nooo o taki luz mi chodziło ze jednostronnie.
a ja mam córkę i ona ZAWSZE siura najwiecej z przodu nawet jak na brzuchu nie śpi wiec wiesz.. ;)
Wersja do druku
nooo o taki luz mi chodziło ze jednostronnie.
a ja mam córkę i ona ZAWSZE siura najwiecej z przodu nawet jak na brzuchu nie śpi wiec wiesz.. ;)
własnie, dziewoje leją zawsze z przodu:lol:.
to sie nazywa feminizm:rolleyes:
U NAS SIO królują, smutno mi tylko, że nie mam córeczki bo te kropeczkowe to chyba najładniejsze pieluchy na rynku
chyba przekroczyliśmy magiczne 10 prań bo przecieki nie zdarzają się zupełnie, a już miałam chwilę zwątpienia w te pileluchy
U nas podobnie - IB SIO przestały przeciekać! A już zawiedziona byłam i wydawało mi się, że to przez tę wąskość w kroku. A to kwestia bambusa:mrgreen:
U nas nie przeciekają ale wyciekają górą, są niskie bardzo dla mego dziecia :(
wreszcie zmieniono rozmiarowke!
nowe Lki są większe od zeszłorocznych o 2cm! wkładki o 3-4cm!
wreszcie są super, mamy wszystkie kolory :) (4aio w tym stety/niestety)
O! to dobrze wiedzieć! przyda nam się większa:)
tylko żeby w sklepie nie trafić na jakąś zeszłoroczną. A gdzie kupowałaś?
No właśnie, a ja się dziwiłam czemu L-ka kupiona tu na bazarku jest mniejsza od tej kupionej ostatnio w sklepie.
juliwek nosidla com pl
ale formichiere tez miala dostawe niedawno wiec tez pewnie ma nowe
Chyba musiała sie zmienić generalnie rozmiarówka, bo dokupiłam wkłady S i są za duże do S pieluszki? ktoś tak ma?
W ogóle, po głębszej analizie wolę jednak wonderoo:rolleyes:wiem ze to co innego, nie mówię, że nie lubie IB- mam i nadal będę kupować..ale jednak..bez szaleństw
hehe my tylko IB na dzien, mamy wszystkie kolory :)
wonderoo syn nie lubi, za szeroko. na noc mamy bg i fb jedno :)
a rozmiarowka musiaa sie zmienic, imo te L staaare to teraz miedzy s/m ląduja
Zakochałam się w IB i nic mi się już tak nie podoba ;)
Mam pytanie: czy ciemne kolory nie zafarbowały przy pierwszym praniu?
miałam wszystkie kolory
ale córa już odpieluchowana
nic nie farbowało
to moje ulubione pieluszki
Mam pytanie do mam chłopców:
czy te pieluszki nie ściskają za bardzo "klejnotów"? Bo mam wrażenie, że kieszonki jakoś luźniej tam mają...
mam pytanie do użytkowniczek nowszych pieluszek 9podobno są jakieś większe), jakie mają one dokładnie wymiary (długość/szerokość)? czy na 8,5kg brzdąca to M czy L (oczywiścnie wolałabym nie zmieniać rozmiaru za miesiąc:))
Gupie pytanie: czym się różnią all in one od snap in one? AIO nie mają wypinanych wkładek a SIO tak? Wybaczcie, że pytam zamiast grzebać, ale strrrrasznie mi net muli dziś.
To jeszcze mi powiedz, które wziąć :)
Dziewczyny, zakręciły mi te pieluszki w głowie urodą i czekam i czekam, aż mi Młoda podrośnie, żeby jej sprezentować:fire: Bo dla mnie nawet zgrabne S-ki to za dużo na pupę noworodka...
Teraz zbliżamy się do 5kg i planuję celować w M-ki - dobry pomysł? Producent twierdzi, że to od 6,5kg, ale podobno IB ma zaniżoną rozmiarówkę? Czy te nowe większe rozmiary dotyczą też M?
Na razie mamy tylko BG, bo tak to śmigamy w tetrze w otulaczach - ciekawa jestem różnicy w stosowaniu:rolleyes:
A po drugie - jak to jest z tymi wkładkami... Bo ja na razie rozumiem tylko powyższy system tetra + otulacz, ew. kieszonka BG + wkład z mikrofibry lub jako otulacz na prefold BambinoMio (super pasuje:mrgreen:). Co najlepiej dodatkowo dokupić i ile? Mam Babykicks prefold konopny i zastanawiam się, czy to pociąć i będzie pasowało do środka? :hide:
Ph78 a ile ma Twoje dziecie? Kojarzę z gazety, że Twoje było na świecie zanim moje się urodziło (moja ma 8 tygodni).
Tak czy inaczej. Mam jedną S. Mała urodziła się z wagą 3090, 55cm długa. I to była jedyna pieluszka, która mi na nią w miarę pasowała. Piszę w miarę, bo te wkładki jednak grube i kuperek był wysoko. Na wielki plus, to fakt, że cieniutkie w kroku i nie rozstawiały jej tak bardzo nóżek. A teraz pielucha jest na nią na styk:-/ Jutro podjadę do LitlleMi po tygryska M to zdam relację jak się ma S do M. I tak radziłabym Ci zaopatrzyć się w jakąś M, bo z S długo byś już nie pokorzystała.
Je można stosować z tymi wkładkami co mają w środku (fajny patent na wpinanie), ale można jako otulacz. Mi pasują tak i tak:-) W środek u mnie tetra ląduje.
Dzięki! U nas już 11 tydzień idzie, a parametry startowe bardzo zbliżone (3100g/56cm). Czekam niecierpliwie na relację, a zamawiam sobie w takim razie M-ki. Bardzo mnie cieszy, że nadadzą się jako otulacze - lubię też tak stosować kieszonkę BG, bo tetra u nas się świetnie sprawdza. Tylko na noc przydałoby się już powoli coś bardziej chłonnego...
A jaki masz nick na gazetowym?
Ten sam co tutaj:-) Tylko ja tam czytałam o pieluchach a nie pisałam. A jak się mała urodziła to wsiąkłam w to forum. A po tygryska jadę w sb, a nie jutro. Dni mi się pomieszały.
Ja do swojej s mam dodatkowy komplet wkładek i jak mała nasika to wymieniam najpierw wkładki:-) a potem jak otulaczyk nie przybrudzony, to wkładam co mam pod ręką.
Ph78 bierz śmiało M. Ja swoją wrzuciłam do pralki, ale myślę, że bez problemu mała już w niej będzie mogła śmigać. Te pieluchy są niskie, więc ta M, będzie po prostu trochę wyżej, ale i tak nie będzie wyższa niż wszystkie inne pieluchy, które mam w domku:-)
Czy IB w rozmiarze L będzie ok dla 12 kilowca???
Jesli 12 kilowiec jest dlugi i udka niezbyt zaokraglone to starczy i do 15 kg ....ale jak okragly i nozni jak roladki to 12 kg bedzie max....
Moja mala jak byla tylko na piersi byla malutka, drobniutka. Plywala w M zapietym na skos jak miala 8 kg. Jak zaczela jesc kaszki i obiadki, zaokraglila sie i wazac teraz 9,5 kg zapinam L z dwom oczkami wolnymi w srodku a M na dwa skrajne - ze wzgledu na grubiutkie udka :lol:
A tak w ogole to uwielbiam IB - ale tylko w wersji AIO - bom za leniwa na wpinanie wkladek w SIO :oops::p
Dziewczyny mam w domu kilka itti sio i aio. Może mi doradzicie po czym mam poznac, czy jest to stara czy nowa rozmiarówka, wiem że nowe są większe, ale nie mam ich z czym porównać. Może by mi ktoś zmierzył taką nową na długość?
Co prawda jestem w temacie zupełnie świeża i mam porównanie tylko do kieszonek NaughtyBaby, ale szczerze mówiąc to NB pasują nam bardziej niż IB...
Kupiłam sobie jedną IB SIO na spróbowanie i przy NB wkłady wydają się strasznie twarde, a jak bambus nasiąknie to już w ogóle się z niego decha robi. No i są faktycznie maleńkie, już się chyba przyzwyczaiłam do tego wielkiego tyłka, bo ta ich wąskość nie wzbudza we mnie zaufania. Na domiar złego ułożenie wkładów w pieluszce sprawia mi straszny problem, jak przykrywam bambusa tą mniejszą wkładką, to bambus się marszczy, a ilość tego "towaru" w środku sprawia, że pielucha odstaje przy brzuszku.
Aż nie wierzę, że jestem pierwszą której ta pielucha nie podpasowała... stąd nasuwa się wniosek, że niechybnie coś robię źle :hide:
jamamajka, ciekawe spostrzeżenia... ja właśnie "zachorowałam" na IB i chciałam kupić sporą wyprawkę, żeby mi wystarczyło do pieluchowania na 2 dni i żeby nie mieszać różnych pieluszek (tata i babcia się gubią przy przewijaniu ;-)).
Wyprzedaję kieszonki bo moja mała źle toleruje polar i cieszyłam się, że znalazłam IB ... no to teraz mam problem ... :frown
No widzisz, co kto lubi. :)
Ale większość jednak lubi te pieluszki, ja należę do mniejszości. Są prześliczne - tego im nie można odmówić. Mnie w zasadzie najbardziej przeszkadza twardość wkładu, resztę "nadrabiają" urodą ;)
Może kup sobie jedną i komplet dodatkowych wkładów? Ja mam właśnie taki zestaw i jest to naprawdę fajne rozwiązanie - starcza na dwie zmiany pieluchy. :) Gdyby dokupić jeszcze jeden komplet wkładów, spokojnie starczyłoby na trzy zmiany, PUL nie przecieka i używam go jako otulacza.
Witam mamuśki ;-)
A jaki rozmiar lepiej dla 7,5 kg szczuplutkiej ? M czy L
M na długo starcza?
jamamajka a wygodnie małej w tych biodróweczkach ?
Mam pytanie odnośnie rozmiaru bo mam Mkę ale ona wydaje się taka malutka (chyba że ona jest z tej starej rozmiarówki) ale jednak fajnie leży na mojej 7 kg córeczce chciałabym sobie jeszcze jedną dokupić tylko tak się zastanawiam cz M czy L. Mógłby ktoś zmierzyć swoją m i L i napisać jaką ma długość tylko z tej nowej rozmiarówki?
My właśnie pierwszy raz zapieluszkowani w wielo. Akurat w IB jak w temacie
Córa śpi w niej już dwie godziny i jestem zachwycona. Bałam się, że nie wytrzyma, bo do zaśnięcia wypiła 250ml herbatki...
Dam znać po drzemce
Aha... mała waży coś koło 13kg i myślę,że jeszcze na dłuuuugo posłuży... mamy L-kę ;) chyba ze starej rozmiarówki, chociaż pewności nie ma (zakupiona na bazarku)
Jest super !!
Wafelek wstała uśmiechnięta... Wkładka składana zasikana, chociaż może jeszcze jeden sik by wytrzymała... za to druga wkładka jeszcze sucha, więc pielucha wylądowała z powrotem na pupie, tym razem z jedną wkładką...
Tym samym jesteśmy już 2 pampki do przodu :D
Dziewczynki, czy któraś z Was próbowała założyć M na noworodka? Dokupiłabym jeszcze itti, ale nie wiem jaki rozmiar. Mam już Mkę i wygląda mi na maleńką. Oczekujemy chłopca, więc może lepiej, żeby miał troszkę luźniej ;). Jak sądzicie? Darować sobie eSki?
Zakupilam wlasnie 2 pieluszki Itti Bitti SIO ale mam jakies mieszane uczucia. Chcialabym uslyszec opinie, tych ktore uzywaly tych pieluszek.
No i moze ktos uzywal zarowno AIO, SIO a moze tez bitti boo?
Jutro piore i zobacze a w miedzy czasie czekam na opinie...