dlaczego nie zmienisz? ja jak zauwazam ze Michal nasikal to zmieniam od razu
po co ma w siuskach siedziec?
ja lubie IB za to ze Michal w nich nie jest skazany wylacznie na dresy ale moze zalozyc dopasowane jeansy :)
Wersja do druku
mój chodzi w dżinsach w m.i. fuzzi bunz i w chińczykach babyland, w IB też chodził;-) w dresach nie chodzi w ogóle, tylko w domu;)
a nam służyły..póki Lilka nie zaczęła puszczać mega sików ;)
są fajne,ale uważam,że dla młodszych :) albo dla mini sików :)
serio są chińskie?
a było napisane,że z australii :P
i w dzinsach też chodzi w innych,nie tylko IB :p
designed in australia, made in china.
Ja je nadal lubię. Głównie za to że wąskie w kroku, a moja Zosia do chudzieńkich nie należy więc nie narzekam. Są małe na pupie, czego nie mogę powiedzieć o większości pieluch. Przeciekać - czasem przecieknie, podobnie jak inne pieluszki... Ale mała siusia teraz na prawdę bardzo bardzo dużo i czekam aż się odpieluchuje :)
mam dwie, choć jeszcze nie miałam okazji wypróbować- pieluszki bardzo fajne, zgrabne, choć to wpinanie wkładów nieco skomplikowane i zastanawiam się czy napki nie będą uwierały maluszka. Bardziej pasują mi wkłady od IB SIO
Przeciekają, i ten twardy wkład... dla drugiego bobasa się nie skuszę. NO chyba że coś nowego i lepszego wypuścili.
Ale wygląd i efekt małej pupki bezkonkurencyjny
a my mamy ONE SIZE i niestety narazie jest ona troszke zbyt luźnawa na mojego synka, pomimo iz urodził sie on bardzo duży.
pieluszka ładna, z wkładami łatwo sie połapać jednakże mamy wycieki wiec narazie lezy w szafie i czeka na lepsze czasy :) Może jak Kubuś będzie wiekszy pieluszka rowniez sie lepiej sprawdzi.
Agnieszka :)
Jedna z moich ulubionych pieluszek. Taka mała, a taka chłonna! Bardzo dobrze leży na chudej pupie :-)
ja miałam od urodzenia te pieluszki,ale przy leżącym dziecku wkurzały mnie te napy na plecach,nie macie wrażenia ze sa niewygodne?
teraz już dorośliśmy do roz L wiec chyba znowu sobie kupie IB
ja właśnie sobie nabyłam roz S i jestem tak zadowolona, że kupiłam następne 4 :D
ja zmuszona wybrać coś w pieluszkarni za ok 70 zł... susiłam się na IB ... i dylemat zaczął się przy rozmiarze... Młody waży 6.500 ... więc wypada kupić M... aLe że L wydała mi się jakas taka maŁa... spróbowałam... i pasuje ! zakłądam na noc... i 0 wycieku... !!! tak na dobrą spr w tym momencie każdy rozmiar by na Młodego pasowaŁ ! :) ... wkłady jeszcze nie zdążyły zesztywnieć... więc pieluszka sprawuje się bosko... a one są takie milusie i piękniusie, że jak znajdę jakiś mankament to im i tak wybaczę :thumbs up:
Z tymi rozmiarami w kg jest problem, bo dzieciaki przecież różne są. My używamy L choć dzieć waży 9kg i na wszystkie napy nie dopnę (a szczuplak z niego:hmm:) Nieco większe są bitti tutto (powtarzam, nieco:-?) więc chyba te australijskie dzieciaki jakieś takie mikre są:hmm:
Ale i tak je lubię i chetnie jeszcze dokupię - ostatnio zakupiłam 2 limitowane- boskie, ale zobaczyłam tą i wymiękłam:love:
http://www.cheeksandcherries.co.uk/a...yannah_MED.png
Czy one są gdzięs w Polsce dostepne??? Spotkałyście się?
Ja własnie testuje moją pierwszą ib snap na pupci córci. Dla mnie super. Nic nie wyciekło, a to pierwszy test ;) . Po wyciagnięciu wkładów a otulacz był zupelnie suchy i włożyłam do niego tetre... rewelacja nawet z tetrą. 2 h spokoju na samej tetrze, poprostu bajer;-). Dodam, że moja Ania ma niecałe 6 kg i nosi m i już jest ok.Nie moge się doczekać następnych sztuk , które zamówiłam.
Odświeżę trochę wątek;-)
U mnie fascynacja jest dośc świeża, bo jakoś wcześniej nie wyobrażałam sobie wydac na jedną pieluchę pow. 40zł i siedziałam w kieszonkach, chinkach itp. Ale ostatnio oszalałam - również na punkcie IB sio i moja kolekcja się powiększa:mrgreen:
Nie wiem tylko oco chodzi z tym trzeszczeniem, szeleszczeniem, o którym piszecie. Moje takich dźwięków nie wydają, ale kilka razy prane, więc może je też dopadnie:hmm:
Użytkuje się je świetnie - nic nam nie przecieka, L są idealne na mojego 9 kilowego szczuplaka (serio), no i ten wąski kroczek - w porównaniu z wonderoos 1 to jak majteczki ;-)
my już odpieluchowane a IB używane rok - kupione nowe, zadbane nigdy mi nie trzeszczały ani szeleszczały. Wkład mają twardy to prawda - ale to już zależy czy pasuje dzieciu czy nie.
libra widząc jak bierzesz hurtem wszystkie IB :) też się skusiłam na jedną, tylko jeszcze do mnie nie dotarła, zobaczymy jak się sprawdza:)
Ja miałam, ale ta wkładka twarda... Nawet nie założyłam chyba, albo może raz. Dupka owszem zgrabna, ale jednak wolę bugeniusy:)
:mrgreen:
Będziesz zadowolona.
Fakt, wpadłam ostatnio w szał zakupowy. A jak już widzę IB sio to nie ma zmiłuj - musi by moja. Ale zamierzam na razie spasowac - dla zachowania resztek przyzwoitości:lol:
Powinnam zacząc wyprzedawac stosik kieszonkowy,zamieniając go na IB. Tylko nie bardzo mam ochotę pozbywac się moich kieszonek - jakoś tak się do nich przywiązałam:hmm:
moje tesz nie skrzypia, juz z rok ich używamy....
Już znalazłam w pieluszkarni. Znaczy się dostawa była;-)
No to trzeba się zastanowic ile jeszcze chcemy, znaczy potrzebujemy;-)
ten model na pewno, takie zielono-niebieskie przecinki też ładne, no i brąz i czerń. I to by było na tyle - z tymi które mamy wyjdzie 12 (w tym 1 tutto, ale chętnie bym ją wymieniła na sio L, bo jednak dopasowane lepsze;-))
wczoraj sio nam nie utrzymało kupki niestety:ninja:, ale chyba z winy mojego eksperymentu...włozyłam do niej prefold pieluszkarniowy z pomarańczowym obszyciem, bo wydawał mi się wielkosciowo idealny, kupa była wszędzie ale nie w pieluszce:duh:, nie polecam, tetra się lepiej zdecydowanie sprawdza i odpowiada mi to, że jest miękka
fajne, zgrabne...gdyby tylko te wkłady nie robiły się takie strasznie sztywne, to byłyby idealne:)
ja mialam S i M. musiałam kupic, bo piekne, i w sklepie w komentarzach same superlatywy.
po zakupie mogę powiedzieć, że są i plusy i minusy. plusy takie, że, oprocz wyglądu i zgrabności, szybko mogłam przesiąść się na wielo, bo moje dziecię po pampuchach miało pawianią pupkę i nie mogłam na to patrzeć. a że maleńki był, we flipa mógłby się zmieścić cały... i tu wielki plus małych itti bitti.
wkłady SIO - dramat. przy nich mi najwięcej przecieków wyszło. takie sztywne i dziwne, składane... nie rozumialam tego wynalazku zupełnie ;) używałam zatem z ręczniczkami z ikei i to było super polączenie. ale przeciekały czasem i doprowadzało mnie to do szewskiej pasji. M-ki już nie używałam z takim zachwytem, wkłady niemal nietknięte.
S-kę postanowiłam zatrzymać, ale pożyczyłam koeżance pod warunkiem, że będzie szanować, więc tak jakby już jej nie mam po praniu przez nią w mydle i suszeniu w suszarce bębnowej :(
a M-kę z radością puszczę w świat, niech się przyda komuś, kto je lubi...
A ja właśnie mojej małej na pupę założyłam i się nie mogę nadziwić jaka zgrabna :) podoba mi się bardzo tylko obawiam się że chłonnością nie powala.. Kupiłam używaną, a wkłady dalej miękkie. Chyba sobie jeszcze dokupię :)
sprawdziłam chłonność całkiem całkiem, ale co najlepsze otulacz suchy i jak bym miała dodatkowe wkłądy mogłabym go ponownie użyć:) co jest dla mnie cudem co najmniej ;) bo wszystkie kieszonki mi przemakają i sio close parent też. Kupię jeszcze!
Przeczytałam wątekmpobieznie i mam pytanie czy tą część otulaczową można użyć ponownie ze świezym wkładem, czy po jednym siku ona też jest juz do prania. Bo ze zdjęć mi wygląda jak by tam był polar. No a skoro polar to chyba już sie nie da, bo nasiaknie trochę. Mam rację, czy bredzę?
to jest welurek, który daje dziecku uczucie suchości :), ja wkładam do otulacza tetre jak mi wklady mala zamoczy i fajnie się sprawdza zarówno sio w tej kombinacji, jak i tutto. Tutto lepiej jesli o kupy chodzi...;)
ja dawałam jeszcze zwykłe wkłady szyte z resztek bawełnianych, małe miękkie ręczniczki frote, a jeśli chodzi o kupki to TYLKO raz mi puściła, ale to była meeeeeega kupa ;) czasem cały dzień miałam 1 otulacz i tylko wkładałam co się dało i co się zmieścoło, trza ładnie założyć, żeby nie na fałdkach się zatrzymała pieluszka a przy kroczku :)
Kupiłam SIO bo miało być ekonomicznie. W efekcie i tak piorę całość po zasikaniu, także mi bardziej pasuje jednak AIO. Jest milsza, wkłady tak nie sztywnieją jak w SIO. Wkład kwadratowy powoli robi się sztywny jak deska.
lubię, bardzo lubię. Kupiłam jedną, dokupiłam następną - IMHO skuteczniejsze niż kieszonki i bardziej higieniczne, bo wkładki odczepiane od pula mogę wyprać w wyższej temp. niż aio czy całe kieszonki. Jedno co mi przeszkadza, bo nie lubię, to minkee, przy czym pieluszka w krowie łaty ma fajniejsze, krótsze - limitowane mają krótsze minkee niż jednokolorowe? I nowe wkłady schną trochę dłużej od starych - też mnie to zastanawia.
Mamy Skę SIO - uwielbiam! :heart: Pasuje idealnie na małą pupkę, super wygodna w używaniu wg mnie.
Ale fakt - malutka i na krótko starczy... A ja już myślę o Mkach ;)
ja też się naczytalam, że na krótko starczy a moje dziecko cały czas z S nie może wyrosnąć, a ma już 7 miesięcy. Fakt nie wazy jeszcze 7 kg
im lepiej pieluszka dopasowana, tym rzadziej zdarzają się wycieki.
Był okres, gdy żałowalam, ze mam aż 5 sztuk Itti Bitti SiO S, a teraz gdy sa bardziej dopasowane, mam do nich juz mniej zastrzeżeń
mój Jo ma 4 m-ce i waży 6,5, ale on długi jest...no i wyrósł mi niestety z eSek i teraz na eMki poluję :)
Mimo początkowego zachwytu nie polubiłam się IB SIO. Miała być niezawodną pieluszką na wyjścia, a bardzo często przeciekała...nie wiem w sumie dlaczego. I sztywne wkłady też mi przeszkadzały.
Ale odszyta była pięknie, istne cudeńko:) No i zgrabna jak mało która.