Cytat:
Oświećcie mnie proszę, dlaczego babole i naciągnięte nitki obniżają wartość chusty? Słowo daję nie wiem - czy ma to wpływ na bezpieczeństwo noszenia, czy chodzi jedynie o aspekt wizualny? Kupiłam nawet ostatnio chustę na bazarku, która takowe (nie oglądałam jej całej pod tym kątem, ale jedno rzuciło mi się w oczy przy motaniu) posiada i w życiu by mi nie przyszło do głowy, żeby ją reklamować u sprzedającej...
na bezpieczeństwo nie. Ale to tak samo: auto z podrapanym lakierem też jest równei bezpieczne co gładkie, a jednak to pretekst do targowania. Ja np. miałam wątpliwości czy zbliżenia wszystkich 5 baboli mojej Zary nie odstraszają zbytnio potencjalnych kupujących. A kupiłam ją "z jednym" (nie wiedząc wówczas w ogóle co to są babole). No więc dawać zbliżenia tego co dla jednych jest wadą dla innych nie, czy wystarczy "foto stosikowe" - które służy wylącznie za dowód, że się takową chustę naprawdę ma na stanie, a nie szuka kupców, na coś co się gdzieś okazyjnie wypatrzyło, by sprzedać z zyskiem.