a bo ja ciagle zapominam, ze jak sie przeglada nie z UK to podaje inne ceny. mnie wyswietla 12.08 funta - wiec po przeliczeniu na zlotowki wychodzi mniej niz 70. pamietam mialysmy kiedys w watku dyskusje nad niesprawiedliwoscia tegoz procederu...
Wersja do druku
No niestety, ta darmowa wysyłka tylko z nazwy jest darmowa. Po prostu wliczają ją w cenę książki.
Samuela, dzięki, na ebayu nie sprawdzałam, a faktycznie taniej wychodzi.
stworzmy ten watek w zakupach zbiorowych, jesli dostane kase i zamowie dzis to bede wysylac jakos za 3-4 dni! Out-of-sight za 85zl. Lost and found za 38.
Sysuniu, to załóż wątek w dziale zamowienia zbiorowe :)
zalozylam: Ksiazki-z-UK
dziewczyny potrzebuję na cito pomocy w związku z zamówieniem składanym u Sysuni
Chciałam Muminki w wersji pop-up. Coś kojarzę o okienkach, ale nie potrafię znaleźć ani w wątku teraz ani na amazonie
Takie coś znalazłam ale niedostępne
http://www.amazon.co.uk/Moomins-Most-Magical-Pop-up-Book/dp/0141333510
a Sysunia mi podesłała linka takiego
http://www.amazon.co.uk/Moominvalley...ns+pop+up+book
ale wydawało mi się, ze wersja przez Was proponowana kiedyś była o wiele bardziej atrakcyjna w sensie przestrzennego "wystawania"
My mamy taką: http://www.amazon.co.uk/Moomins-Lift...HW7RZ0JT3Y9FV0 Muminki Otwórz okienko. Innej nie kojarzę. W sumie to nie jest typowy pop-up.
Oo taką: https://www.google.pl/search?q=muminki+otw%C3%B3rz+okienko&biw=872&bih=8 56&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=E2vjVICjJ4Ouabbtgd AI&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAQ
agum - chyba wiem o co Ci chodzi - widzialam w ksiegarni i za cholere nie moge znalezc on-line. ale szukam - postaram sie wkleic linka za troche.
ta linkowana pzrez Ciebie to typowy pop-up, dla mlodszych - prosty dosc, mily generalnie. ten podeslany przez Sysunie to taka malutka rozmiarowo ksiazeczka, rozkladana w harmonijke - po jednej stronie opis mieszkancow, po drugiej - miejsc (dom Muminkow, las etc). tez ma elementy pop-up'u - i jest fajna, choc ja np. nie doczytalam i spodziewalam sie jednak czegos wiekszego. ide szukac tej pzrestrzennej, moze gdzies znajde (bylo tytul zapisac cholera...)
edit: taka? zdjecie sie nie chce wkleic, drugie zdjecie od lewej
(niestety, nie znalazlam lepszego wnetrza) chyba ta w kazdym razie.
tej pop-up na amazonie teraz nie ma, a z klapkami jest wiele.
no właśnie wydaje mi się, że za banalne te są, bo moja w sumie bardziej niż rysunki już uwielbia tekst i pomyślałam, że byłoby atrakcyjnie. Ja też niestety wielu rzeczy nie zapiszę a potem wiem, że gdzieś dzwonią tylko nie wiem w którym kościele...
edit: chyba najbardziej mi pasi ta co linkowałam, ale jest niedostępna :(
No nic, dzięki
a4.mndcdn.com/image/upload/t.../hhwkevf0syshpz00g4se.pdf wpiszcie w wyszukiwarke, zciagnijcie - Muminkowy raj :) na stronach Moomin new publishing jest podglad i tego dlugiego i tego rozkladanego, ktory linkowalam na poprzedniej stronie. (sorki, nie moge zrobic normalnej czcionki)
edit: sie nie da linkiem, trzeba wpisac Moomin and the Great Treasure Hunt w googla i dojsc do strony 5 - do linka pod tytulem Moomin Publishing 2014 - to jest pdf, wiec sie od razu sciaga, nie umiem tego inaczej wkleic...
to napisz mi priv co chcesz :)
Od 19.02. w Biedronce Miasteczko Mamoko, Babcia na Jabłoni, Pan Motorek Chotomskiej i inne , wszystko po 21,99
http://www.biedronka.pl/pl/bibliotec...ferta-od-19-09
Natala dzięki. Fajne to podsumowanie Muminkowe co podrzuciłaś,ale w koncu nic do mnie nie przemówiło tak do końca więc odpuściłam.
mamy nowego Alberta ucieszonego ;)
fajny, podoba się chłopakom i mamie również :D oczywiście z przesłaniem, wczoraj czytałam przed snem i dzisiaj znowy młodszy sobie zazyczył i nie było, że późno, musiałam czytać ..... :D
kiedyś było o komikasach z biblio mamy KUBATU i tak nie uwierzysz - mi się bardzo podobał, starszy też wołał, no czytaj, a młodszy w sumie też ładnie słuchał, dopiero pod koniec mówił, że za długo już i chce, kropka do kropki (naciśnij mnie :))
no i co jeszcze fajne, dobrze mi się go czytało, najlepiej ze wszystkich komiksów :) szczerze polecam
ja czekam na Kotka Mamrotka
i popieram zdanie Anii że Kubatu jest super!
A była tu kiedyś książka - Mama zniosła jajko, Babette Cole? O tym skąd się biorą dzieci (w tym tematycznym jej nie widziałam). Jeśli nie to może jutro zdjęcia Wam wkleję - szczególnie jedna strona rzuciła mnie na kolana:)
Muszę coś wybrać, ponieważ wszystkiego mieć nie mogę ;) Doradzicie?
1. Opowieśći z parku Percego - mamy dwie części i bardzo lubimy
2. Mela na rowerze i zakupach - nie znamy
3. Jak mama została Indianką
4. Krowa Matylda na czatach - mamy tą o zasypianiu (o wakacjach z biblioteki się nie podobała)
i na wyrost
5. Czy umiesz gwizdać Joanno
6. Pupy
Co byście wybrały?
wruuu - ja odradzam Krowę Matyldę, wg. nas najlepsza ta o zasypianiu. Smialiśmy się przy niej wszyscy przy pozostałych juz nie a znamy wszystkie
Mela na rowerze i zakupach - bardzo fajna, to była jedna z pierwszych fajnych książek starszaka i jemu się bardzo podobała wówczas (mi podobają się do tej pory :))
młodszy juz mnie zachwycony, ale fajne są :)
przy pozostałych nie pomogę
to my mamy w takim razie najlepszą część Matyldy i o ile mnie się spodobała to moje dziecko jakos się nudzi. Zdecydowanie Mama Mu u nas jest krową nr jeden i mimo że tekstyu dużo wiecej czytamy od deski do deski.
Percy tez jest ukochany.
Pozostałych pozycji nie miałam w rękach niestety
Czy umiesz gwizdać, Joanno? jest raczej dla starszego dziecka - o przybranym dziadku w domu starców, który w końcu umiera. Piekna książka i absolutnie warto ją mieć, ale może IMO jeszcze zaczekać.
nie lubię za dużo z tej samej serii więc pewnie bym wzięła Melę (jeśli dziecko jeździ na biegówce czy czym tam, to rowerową), jeśli woli trochę więcej tekstu, to mamę Indiankę (choć osobiście nie jestem fanem tej książki, ale to ja). Najbardziej mi się podobała Krowa Matylda na czatach, zasypianiowa mniej - może zawsze pierwsza podoba się najbardziej ;)
Ostatnich dwóch nie czytałam. Czemu akurat te dwie Cię tak kuszą na wyrost?
Pupy i Czy umiesz gwizdac bym zostawila na kiedys - Pupy maja zdecydowane sporo wiedzy, Joanna jak aniakom pisala - ladna, ale za wczesnie zdecydowanie (ja i F jeszcze nie czytalam, przyznaje). niech poczeka, mysle...
Mama indianka jest OK - ale moich w ogole nie ruszyla - posluchali i lezy na polce. Matylda na czatach jest nasza naj, naj, naj... - co osoba to inna opinia, jak widac. Mela jest swietna - choc po tym ja ja przeczytalam milionpincettysiecy razy powinnam znienawidzic - dla mlodszego powinna byc idealna - to ten wiek wlasnie. Percy'ego lubimy bardzo.
JA bym wziela jedna Mele - na probe. Matylde. jednego Percy'ego jakiegos. Indianke z biblioteki - jak sie spodoba tak, ze sie nie beda mogli rozstac - to bym ewentualnie myslala o kupnie. jesli koniecznie chcesz cos na wyrost to Pupy. ale to ja ;)
Robię zamówienie w Dwóch siostrach i jako, że dostałam rabat większy niż w Arosie, to mnie kusi, żeby wykupić całą listę z oferty ale konto cieniutko piszczy. Co z nowości dla 6 i 12 latka muszę wziąć?
Pożyczalskich czuję, że muszę...
dziękuję wszystkim za opinie... Jutro m chyba pójdzie do biblioteki i pożyczy Melę i Indiankę na próbę, bo są akurat dostępne :)
może rzeczywiście poczekam z tymi książkami na wyrost.... a zamiast tego kupię alberta :) tylko, którego? Znamy o zasypianiu, Pośpiesz się i Nieźle to sobie wymyśliłeś. Na promocji są: Sprytnie, Kto straszy, Albert i potwór, Albert i tajemniczy Molgan, Kto obroni Alberta.
A Mama Mu ktora polecacie?
no a u nas zaczęło się od Mamy Mu na huśtawce i ta jest ukochana. Ale ja mam wrażenie, o którym pisała jul, że chyba najxczęściej jednak te pierwsze z serii, które do nas trafią są ulubionymi. Druga jest Mama Mu na sankach (ale to się zbiegło w czasie z pierwszymi zjazdami na sankach po świątecznym śniegu, kiedy pod choinkę tę część właśnie dostała)
Zamowilam Na hustawce wiec zobaczymy.
Muszę coś wybrać, ponieważ wszystkiego mieć nie mogę :wink: Doradzicie?
1. Opowieśći z parku Percego - mamy dwie części i bardzo lubimy
2. Mela na rowerze i zakupach - nie znamy
3. Jak mama została Indianką
4. Krowa Matylda na czatach - mamy tą o zasypianiu (o wakacjach z biblioteki się nie podobała)
i na wyrost
5. Czy umiesz gwizdać Joanno
6. Pupy
Co byście wybrały?
Nam Mela zupełnie nie przypadła do gustu.
Jesli chodzi o Krowę Matyldę to najbardziej śmialiśmy się przy tej na czatach i czytaliśmy non stop, pozostałe z serii już bez szału.
Opowieści nie znamy, dwóch z tych na wyrost też nie.
Jak mama została Indianką - to pozycja,, która bardziej podoba się chyba mnie niż moim dzieciom;)
ja bym 1 i 2 wybrala :)
Póki co zamówiłam 2 opowiadania o Percym i jego zwierzakach. Melę miałam zobaczyć z biblioteki, ale mąż jak to mąż ... ;) Indiankę przeczytałam póki co tylko ja, jutro przeczytam synkowi. Na Matyldę chyba się skuszę i chyba tyle ....
Dziś dostaliśmy w prezencie od cioci The Way Back Home O. Jeffers'a :heart::bliss: - musiałam się pochwalić ;)
Ja na końcówce ciąży zaczęłam czytać wątek od pierwszej strony :bduh:
I znalazłam tam fajną książeczkę Mój wspaniały wóz strażacki. Za grosze na all kupiona, wczoraj rozpakowana i jest HIT! :) Dla takiego 2 latka już pewnie byłaby super. Okienka, ruchome dźwignie, dużo poruszających się elementów i na środku wielki rozkładany wóz strażacki :)
Ma moze ktoras spis opowiadan Basie Wielka Ksiega Przygod 1, 2 i 3? :) Bo Basia Wielka Ksiega to te krotkie opowiadania, prawda? :)
znacie moze serie "Na ścieżkach wiedzy. 100 ..."? Warto? w czytam.pl sa po 5,55.