Nieee, o wydawnictwo Bajka i ich stronę ne FB :)
Wersja do druku
Nieee, o wydawnictwo Bajka i ich stronę ne FB :)
O matko, nie zajarzyłam ;)
przez Was kusi mnie teraz ta druga książka zespołu od Smoka w krawacie: http://bajkizbajki.pl/ksiazki/Agencja-z.o.o
wrrrrr
Maryśka podkrada Smoka Michasi,
myślę myślę myślę...
zależy od dziecka, ale moja 4latka poradzi sobie z nią :)
ja z kolei szukam książki by starszą oswoić z lękiem przed ciemnością i zasypianiem, temat nam znowu wrócił z podwójną siłą :(
Znalazłam "Laszlo boi się ciemności" ale to chyba nie do końca to czego szukamy, jutro mam nadzieje ją obejrzę w empiku
bajki terapeutyczne mamy
jak możecie coś polecić mądrego by młodej pomóc
O strachu w ogóle trochę jest w "O Grzesiu, chłopczyku, który nie przestawał zadawać pytań"
tam jest też o tym, jak sobie radzić ze strachem - wyjaśnione krótko i przystępnie
czy o ciemności jest to jutro mogę sprawdzić, bo nie pamiętam
dziękuję :)
no nie, miałam nie kupować żadnych książek na święta, a tu podczytuję u Was i coraz więcej mi się podoba, eh, ale nie z tym postem tu przyszłam
jaki polecacie dla 8-latka atlas historyczny, jest wogóle coś ciekawego na rynku, z geografii kupię mu Mapy Mizielińskich
edit: zamawiam książki z arosa i przy wielu książkach jest promocja 27 %, więc nadal mają jakieś rabaty
A ja jestem nadal w polu.. Do Rossmana nie dotarłam, nie miałam szans z takimi tłumami w sklepach, i kolejkami po 12 osób! Wszystko zajęło mi wczoraj 2 razy dłużej, ale dopatrzyłam dziś, że owszem - w wydawnictwie BAJKA rabat 40%, ale wysyłka 15 zł - najtańsza opcja..? Strasznie drogo! Nawet z tą ich zniżką znów wracam do punktu wyjścia i kwoty 35 zł.. Nie, dziękuję..
Dziś spróbuję znów wyrwać się, lub poproszę koleżankę o przeszpiegi :)
a nie wiesz ile kosztowała by wysyłka pocztą? Bo ja prawdopodobnie we wtorek będę odbierała swoje zamówienie osobiście to mogę wysłać pocztą, ale nie znam cennika :(
Ktoś tu kiedyś pisał, że Kasdepke albo polubi się od pierwszej strony, albo się do niego nie przekona. Coś w tym jest - należę do tej drugiej grupy, mam "Tylko bez całowania" i nijak mi ona nie podchodzi (może tego specyficznego humoru nie łapię?). Jakoś mam wrażenie, że mogłaby być atrakcyjna w formie tak dla dziecka 5/6+, a kolei wtedy to już chyba większość emocji poruszanych w książce ma się z dzieckiem przerobionych. Ale może po prostu to autor nie dla mnie :] Także zdecydowałam, że chętnie bym go wymieniła na coś innego, by się nie kurzył na półce ;) Póki co, córka i tak najchętniej "męczy" Tuwima (choć teraz przyjechał z rodzinnego domu "mój" Brzechwa, więc może będzie jakieś urozmaicenie).
Luthienna, ja nauczona zeszłorocznymi doświadczeniami już nie ryzykuję żadnych wysyłek na 14 dni przed wigilią.. Szkoda nerwów ;) Ale dziękuję!
okoani, my również na NIE, jeśli chodzi o Kasdepke... Żadna nam na razie nie podeszła...
Ja narazie nie będę robiła podejścia do innych jego książek, może kiedyś na wymiance mi się trafi "Detektyw...", to jego bym jeszcze spróbowała (albo zobaczę co w ogóle z takich książek jest w miejskiej bibliotece). Za to wizualnie spodobała mi się "Panama" Janoscha, choć jeszcze nie zagłębiałam się w lekturę (ma być na gwiazdkę) - trochę mnie tylko denerwuje, że tekst nie jest ładnie "wyjustowany"/zredagowany tylko tak się dziwnie linjki kończą :) Ale ilustracje ma przyjemne, więc dla córy to na pewno będzie plus :D
Soul, nie ma sprawy :) Co promocja to jestem w wydawnictwie ;)
miła wiadomość:
Mapy Mizielińskich trafiły do szóstki najlepszych dziecięcych książek roku, wybranej przez The New York Times.
o, i Misiowa piosenka też :)