dankin dzieki :)
Wersja do druku
dankin dzieki :)
proszę bardzo ;)
A czy możecie coś polecić dla 6-letniego miłośnika Tappiego i Rabarbara? :)
Wrocilam z biblioteki obladowana. Chcialam na wlasne oczy obejrzec ksiazki do ktorych nie jestem przekonana. Nawet nie przypuszczalam, ze nasza osiedlowa biblioteka jest tak dobrze zaopatrzona;) Mamy i malego kreta, ktory... i Co sie dzieje, kiedy spisz? Chlopiec i pingwin, Usmiech dla zabki i Gdzie jest tort .
Chlopiec i pingwin jest mom faworytem - ciekawe czy chwyci
Chlopiec i pingwin jest absolutnie cudowny - mam nadzieje, ze jakies wydawnictwo zacznie wydawac Jeffers'a po polsku, bo jest on zdecydowanie na top liscie mojej i moich dzieci. w PL wyszedl tylko Chlopiec i pingwin (btw polecam takze film animowany, z cudownym Malajkatem jako narratorem) i Serce w butelce - lata swietlne temu, wiec dostac je mozna pewnie tylko na allegro - sprawdzilam, sa, ale tylko po angielsku (Lost and found to wlasnie chlopiec i...). Usmiech dla zabki jest rownie cudonwy - ilustracje :love: choc gdybym miala wybrac jedna, to chyba Prosze mnie przytulic by wygralo. Wechterowicza w ogole uwielbiamy, a w duecie z Emilia Dziubak to juz absolutna uczta dla ucha i oka jest :)
Właśnie dzisiaj do nas dotarła upolowana na amazonie Lost and found. Świetna jest! Natala, czy inne książki tego autora tez są tak dobre ? (Jak nie wszystkie to które ?) Bo się chyba w tych ilustracjach zakochałam równie mocno co Ben ;)
wyslano z telefonu
IMO wszystkie :) te, ktorych nie mamy (znikoma mniejszosc) widzialam w bibliotece/ksiegarni. W uwielbia Stuck - uwaga SPOILER!! to taka wysoko absurdalna opowiesc o chlopcu, ktoremu latawiec utknla na drzewie. wiec rzuca rozne rzeczy, zeby go zrzucic - but, zeby zrzucic latawiec; drugi but - zeby zrzucic pierwszy but. wieloryba, woz strazacki z zawartoscia, i takie tam "drobiazdzki" zeby zrzucic juz nie pamietam co - W sie zasmiewa do dzis. inne o chlopcu i pingwinie, i samym chlopcu tez fajne. w sumie to wszystko po rowno chyba lubimy, moze Serce w butelce najrzadziej czytamy, bo to takie dosc powazne jest - o smierci - ale reszta dosc rozrywkowa bym rzekla. lekko absurdalna przy okazji, co lubie i ja i moje dzieci :)
No... to byle do wypłaty teraz :p a znasz może jakieś miejsce w uk gdzie można książki w fajnych cenach upolować ? Nie wiem, coś w stylu polskiego arosa czy coś ? ( prócz amazona i ebaya oczywiście ;)). W ogóle to w tą sobotę kupujemy całoroczna wejściówkę do Seven Stories :D (link: http://www.sevenstories.org.uk )
wyslano z telefonu
Ja jeszcze polecę Goodnight Tractor. Pięknie rysowana, tekstu mało za to bardzo miły dla ucha. Czytamy codziennie wieczorem kilka razy ;) link: http://www.amazon.co.uk/Goodnight-Tr.../dp/0141342854 (ja dopadłam w tesco za 3£)
Natala, czy znasz jeszcze jakieś inne bardzo fajne książeczki dla 3- latka ?
wyslano z telefonu
Anglojęzyczne mam na myśli
wyslano z telefonu
Znalazłam ją tutaj w całkiem przyjaznej cenie, gdyby ktoś szukał
http://www.bookoff.pl/product-pol-41...and-Match.html
Moje dziecko zakochalo sie w Chlopcu i pingwinie , cztery razy przeczytany. Pingwin spowodowal, ze mi mloda przemowila ludzkim glosem "tintin smuty" NORMALNIE SZOK.
Kolejna milosc - Lukrecja - niesamowicie pozytywna ta krowa - zdecydowanie przemawia do mojego 2 latka ;p