Danala a na odwrót? Może Hania pokaże kotkowi jak się siusia na nocnik? U nas o się sprawdza
Wersja do druku
Danala a na odwrót? Może Hania pokaże kotkowi jak się siusia na nocnik? U nas o się sprawdza
Kabanos, dzięki na to nie wpadłam!
Sowo odezwę się jutro na pw :) chyba musimy się spotkać to mi dokładnie wytlumaczysz jakie trenerki powinnam kupić...
Pisz śmiało, ale wcześniej zajrzyj do wątku Agis, bo jest mistrzynią trenerek i rozwiązań sprzyjających odpieluchowaniu :)
Czy Wasze dzieci też miewają fazy sikania milijon razy dziennie po 3 mililitry? Wymiękam już, pół dnia spędzam na obsługiwaniu sikacza. Na szczęście już sama ściąga pieluchę/trenerki/majty, idzie do łazienki i sika, ale potem jest walka o nierozlanie zawartości (samaaaaaaa!!!!) i festiwal życzeń odnośnie tego, co założyć na szanowny tyłek. Słowo daję, że puściłabym goło, ale w mieszkaniu za zimno, poza tym oprócz tego, że sika do nocnika to do pieluchy również i w ogromnych ilościach (zęby idą, a to zawsze oznaczało regres pieluchowy i dużo więcej toksycznych siuśków). Wolę już przez pół godziny ubierać jej coś na zad niż wszystko prać. Napiszcie, że to minie...
O to to. Julek częściowo sygnalizuje, ale do pieluchy też jeszcze sika. Tylko ja się trochę boję puścić bez pieluchy, bo u nas inny tryb - rzadziej, ale ponad pół nocnika naraz. Gdyby mi coś takiego wylał na dywan... doczekam do sierpnia, bo wtedy będziemy mieć do dyspozycji ogród. Może do tej pory będzie się lepiej kontrolował, a na razie wysadzam co godzinę. Przeważnie sucho, ale zdarza się, że nawet firmowy pamp tego nie wytrzymuje, o wielo nie wspominając.
To tak jak u nas zrobi siku na nocnik, a za 3 minuty coś poleci po nogach. U nas weekend kryzysowy, ciągle z mopem, ale już od poniedziałku rano wszystko na nocnik. Noc i spacery z pieluszką.
Ola, u nas też pół nocnika jest normą, kropelki to w ramach zajawki na sikanie i samowysadzania się co 5 minut. No i kupa, która ostatni raz wylądowała w nocniku w zeszłe wakacje. No nie mam odwagi puścić w samych majtkach, choć w akcie desperacji i to mi się zdarza, jak trenerek braknie.
Jak Wam idzie? U nas wczoraj do łask wróciły pieluchy bo ciągle siki na ziemi. My się tak bujamy, raz woła a za chwilę już nie. Ładnie siada na nocnik a za chwilę awantura, że nie usiądzie i ucieka zesikać się na fotel... eh ;)
U nas tez pieluchy wciąż w użyciu - na dłuższe wyjścia i do spania. Coraz częściej sucha i coraz więcej wołania, ale jeszcze długa droga chyba przed nami. Z kupami się cofnela totalnie.
Kabanos wspieram, no muszą w końcu zaskoczyc:-)
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
U nas młoda dopiero ma 21 miesięcy więc nie mamy ciśnienia :) Na razie lato to próbujemy co wyjdzie. Jest nadzieja ale w sumie sama nie wiem :)
Fajnie jak się uda Wam właśnie w lato. Ja tez mam totalny luz, choć byłoby mi łatwiej z jednym pieluchowym niż z dwójką.
A co robić w takiej sytuacji gdy młoda siedzi na nocniku po czym schodzi z niego, ucieka na kanapę i sika na nią? Wie, że chce jej się siku i idzie obsikać kanapę. Normalnie wysiadam, dziś nakrzyczałam na nią :(
Kabanosu nas do dzisiaj są takie akcje, że młody idzie do łazienki i sika obok sedes, albo w pokoju za fotel. Trzeba przeczekać.
W żłobku ciocie same poprosił o majteczki dla Staska (wspomnę że miesiąc temu po jednym dniu poddał się bo nie sygnalizuje) i była tylko jedna wpadka :)
Pieluchy zostaje jeszcze tylko do spania w żłobku i w domu ufff
Kabanos przeczekać, jak nie chce to nie. Dla pocieszenia moja gwiazda tez dwa dni temu nasikala na kanapę, tylko u nas ewidentnie wola w ten sposób o uwagę, ehhh. A już tak się staram, żeby poświęcić Jej czas i przytulać Ja i z sikaniem nie mam żadnej spiny, staram się podążać za Nią z tym, skoro wola to zakładam majtki.
Julka u nas odpieluchowanie zakończyło się wreszcie, ale tylko dzięki temu ze definitywnie zdjęliśmy pieluchę. Było kilka miesięcy wpadek i wreszcie pełen sukces :)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
My mamy obecnie mały regres przez jelitówkę. Plan mam jednak taki, że jak nie uda nam się odpieluchować przez najbliższe tygodnie, to podczas naszego urlopu ściągam F. pieluchę. Lepszej okazji nie będzie ; -).
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
My tez ściągnęliśmy synkowi pieluche. Od dwóch dni tylko w majtkach a na noc pielucha. Wpadki są plus to ze czasem wola siku ale nie zdąża dobiec do wc. A na polu jak sobie radzicie? Synek za każdym razem jak ściągnie spodenki i majtki i zaczyna sikać to sie od razu obsikuje..... niby super że wie kiedy będzie sikać ale ubrania i tak do zmiany : (
u nas długo tak było ze sika do nocnika a jeszcze gacie mokre, bo leci bokiem, górą itp. Dopiero teraz uczymy go sikać na stojąco, bo wczesniej nie chciał. Odpieluchowany wstepnie w poprzednie wakcje zanim zaskoczył był październik. Teraz ma 2,5. Wysadzany od 5 mca. Odpieluchowanie to ciezka praca...
U nas ostatnie dwa weekendy Miśka zrobiła sobie wolne od nocnika. Siki na podłodze i raz zdarzyła się nawet kupa w majtkach. Najwięcej ścierania podłogi jest, kiedy "kupa się zbiera", wtedy Miśka wcale nie zauważa, że chce siku.
Małgorzata.01 u nas tak samo, jak kupa idzie to siki razem z nią w majtkach albo na podlodze!
Krówka choć myślałam, że teraz jakoś łatwiej pójdzie to niestety masz racje-odpieluchowanie to ciężka praca.