Zamieszczone przez
ulala.v
zgadzam się ale ;)
spójrzmy prawdzie w oczy-na tym forum nie ma osób biednych, ja nie mówię, że są bogacze i mnie samej się obecnie nie przelewa-przeciwnie brakuje na wiele. Ale teraz mogę sobie kalkulować, wydam ileśtam bo w ogólnym przeliczeniu wyjdzie taniej czy potem się zwróci, bo lepiej kupić cos droższego raz niż tańszego 5 razy itd Nie było tak kiedy urodziło się moje pierwsze dziecko :( Wszystko kupowałam za grosze używane lub wręcz dostawałam używane od ludzi, moje dziecko miało wszystko z najniższej półki i ja również i zwyczajnie nawet jakbym chciała to nie miałam w portfelu tyle pieniędzy żeby kupić wyprawkę wielorazowych pieluch, bo choć może w skali 2,5 roku kiedy moje dziecko pieluchy używało wyszłoby taniej to mi jednak łatwiej było wydawać 30zł raz na 2 tyg na paczkę pieluch z biedronki. Jak się żyje za 400zł alimentów miesięcznie z czego połowa idzie na leki dziecka to naprawdę się nie ma kasy :(
NIe chce tu się kłócić czy użalać, zupełnie nie o to mi chodzi ale naprawdę tak sobie mysle, że zycie eko nie jest dla biednych :(
No ale względy ekonomiczne były kiedyś, teraz mogłabym kupic te wielorazowe pieluchy tylko niebardzo miałabym jak je prać ;)