna :)
Jak by to powiedzieć. Jestem informatykiem programistą i nie jeden serwis zakładałam/prowadziłam/przenosiłam itp. i dla mnie to nie jest jednoznaczne. Przeniesienie na inny serwer może się odbyć tak, że użytkownicy nawet nie zauważą no może poza krótką przerwą w działaniu. A to że na tym forum panuje taka zasada, to co innego. Dla mnie to nie jest oczywiste.
Ale żeby nie było, że tylko marudzę. Podoba mi się wygląd samoego wątku po rozwinięciu. Tylko 'ścieżka okruszków' mogłaby być lepiej widoczna. Fajne jest to, że nicki są teraz duże i wyeksponowane. Ale wygląd listy działów jest beznadziejny.
beznadzieja
mam dosc tych zmian wygladu tym bardziej ze co jedna to bardziej mdla :/
Dziewczyny, ale wstrzymajcie się może z komentarzami do czasu, kiedy wszystko będzie skończone :roll:
Admini pracują, może się chcą trochę pobawić kolorami przed przenosinami :)
Dajmy im czas, żeby mogli porządnie wszystko dopiąć na ostatni guzik i dopiero wtedy zabierzcie się za krytykowanie...
a mi się podoba i to bardzo. lubię fiolet, lubie niebieski, i ten pomarańczowy też sie fajnei prezentuje. o.
A ja nie cierpię takich krytycznych komentarzy. My tu jesteśmy dzięki założycielce i dzięki niej mamy miejsce do kontaktu. Każdy ma swój gust a my powinniśmy się dostosować do gustu Jazoo.
MI SIE KOLORY załego forum i grafika napisu zmieniła-wczoraj wyglądała inaczej
ja tam nie narzekam, przeciez niokt nie robi tego specjalnie, żeby nam utrudniać zycie (znaczy czytanie i pisanie), tylko, żeby było przyjemniej. wiec może poczkeajmy jak meta pisze aż prace się zakończa :)
a ja bym miała tylko prośbę - jak się trzeba zalogowac i podac hasło to teraz(przynajmniej u mnie) są białe literki na jasnym szarym tle i czasami nie wiem czy dobrze wpisałam, bo nic nie widać, też macie z tym problem?
Ależ ja nie wpadam w panikę. Bynajmniej. Wyrażam tylko swoje zdanie w nadziei, że to jeszcze nie jest ostateczna forma.
Wiem, że człowiek może przyzwyczaić się do wszystkiego, ale IMO nie o to chodzi. Ostatecznie do mulenia serwisu też mogliśmy się przyzwyczaić. W każdym razie ja się przyzwyczaiłam :ninja:
Takie rzeczy to się robi na testowej wersii a nie na żywca :P
A ja uważam, że jak w kazdym serwisie społecznościowym społeczność powinna mieć wpływ na kształt całości. No chyba, że tu panuje pod tym względem dyktatura :P
Jestem zwarta i gotowa. Inna sprawa, że krytyka też jest formą pomocy. W każdym razie ja prowadząc tego typu serwisu takie mam do tego podejście.
No cóż. Mogę spróbować. Zawsze można dac kika wersji di wyboru i zrobić ankietę :P
Ależ ja wcale tak nie twierdzę. Gdybym uznała, że to celowe działanie to pewnie doszła bym do wniosku, że nie ma sensu wyrażac swoich spostrzeżeń, bo to i tak nic nie da.
mnie osobiście podobało sie forum w tej wersji zielonej -przed ostatniej
ale marudzicie dziewczyny :roll:
napiszę krótko
Jeszcze się taki nie urodził, żeby każdemu dogodził ;)
to zapewne wiesz, ile kosztuja takie przenosiny, ile kosztuje utrzymanie serwera, itp. itd. ze nie wspomne o ilosci pracy i czasu, jaki trzeba w to wlozyc.
a poki co za uczestnictwo w tym forum nie placimy, wiec troche mnie skreca, jak czytam takie komentarze.
moze ci sie nie podobac of course, ale czy zawsze musimy wszem i wobec oglaszac nasze niezadowolenie? yazoo i 3oko wkladaja mnostwo pracy a i troche pieniedzy w to, zeby forum nadal dzialalo i dzialo sprawnie, wiec uwazam, ze wszelkie uwagi w takim tonie sa nie na miejscu. a przynajmniej mnie kluja w oczy.
a mi się podoba nowa szatka :)
mimo wszystko dokładnie tak Cię osobiście odbieram;]
w rzeczy samej;) mam identyczne odczucia;)
j.w.
bardzo łatwo jest KRYTYKOWAĆ i OCZEKIWAĆ, wyrażać SWOJA OPINIĘ- do której każdy ma prawo
trudniej zachować takt i umiar;]
proponuję MNIEJ ROSZCZENIOWĄ postawę i więcej wdzięczności za to, co podane na tacy;]
o gustach zaś się nie dyskutuje i zmiany na lepsze nie są tożsame ze zmianami na zgodne z Twoim gustem
określanie tego w ten sposób- jako zmiany na gorsze- obraża zaś gusta tych co te zmiany poczynili
jesli jesteś informatykiem to moze proponuj na priv pomoc
w Twych elokwentnych wypowiedziach byłoby mi miło widzieć WIĘCEJ ŻYCZLIWOŚCI
no chyba, że sama wierzysz w jedynosłuszność własnego gustu i opinii
wtedy nie ma o czym gadac;]
moja wypowiedz była skierowana do więcej niż jednej forumki
niektóre zapewne pamiętają jeszcze mój wątek z apelem o TAKT, widać wymaga odświeżenia;)
Metuniu czy on był odrębny czy temat wywiązał się w jakimś innym, głównym?
pamiętasz? ktoś może pamięta?