E nie ;) kiedys tam polowałam na Satori ale potem cena plus przesyłka plus cło wyszł mi najdroższa 4 jaką miałam więc odpadłam ;)
Ale np u nich ciągle jeszcze są: braid i radioaktywne chmurki ;)
Wersja do druku
E nie ;) kiedys tam polowałam na Satori ale potem cena plus przesyłka plus cło wyszł mi najdroższa 4 jaką miałam więc odpadłam ;)
Ale np u nich ciągle jeszcze są: braid i radioaktywne chmurki ;)
:)
Jakie clo? To nie Hameryka :D
Clo placi sie jak sie zamawia dobra na ponad 1000 dolarow. Na raz. To powiem wam, ze zaoszczedzilam niezle. Na Knocie przykladowo, zamiast 208 AUD za szostke dalam 172. W przeliczeniu. Eden widze za dwojke wolaja 208, wole nie wiedziec ile bylo za siodemke, jako ze wyprzedana to i tak sie nie dowiem. Zapewnie tez oszczedzilam ;)
yvona, ja uwielbiam Twoje rozumowanie co do wydawania kasy na szmaty :lool:
"wydałam kupę kasy, ale w sumie, to zaoszczędziłam, bo mogłam kupić drożej"
"Zawsze mogłam tę kasę zgubić, albo zostać okradziona" :lool:
Kochana :kiss:
Trzeba myslec pozytywnie :D
matko, co za cyrk.... Dostałam dzisiaj rano potwierdzenie, że wysłali vespersa, a godzinę temu dostałam od nich wiadomość, że zwrócą mi pieniądze, bo to był jakiś błąd na stronie i oni już ich nie mają, więc nie mogą mi wysłać :duh: chociaż niby już wysłali! No załamałam się... Przez to, że zapłaciłam za tego vespersa nie będę miała kasy na Oki :roll: masakra....
to im to napisz - ze jak go wylosujesz, to niech go trzymaja dla Ciebie do momentu, kiedy kasa nie wplynie na konto. dali ciala, to niech teraz odkrecaja... swoja droga, bajzel to oni maja nie z tej ziemi :roll:
edit: albo zaproponuj - zamiast vespersa niech Ci dadza bez losowania...
Napisałam im o Oki, a oni odp., że już wysłali do mnie kasę... Jak już wylosuje Oki to będę ich męczyć, żeby przetrzymali dla mnie...
Jeszcze bardziej się wkur**łam.
Swoją drogą, skoro mi przesłali "order shipped" z numerem wysyłki to może coś do mnie jednak wysłali, a mają taki bajzel, że sami nie wiedzą co i jak? :lool:będę obserwować ten numer wysyłki, z nadzieją :whistle:
edit. (dobra, małż wypłatę dostał, będzie okinami:bliss:)
Marciula, nie musisz mieć wszystkich ;)
No tak, ale teraz jest nieco inaczej niż wcześniej... Zależało mi to polowałam dla siebie, nie zależało to i oddałam co w koszyku miałam - a teraz? Zależy Ci i co? Oczywiście, że Cię nie wylosują... :hide: Dlatego chyba lepiej kupić co dadzą i potem wymieniać... A co warto kupić? Czy ktoś by mi dał za takie np. SN Aiko Okinami? I tu cholera to wszystko do niczego jest, bo jednak każda chusta mimo, że u oszy ma taką samą cenę to potem ta cena jest zupełnie inna, każda chusta inaczej wyceniana....
Tak w ogóle to kto decyduje o cenach chust na rynku wtórnym? To wszystko jest dla mnie zbyt skomplikowane :hide:
Poza tym to będzie 25 SN od Oszy - ile ich jeszcze będzie? :ninja:
SN nigdy za mało :thumbs up:
No to racja jest, że teraz jest inaczej ;) Ja też wolałam jak puszczali je rzadziej... O cenach na rynku wtórnym decyduje multum czynników, ale najważniejsze dwa to podaż i popyt :) A to, czy uda ci się coś wymienić na inną szmat, to też jest dość skomplikowane, bo to zalezy od indywidualnych gustów i preferencji uczestników globalnej gospodarki :) To trochę taki hazard jest- trzeba mieć nosa do tego, co kupić a co nie. :)
No to się powymądrzałam :) Ale austriacka szkoła ekonomii da Ci odpowiedź na wiele kwestii w tym względzie, polecam! :thumbs up:
Od ekonomii stronię jak tylko mogę - mam męża ekonomiste-maniaka :hide:
Właśnie, najważniejsze to wybrać dobry moment na wystawienie chusty.... bardzo dziwi mnie sukces SN Maya - taka niezapowiedziajka, tyle szumu zrobiła i jest warta tyle, co stare, piękne osze...
Tak czy inaczej, zauważyłam, że lepiej mi wychodzi kupowanie niż sprzedawanie, więc będę robiła to co wychodzi mi najlepiej :mrgreen: a SN Aiko coraz bardziej mnie zachwyca :love:
Marciula, dobra jesteś :D
Musisz czytać, to co dzieje się na forach oschowych i beziesz wiedziała, co będzie sukcesem, a co klapą. A, no i przyda się jeszcze jakaś dobra podpowiadaczka, która usiądzie Ci na ramieniu i szturchnie kiedy trza :kiss::kiss::kiss:
Mnie też Maya dziwi, zwłaszcza, że od początku było zapowiedziane, że zimą znowu będzie.
A Afrodytki i Eros? To jest podobnie, jest preorder na nie, a na rynkach wtórnych i tak wystawione są za wyższą kasę i ludzie próbują na nich zarobić, mimo, że natkali ich od groma w preorderze i na bank będzie można dostać za retail, jak się ktoś nie załapała na preorder.
wszytko mi dolecialo :)))
:high:
Nosz kurna, a mi nic :/