Prosba o pieluszkowe wsparcie
Dziewczyny, czy ktoras z Was ma pieluszki, ktorych juz nie potrzebuje? Wzglednie szyjace, czy moglybyscie uszyc kilka (chocby po jednej)?
W Wawie jest dziewczyna, ktora niedlugo rodzi. Przez wieksza czesc ciazy byla bezdomna (tak: bezdomna - w ciazy - w zimie...). Udalo sie znalezc dla niej i jej chlopaka lokum, takze beda mogli wychowywac od poczatku swoje dziecko (ktoremu grozil dom dziecka). Dziewczyna bardzo chcialaby uzywac nowoczesnych wielorazowek, glownie ze wzgledu na oszczednosc, bo naprawde jest tam bardzo ciezka sytuacja finansowa.
Niestety ja nie pomyslalam, ze ona by chciala i wypuscilam wszystkie nasze mniejsze pieluchy na ebay. Obiecalam kilka uszyc, ale ja teraz na dwoch etatach i nie mam czasu. Wiem, ze Wy tez nie macie, ale ja juz w pietke gonie i wiecej niz kilka sztuk nie wymodze. Poza tym musze je jeszcze poslac do Polski.
Poniewaz maja pralke do wspoluzytkowania i nie maja suszarki, mysle, ze musza to byc polarkowe pieluszki.
Jezeli ktos bylby chetny do pomocy, to wysle na priva namiary. Poznalam tych ludzi bezposrednio, nawet bylam w ich koczowisku w czasach bezdomnosci, takze to jest sprawdzone na 100%. Jakby ktos mial jednak watpliwosci, mozecie zadzwonic do punktu zywienia bezdomnych przy kosciele na Sobieskiego w Wawie, to na pewno potwierdza (na priva moge podac dane, o kogo pytac).
Dzieki, wiem, ze na pewno znajdzie sie kilka dobrych dusz!
ps. Wyprawke juz zrobilismy w pare osob, ja tez ciagle odkladam ciuchy po Witku (tam tez bedzie chlopiec), takze teraz najwazniejsze bylyby te pieluszki.
Re: Prosba o pieluszkowe wsparcie
a czy mogłyby im się przydać np. ręczniki z ikei? te reklamowane na forum tutaj (używam dla roczniaka zamiast tetry) bo mogę kilka odstąpić... tylko nie wiem jak na noworodku się to sprawdzi...
a polarkowe to otulacze mogłyby być? jak zdążę to mogłabym uszyć może (nie wiem czy się wyrobie przed porodem ale spróbować mozna)
(jeju jak to bezdomna w ciazy zimą??? :omg: )
czy to może Jacek i MOnika?
Jeśli tak to ja już szykuję dla nich paczuszkę.
Może będziemy wpisywały co wysyłamy, wtedy będzie łatwiej rozeznać się co jeszcze będzie im potrzebne????
mam pare ciuszkow chlopiecych do oddania. pieluszek nie mam do oddania :(
Ala - odpisalam na priv..
Wegielek - ciezka, dluga i dosc dramatyczna historia, powiedzmy delikatnie, dramatyczna od dziecinstwa. Ale tak, mozna byc w Polsce bezdomna-w ciazy-w zimie. Sama widzialam.
Dziewczyny, ciuszkow jest na razie duzo. Jezeli bedzie potrzebne cos konkretnego, to napisze, ale generalnie sa zaopatrzeni ciuszkowo, kosmetycznie, jest lozeczko i wozek ma byc. NA razie brakuje pieluszek.
Mysle, ze polarkowe otulacze sie przydaza!
Ala ma bardzo dobry pomysl, zeby wpisywac, to przynajmniej dziewczyna nie dostanie 2 pieluch i 20 otulaczy ;).
to może jeszcze wpisujmy rozmiary :?:
aha i może by było dobrze przesłac jakiś liścik co i jak się stosuje
albo może któś z Wawy mógłby przeprowadzić szkolenie :mrgreen:
z szybkoschnących mogę wysłać:
2-3 otulacze polarkowe w rozmiarze 62-74
15 sztuk wkładek polarkowych na pieluszkę
wkładki z mikrofibry ale nie wiem jeszcze ile, bo musze dopiero uszyć
15 tetry
ja mam na zbyciu dwa monkey doodlez uzywane M.Petit Dessous zielone z wkladka one size. jeden wonderoos bialy bodajze z wkladka.Petit Dessous techniczna czekolada one size chyba z wkladka. wszystkie uzywane ale stan dobry. jeszcze przejze co mam do oddania . nature babies stuffable w ciapki mam z wkladka do oddania tez a i mam wanienke jakby chciala do oddania :)
btw doczytalam czy ciuszki od roku wzwyz tez mozna oddac ? spodenki, bluzy, sweterki bluzeczki body ?
ostatnie btw:mam storcza vicky do oddania jakby chcieli dla maluszka :) ( za darmo oczywiscie) :)
Bushido to dziewczyna zaszpanuje :) tymi pieknymi pieluszkami - super :applause:
Kurczę pieluszek na zbyciu nie mam, bo sama dopiero się "dorabiam". Mam ciuszki, ale jak widzę tych na razie nie potrzeba. Mogę kupić np parę tetr albo coś innego tylko muszę wiedzieć co.
Swoją droga przeraża mnie, że jest 21 wiek, jesteśmy w UE i takie rzeczy się dzieją... :szok:
Oddam nowe majteczki canpol rozmiar s i kilka nowych tetrówek. Mam też trochę pampersów i chusteczki do pupy. Poproszę o adres.
edit: adres już mam.
Spakowałam:
- majteczki canpol s -nowe
-majteczki canpol m -nowe
-majteczki sucha pielucha -używane kilka razy
-pieluszki tetrowe nowe (tylko 2 szt, myślałam że mam więcej)
-3 zabaweczki
-chusteczki do pupy 1 paczkę
-14 pampersów rozmiar 2
-smoczek nowy
-paczkę podpasek :oops: przydadzą się po porodzie
a kiedy ona rodzi? bo jakby było trzeba a nie było chętnych z samej Wawy, to ja mogę w marcu ją odwiedzić i przeszkolenie zrobić. Do oddania miałabym niewiele rzeczy i nie pieluszki, bo jak mały byl malusienki to jeszcze uzywałam jednorazówek :oops:
pomyślę i na pewno coś przygotuję :)
Cytat:
Zamieszczone przez abeba
a kiedy ona rodzi? bo jakby było trzeba a nie było chętnych z samej Wawy, to ja mogę w marcu ją odwiedzić i przeszkolenie zrobić. Do oddania miałabym niewiele rzeczy i nie pieluszki, bo jak mały byl malusienki to jeszcze uzywałam jednorazówek :oops:
termin ma na 6 marca
czy mozna poprosic na prv adres na jaki mozna to wyslac ? mam spakowana paczke tylko nie wiem gdzie ja poslac ? :?: :?: :?:
oj,do 6 marca (bo do 28.02 raczej nie zdążę) to ja koncze dwa teksty :( Ale jak peirwsze dziecię to może urodzi później? jak będę juz wolna (tekst pójdzie do spr) to sie odezwę, ok?
czy to mozliwe zeby post zniknal ?
pisalam, ze moge uszyc pieluszke, ale chyba moje wypociny marnie wypadna przy waszych paczkach :hide:
Cytat:
Zamieszczone przez abeba
Najpierw byla mowa o maju. A jak poszla na usg, to sie okazalo, ze wlasciwie juz moze rodzic, bo jest na samej koncowce. Takze pewnie "na dniach".
Cytat:
Zamieszczone przez matka.kobitka
czy to mozliwe zeby post zniknal ?
pisalam, ze moge uszyc pieluszke, ale chyba moje wypociny marnie wypadna przy waszych paczkach :hide:
Hihi, skromniacha. Szyj.
A post Ci chyba rzeczywiscie wcielo, bo widze tylko ten jeden.
Monika już urodziła
Chłopak, ponad 3800g, poród naturalny, mama i synek czują sie
dobrze :-)