Iza -no nie pamietam -bo mialy byc serducha, a nie chmurki;)
pewna mama-faktycznie niezle zes Ize poznala, a o naszym morowym powietrzu mozna poczytac ze dwie strony wczesniej i zdrowka
Wersja do druku
Iza -no nie pamietam -bo mialy byc serducha, a nie chmurki;)
pewna mama-faktycznie niezle zes Ize poznala, a o naszym morowym powietrzu mozna poczytac ze dwie strony wczesniej i zdrowka
Hej dziewczyny ... Ja z innej bczkii wiecie gdzie w naszej okolicy można kupić mleko kozie???
w Warusie :)
albo Almie.
w Piastowie w sieci Awak tez bez problemu, ale Olsia do Warusa chyba najblizej masz
dziewczyny nie chce ktoras Bambinexu?za rozsadana cene?ja kupilam , ale nie moge zniesc tego zapachu, jakis chyba za intensywny. W ciazy nie jestem, ale ja taka nadpobudliwa zapachowo i jak mi cos nie podchodzi to nie daje rady i juz-pisze tu a nie na bazarku na razie, bo moze jakos odebrac samemu mozna bez wysylania:)
i kiedy ta wiosna bedzie? no wiecie ,ze cieplej bym juz chciala i wogole....
Zyg Zag w Brwinowie koło cmentarza (taki duży samoobsługowy), chyba najbliżej masz :-) Świeże mleko do kupienia codziennie na trasie Brwinów - Pruszków (tej przez Parzniew, w połowie drogi od Brwinowa do mostku w Parzniewie).
Także Warus w Kaniach.
Jadę po Wielkanocy do rodziców na Warmię a tam po drugiej stronie jeziora jest farma kozio - owcza - robią swój własny nabiał (sery, jogurty, twarogi, masło, kefiry) i tam się zaopatruję raz na jakiś czas hurtem. Ich produkty możesz kupić także w sklepie eko w Milanówku.
Nabiał kozi też masz w sklepie Eko w MIlanówku - naprzeciw stacji PKP.
Kozie produkty masz też z dostawą do domu w internetowym Bomi tj. a.pl :-)
Chyba wyczerpałam możliwości okolic Brwinowa i Podkowy Leśnej ;)
Dzięki ... Zajade więc do Warusa ... Kiedyś na drodze do Brwinowa przez parzniew wisiało ogłoszenie ze ktoś ma świeże ale juz go nie ma .... Chciałam wprowadzić młodej i pomyslam ze zacznę od Koziego ...
jeżdżę do Brwinowa przez Parzniew prawie codziennie, i to ogłoszenie o świeżym kozim widuję często :)
niestety nie akceptuję smaku koziego mleka :D ale ponieważ wyeliminowałam nam z diety mleko jako takie, to nie mam problemu :ninja:
Iza z rozsądku tez bym wywalila mleko bo mam o nim marne zdanie ... Ale smakowo - uwielbiam
czy Ktos nam sie urodzil:ninja:?
mamy juz sie cieszyc i gratulowac?czy mi sie wydaje?
madagaskar - się chyba wydaje :D
kochane, życzę Wam spokojnych świąt, żebyście znalazły choć chwilkę dla siebie :kiss:
I ja życzę Zdrowych Świąt,
w poniedziałek dużo pracy - Halinkowe 1 urodzinki,
a ponieważ wstałam dzis o 6 żeby jechać z Halą do lekrza to zażądałam godziny drzemki popołudniowej- więc po godzinie małż powiedział żebym nie przesadzała - także odpoczynek w święta to już byłaby znaczna przeginka :nono:
Cześć, Dziewczyny, rzadko zaglądam na forum (z braku czasu oczywiście), a szczególnie, że żadnych powiadomień o nowych wpisach nie dostaję, co mnie wkurza! :mighty:
Już myślałam, że wątek pruszkowskich mam wygasł... ;)
Korzystając z okazji- Spokojnych Świąt Wam i Waszym rodzinom życzę :)
IzaBK, gratuluję odpieluchowania. Moje dzieci jakoś wyjątkowo niedojrzałe pod tym względem, pomimo wielorazówek :(
Co do spotkań Mam Pruszkowskich- jak będzie jakiś dzień wymiankowy, to daj znać, bo rzeczy po dzieciach do pozbycia przybywa, a niestety czasu brak, żeby zdjęcia robić i wystawiać gdzieś na stronach...
dziewczyny
mam nadzieje, ze mi. sie nie pogniewa
od dzisiaj rano mamy kolejnego chusciocha!
Tadzio urodzil sie o 8 rano :)
gratulacje dla calej familii! :)
mi. :kiss:
no czyli jednak juz mozna gratulowac? to gratulujemy!!!!!witaj Tadziu!
To ja ponownie przyłączę się do gratulacji :-)
się nie gniewa :)
dziękuję!
mi., gratulacje :mrgreen:
To jednak poczekałaś aż wrócę ;-), ale do szpitala nie zdążyłaś :lol:. Bardzo jestem ciekawa Twoich wrażeń z domowego porodu.
I gratuluję, bardzo, bardzo :fire:
:dancing:te ludki są od Hektora :-)
mi, gratulacje! :D
mi. - masz dziś neizwykle dwójkowo w sygnaturce :omg::D
Serdeczne Gratulacje - :high::high::high:
A My Dzisiaj Obchodzimy Pierwsze Urodzinki !!:beat::beat::beat:
i ja świętuję - scertyfikowałam się :lol:
jakoś niebiesko na forum jest, cyz mi się zdaje?
Iza gratulujemy :-)
U nas wylazł kolejny ząb - górna jedynka więc już rozumiem dlaczego moja Panna Idealna stała się takim potworkiem w ostatnich dniach...
W domu bałagan bo pani sprzątająca ma miesięczny wyjazd do domu i nie wiem już od czego zaczynać... Tym bardziej, że pilna praca w tekstem fachowym przede mną na dziś. Na szczęście przychodzi nasza niania i jakoś może to ogarnę do 16.
Na szczęście na jutro mam wielką relaksację w planie to się odstresuję - umówiłam się do fryzjera żeby własnych dzieci nie straszyć odrośniętą fryzurą :-)
Niewiadomo komu gratulować najpierw ;)
OLSIA 100lat! :hbd:
IzaBK brawo za certyfikat!:high:
mi. ja nie chce Cie zameczac telefonami ale... czekam na relacje! i jak sie czujesz kochana? jak Zbyszek? :) sciskam
oj dawno mnie nie było tu na forum...
mi. gratulujemy!!!! niech Tadzio zdrowo rośnie!!
a czy to mleko kozie na drodze z Brwinowa to na Działkowej? tu jest taki Pan który kozy hoduje. na tej działce bajzel straszny jest...
i jeszcze jedno pytanie - czy możecie polecić jakiegoś alergologa? lokalizacje obojętna...tzn w granicach rozsądku :D
bo Kubie w testach z krwi nic nie wyszło, ale ostatnio miał katar i kaszel, a po podaniu Xyzalu przeszło...i już nie wiem czy ma jakąś alergię, czy nie ma?
egla, ile kosztuje wizyta w Babka Medica? i czy długo czeka się na wizytę?
Ceny zabij mnie ale nie znam - zadzwoń: http://babkamedica.pl/?dzial=KONTAKT
A terminy - dr Chełchowska przyjmuje w niemal każdy piątek i problemów z wizytami nie było nigdy :-)
Wszelkich specjalistów tam poszukuję, uwielbiam tę przychodnię, nie znam lepszej dla mam i dzieci ;)
WY też na przednówku macie czarno w duszy? :sick:
w środku mam mleko :) białe :lol:
:kiss:
oj... no z cieczy to ja mam w sobię krew, być może błękitną ;) ale poza tym ciemność widzę :/
to pewnie od jagód ;)
ten błękit we krwi? nie, to od księcia w drzewie genealo :mrgreen:
no dobra, chwilowo mi się polepszyło,nawet cień uśmiechu przemknął mi prawie przez facjatę.. ale to było chwilowo :neutral: