15.5. w plecaku z Inki lub w mt :)
Wersja do druku
15.5. w plecaku z Inki lub w mt :)
ponad 13kg, czyli w oporządzeniu zimowym to pewnie 14
ale to nie jest kilkugodzinne noszenie :)
U nas ok.12 kg czternastomiesięczne bliźniaki. Codziennie. Tylko w plecaku prostym. Prawie wyłącznie po domu, bo na spacer i tak muszę zabrać obu, więc jeździmy wózkiem.
Obecnie, coraz rzadzej, ale ok 14 kilo+ciuszki :)
Słodkie 9 kilogramów :)
Osiem dwieście półtorarocznego szczuplaka :) także no, lekko mi się nosi.
Póki co regularnie, codziennie 7,5kg. Okazjonalnie 15kg :-)
Jutro ważenie, ale myślę, że nieco mniej niż 8,5 kg prawie roczniaka. Sama rozkosz, cały czas można z przodu ;) Myślałam, że to super-szczupak, ale widzę, że u marylove jeszcze mniej ;)
10kg bardzo regularnie i dalej wiecej z przodu jak na plecach.
8,5 pieciomiesieczniaka :hide: i sie dopiero rozkrecamy...
12.5 kg -tyle ma moje ponad trzyletnie dziecię
ponad 11 kg żywego hip hopu ;)
Zdarza mi się przynieść z przedszkola klocka o wadze 16,5 kg :cool:
jejku jak tak czytam 12 kg 14, 16 :omg: ja noszę 9 kg i kręgosłup do wymiany :(
10,2 kg -półtoraroczniaka. Z przodu... Na plecy wrzucam tylko w domu a i tak zdarza się bunt i musimy się przerzucić do przodu.
10 kilosków i nadal tylko z przodu...
w chu scie 9 i 14, ale to odświętnie jak już starszak pada na ryjek po jakimś megahasaniu :D
10kg, trochę więcej niż pół roku. Na plecach jest ok, z przodu cięęęęężko, ale też noszę, np. w tej chwili ;)
Józio 14 miesięcy waga 10.100. Nosimy się z przodu, oboje lubimy.
OT myślałam, że on najchudszy na forum, a widzę, że są chudsi :-)
Józio ;) 3,5 roku 18 kg
codziennie w powrotnej drodze z pkola
plecy- mt.
źle nie jest ale żebym się delektowała to nie powiem ;)
8,7 kg 9-ciomiesięcznika z małymi wyjątkami tylko plecy
10 kg i tylko na plecach i niestety coraz rzadziej. Czekam na wiosnę;)
8,5 kg młodsza, co dzień
11 kg starsza, okazjonalnie, do usypiania głównie, chce tylko z przodu :(
ponad 9 kg, w zasadzie tylko z przodu, okazjonalnie w plecaku
czasem noszę moją 4latkę, ok.12kg- na placach, córcia się cieszy a mi wcale nie jest strasznie ciężko.
11 m-cy ok 11 kg niestety z przodu... Eh ta zima ;(
Ok 11, może trochę więcej, bo dawno nie ważyłam. Tylko plecy
Sent from my RM-821_eu_netherlands_315 using Tapatalk
13 kilo :)
10-11kg (szacuję) - w MT na brzuchu (jak jadę autobusem), a jak gdzieś pójść to na plecach. Po domu czasem w chuście na plecach.
Kręgosłup mam niestety słaby sam z siebie, więc noszenie nie pomaga. Kolanom z resztą też nie. Ale w MT na plecach w sumie nic nie czuję jak idę niedaleko i bez górek ;)
12-13 kg, ale tylko w kółkowej :duh: Kupiłam dziś krótką, jak dotrze zamierzam uczyć się plecaka na dwulatce...
4,5 latek, prawie 20 kg, ale już tylko po górach właściwie:ninja:
Ja noszę 11kg, który dzisiaj skończył rok.
Mam same bawełniane chusty a tu wyczytałam że powinnam zaopatrzyć się w wełnę...czy faktycznie wełna lepsza dla ciężkich dzieci?
Wysłane z telefonu ;-)
9,6kg od dawna tylko na plecach. Ale przylaczam sie do pyt wyzej - jakie sklady lepsze dla ciezszych dzieci? Choc to gdzies juz bylo pisane tu na forum, ale nie pamietam..
prawie 3 latka, ponad 16 kg na plecach w Manduce na wyjazdach, na zakupy, nie codziennie
córka nadal uwielbia być noszona w Manduce, a i ja zdecydowanie bardziej wolę nosidło niż wózek :)
11 kg z hakiem. Niemalże codziennie, do tego często długodystansowo. Typowy spacer to ok. dwie godziny noszenia, ale miałam dzień, że nosiłam przez 5 godzin, może więcej. Oczywiście z krótkimi przerwami.
Zdecydowanie na plecach. Z przodu już tylko w wyjątkowych sytuacjach. Do ok. 9 kg nosiłam tylko z przodu, bo taką miałam kurtkę.
Noszę głównie w chustach, nosidła tylko na wyprawy samochodem.