Ja znalazłam niedawno na allegro w księgarni Lideria z książkami uszkodzonymi. Ale teraz nie widzę niestety. Może ustaw sobie powiadomienie na allegro.
Wersja do druku
Tu jest: www.practest.com.pl/od-stop-do-glow :)
Dzieki :)
Kustafa mowisz o zakamarek.eu ?
Nie, o naszym forumowym bazarku i dziale sprzedazowym "książki"
empik żartuje dalej
http://media.empik.com/content/new_e...SDK_85na15.jpg
Natala,
ile płacisz zazwyczaj za książkę w Charity Shopie?
próbuję ocenić czy te koło mnie są tanie czy drogie ;) (niestety mam tylko 2 w okolicy)
wczoraj upolowałam
Robert Crowther's Deep Down Underground za 2 funty (czyli drogo, ale książka wewnątrz super)
Three Little Ghosties za 1.49 - nową
Gruffalo's Child w twardej oprawce, jak nową za 1.49
czy ty spotykasz u siebie fajne puzle lub gry planszowe? jeśli tak to jak z cenami?
pisalam w watku chyba zakupowym - ale moze sie jeszcze komus przyda ;) roznie - zalezy od miejsca i ksiazki. sa takie charity, gdzie paperback kosztuje 50 pi, takie gdzie funta (99 pi czasami) a i takie gdzie potrafi kosztowac i 3 - te raczej omijam. 1.49 za twarda okladke to dla mnie tanio, jesli ksiazka jest w bardzo dobrym stanie tyle moge zaplacic za miekka - zwlaszcza jak jest cos, na czym mi naprawde zalezy. wszystko w sumie zalezy od stopnia zuzycia i pozadania akurat tego co jest :D oczywiscie sa i takie miejsca, gdzie twarda kosztuje funta, a miekkie - 3 ksiazki za funta mozna dostac. ale to raczej wyjatki sa, niestety. w zasadzie poltora funta za miekka, dwa za twarda w dobrym stanie to jest w miare OK dla mnie, wiecej - powaznie sie zastanawiam.
OK, czyli ceny mamy normalne :)
w jednym mam wszystkie książki za 1 funt, czasem za 50p (mniejsze, cieńsze)
w drugim (Oxfam) są ceny od 1 funta do 3 funtów (w zależności od książki)
te co kupiłam są jak nówki wszystko, no to się cieszę że nie przepłaciłam ;)
jutro jeszcze po drugiej stronie rzeki poszperam za charity shopami :D
(puzzli sobie szukam :P)
puzzle sa u nas w duzej ilosci - tylko nigdy nie waidomo czy w 100% kompletne niestety. jak dzieciowe, z mala iloscia kawalkow to mozna przeliczyc na miesjcu, ale jak cos ma z 500 to raczej srednio to widze. gry nie za czesto, jakies dzieiowe i owszem, takie co by mnie interesowaly czemus nie bywaja ;) (mnie w sensie dla mnie, nie dla mlodych)
hehe a proszę http://www.chusty.info/forum/forumdi...%C4%85%C5%BCki
Podam wieczorem bo z tel. nie umiem.
A masz dostęp do bazarku forumowego? Bo jesli nie, to musisz wyslac zgłoszenie do moderacji/admina. Kiedyś dostęp był od 100 postów
Edit: o Dankin, dokładnie ;)
juz napisałam do modów, ale numer tyle czasu tu jestem i mi takie cuda uciekły :D
Qqrq5, ale ile kasy zaoszczędziłaś ;)
Coś wiadomo na temat promocji jutrzejszych w innych miejscach niż empik? Nie bardzo mam jak skakać po stronach :/
Poza wydawnictwem Skrzat 35% rabatu na wszystko http://www.skrzat.com.pl/ i matrasem -30% i paczkomaty za 1 zł
ja nic nie znalazłam.
w bonito do konca kwietnia do -33% czyli to co jest na codzień
nic, zero ciekawych ofert :(
tak liczę że może jakaś "lepsza" jednodniowa promocja się trafi
też liczyłam ze coś fajnego i atrakcyjnego będzie ale faktycznie słabo...
Bez sensu.. Może faktycznie jutro coś rzucą..
a potem zdziwienie ze ludzie nie czytaja
Myślicie, ze tak bez wiekszych zapowiedzi rzucą jakąś promocją?
Wydawnictwo Amber ma-50procent, ale tam głównie dorosłe książki.
Znalazłyście jakąś oszałamiającą ofertę? bo siedze w pracy i nie bardzo mogę szukać...
ja tak na szybko patrzylam ale wydaje mi sie ze nic
Niestety...
Ja szukam i szukam i nic...
Na www.taniaksiazka.pl niby od dniu ksiazki pamietaja, ale jakos sie tez nie postarali. Wysylka PP 2.99zl ale zamowienie trzeba zrobic za minimum 59zl.
Znalazlam przy okazji u nich kilka ksiazek z wyd. Media Rodzina z serii Mistrzowie klasyki dzieciecej. '''Krolowa sniegu', ''Calineczka'',''Mala syrenka''. Zdaje sie, ze one ostatnio slabo dostepne byly. Wiec jakby ktos szukal to po 12zl sa.
Znak niby cos ma - ale tylko jedna ksiazke za 9 z gorszami mozna wybrac. ale sporo maja 50% przecenionych. nie wiem czy dla dzieci tez cos jest, jak bede miala chwile to pogrzebie.
w Dwóch Siostrach tez pamiętają na fb piszą o promocji...jest 30%rabatu na kilka tytułów ale i tak wychodzi drożej niż w Bonito np
Ja w tych przecenionych ze Znaku nic ciekawego dla nas nie znalazłam.
Wkurzona jestem, i szkoda że Światowy Dzień Książki jest tak ignorowany. 4 urodziny arosa miały lepsze ceny.
Na pocieszenie kupiłam sobie Najgłębszą dziurę świata :D
przechodziłam dziś koło świata książki i się reklamowali że światowy dzień ksiazki i są ksiązki po 9,99 ale na miejscu nic ciekawego nie było, można jeszcze w necie zobaczyć http://www.swiatksiazki.pl/produkty-...-za-999-10112/
Egmont ma -40%
gildia ma 30-40% na niektore ksiazki, tylko trzeba grzebac po stronie. ale to co mam w koszyku o tyle tansze, ze chyba nie bede czekala i wezme (powinnam czekac do przyjscia pieneidzy dla chlopakow, ale moze kredytowa zaplace i oddam potem - bo ponad 50 zlotych mi chyba taniej wychodzi - nie zebym zaoszczedzila tyle, ale ile mozna dobrac ;))
Zakamarki tez dzis obnizaja, ale nie jrstem pewna jak z oplacalnoscia
Napisane z telefonu
i Merlin dał 40% na bestsellery, zaraz sprawdzę czy jest coś co mnie interesuje :P
niekoniecznie dzieciowo ale w temacie dzisiejszej promocji-na bezdroza.pl(podróżnicza księgarnia) druga książka dziś za 50% ceny
Wiecie co.. a mi brakuje większej promocji samego Dnia Książki. Żeby było głośno, wszędzie..! W szkole, w przedszkolach żeby coś robili, żeby w radio i tv było więcej na ten temat, żeby dzieci na lekcji mieli zadanie zrobić np. plakat z ilustracją z ich ulubionej ksiązki, żeby przynieśli do szkoły swoją ukochaną pokazać i powiedzieć za co ją lubią, itp..
Jak patrzę na ceny w Bonito, Arosie, niePrzeczytanej, to... jeszcze taniej by miało być? Dla mnie prawie 40% rabatu to naprawdę sporo :) i z przyjemnością robię dziś właśnie zamówienie :)
w Świecie Książki promocje do 80%można coś wygrzebać, choć jakiegoś szału nie ma no ale ;)
siedze w tej gildii nieszczesnej - wrzucam, wyrzucam, wrzucam, wyrzucam... prawie wszystko co bym chciala ma znizke w okolicach 38%, wiec sporo.
Natala, a co masz? Albo co widziałaś w atrakcyjnej cenie? :-)
egmont, zakamarki, wiekszosc dwoch siostr, wilga, NK, media rodzina, znak multico, tako, bajka - i pewnie sporo innych wydawnictw - ponad 30% obnizone. np. nowy Pomelo - z 29.90 na 18.50
z tata w przyrode - z 39 na 24.10
przekroje: owoce i warzywa - tak samo jak Pomelo...
generalnie bym chciala wiecej, ale mnie nie bardzo stac, wiec wywalilam co moze poczekac. plus (buuu....) Basnie Hinduskie - bo ciezkie i strasznie cene wysylki podnosily. i dla siebie nic nie mam, trudno - moze nastepnym razem. nic to, wiecej nie wymysle, zamawiam i klade dzieci spac :)