To i ja się podłączę. Jak do tej pory bałam się dzieciny na plecy wrzucić ale teraz popróbuję :))
Wersja do druku
To i ja się podłączę. Jak do tej pory bałam się dzieciny na plecy wrzucić ale teraz popróbuję :))
extra. kubełko pierwszy raz na plecach był jakos w wieku 2 meisiecy, tuz po tym jak się plecaka naumiałam... pamietam ze to bylo indio eis z lnem :D
Ha! a mnie dziś się zachciało i po raz pierwszy wrzuciłam Piotrka na plecy, ale w manduce, ot, wzięłam, zarzuciłam i cholernie mi się podoba to uczucie:) w końcu po raz pierwszy miałam na sobie taki kochany plecaczek:):):):) małemu też się podobało. Ja tylko nie umiem rozmawiac z manduca, muszę się nauczyc motać na plecach... A Piotrek pojechał na plecach tatusia na spacer:)
Ja pierwsze próby robiłam na 2,5-miesięczniaku, ale coś nie umiałam się zawiązać i nie miałam zaufania do prostego plecaka. Więc była przerwa.
A niedawno zobaczyłam na warsztatach jak wiązać plecak z krzyżem - teraz Młody ma prawie 5 miesięcy, treningowo wiążę go tak w domu i czasem, żeby wyskoczyć na 5 minut do sklepu i... odkrywam nowy wymiar noszenia, rewelacja!:)
a ja od dwóch dni się ucze i:
- wyrywa mi Dzieć włosy
-piszczy
-podskakuje
- nie sięgam do tyłka jak mam ją wysoko
-jak mam nisko to sięgam i ona nic nie widzi
ajjjj...zeby mi tak nie zalezało to bym rzuciła te nauki...ale zalezy;)
w pouchu prawie z tyłu już Ją montuję;D
A nam się dziś nie udało :frown Nie to, żeby się plecaczek nie udał, tylko nie udało się podejście do plecaczka, bo Staś zachorzał, ma paaaaaskudne zapalenie krtani i dziś nie był najlepszy dzień na tego typu próby...Musimy zatem trochę odczekac...
Chociaż nadal mam wrazenie, że kombinacja plecaczek i ruchliwy połroczniak nie wróży dobrze...Ale spróbuję, obiecuję :)
Ja zaczęłam od 5 miesięcy i od razu od przejścia 12 km spaceru. Stasi się bardzo spodobało i od tego czasu oczy jej się śmiały jak tylko wyciągałam chustę. Na plecach motałam ją głównie do prac domowych - głównie kuchennych. A na dworze najbardziej przeszkadzało mi to, że jak byłyśmy same i czapka zsunęła jej się z uszu, to nie dawałam rady sama poprawić , a na noszenie na plecach trafił nam się akurat sezon jesienno - zimowy. Teraz pewnie spróbuje plecaczków szybciej, bo będzie trzeba np starszą nakarmić, tak jak to piszą dziewczyny:lol:
bo widze tylko tkane. moze jakis link ktos przysle z instrukcją? piękne te plecaczki!!:applause:
elastyka tylko do wiazan z przodu
Poćwiczę więc w domu, bo jednak z tym poprawieniem czapeczki to będzie zonk, prosić tak obcych ludzi:D
A nam się dzisiaj udało :) Spacer był z dzieciem w chuście na plecach. Muszę tylko jeszcze wyczaić jak jej tę połę na główkę założyć ,żeby się główka nie majtała jak zaśnie :) Ależ super się nosi na plecach !!!
znalazłam :) mi było najwygodniej z Dysią tak :
http://images38.fotosik.pl/203/38cf18dc17092896.jpg
A ten plecaczek? Przecież on z elastycznej jest robiony:confused:
http://www.jeportemonbebe.com/medias...ble-hamac.html
hmmm no jest i ma trzy warstwy.
ale chusta elastyczna jest elaastyczna i ja bym po prostu nie ufala, ze dziecko nagle nie wyciagnie obu raczek i nie zrobi efektowanego "fajtniecia" w tyl, co sposowduje ladny zwis na tycg skrzyzowanych pasach. raczej z tego powodu nie polecalabym wiazania chusty elastycznej na plecach.
no i nozki nie sa od kolanka w dol swobodne - niby podobnie ulozone jak w kandze, ale kange sie chyba nizej sie nosi?
powiedzcie mi, jak zaciągacie połę kiedy dzieć wam śpi na plecach?
dziś próbowałam i za choletrę sie nie dało....za mocno chyba dociągnełam ,poza tym przy próbach F zaraz si obudził....
Ja rozwiązywałam i zarzucałam zewnętrzną połę jeszcze raz, tak żeby wypadła dziecku na główce. Po kilku razach opanowałam to bezbłędnie i potrafiłam zrobić bez lustra. A koleżanka YPSI umie to zrobić nawet bez rozwiązywania. :-)
Podziwiam :applause:. Sama jeszcze boję się wrzucić moją na plecki. A przydałoby się w wielu sytuacjach.................hmmm
Ypsi, możesz podać nazwę tej pierwszej chusty na zdjęciu? Spodobała mi się :)
Annamamaalexa kiedyś zdjęcia 3 tygodniowej Juli wrzucała:
http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=8990