Nasza pierwsza noc z wielorazówką!
Do tej pory młody był za dnia wielorazówkowy a nocki miał pampkowe, ale dziś było inaczej :lol:
Założyłam mu na pupę świeżutkiego wonderoosa i dało radę :thumbs up: Wkład mokrusieńki, ale pupka suchutka i żadnych przecieków :mrgreen: (a młody spał w niej ponad 10 godzin, z przerwą na żarełko).
Mam nadzieję na koniec ery pampka :twisted:
A wam co się najlepiej sprawdza nocą, bo jakoś do tej pory nie miałam odwagi eksperymentować :hide:
Re: Nasza pierwsza noc z wielorazówką!
wonderoos naturalnie :lool:
No patrzcie, a ja swoje posprzedawałam :lol:
landa ...nadeszły dobre czasy :lol: 8))
gratulacje!
eksperymentowanie nic nie kosztuje. zabezpiecz materacyk i do dzieła!
tak to te. my tez je mamy i uzywamy na noc. sa rewelacyjne.
u bushido ( w pieluszkolandzie ) sa do konca grudnia w promocji za 49.90.
Ja na noc używam bum geniusów i jestem bardzo zadowolona, mały jak zaśnie między 21-22 tak budzi się około 5:00 z kupką w pieluszce. :mrgreen:
mi tam wonderoos nie podszedł, bo zawsze mamy przecieki w okolicy falbanki "nóżkowej". Chłonna jest, ale co z tego, jak ciucha też zmoczy :evil:
Na noc pakuję młodego w BG (kombinujemy z wkładkami) lub w PD bambusową.
Mam dokładnie te :lol: od Bushido :thumbs up:
Cytat:
Zamieszczone przez Iwanna.Tobelieve
mi tam wonderoos nie podszedł, bo zawsze mamy przecieki w okolicy falbanki "nóżkowej". Chłonna jest, ale co z tego, jak ciucha też zmoczy :evil:
Na noc pakuję młodego w BG (kombinujemy z wkładkami) lub w PD bambusową.
a nam wonderoos nigdy nie przeciekł
:omg:
za to BG w dzien prawie za każdym razem,własnie w okolicach falbanki.. więc na noc nawet nie ryzykowałam.
ale to widac każdy ma inaczej :lool:
My już od jakiegoś czasu na noc na wielorazówkach - made by Meta :) Przeciek się nie zdarzył, poza jednym razem, kiedy źle założyłam otulacz i nie było ochrony przy nóżce. I jeszcze dodam, że dopiero dzisiaj dostałam mój pierwszy otulacz PULowy - a do tej pory jedynie polarowe używałam. Zazwyczaj zmieniam Lenie pieluchę kiedy kładę się spać, czyli tak ok. 2-3 w nocy i starcza do pobudki ok. 10 rano. Raz wytrzymała nawet 11 godzin, więc chyba jest ok :mrgreen: Może kiedyś, w przypływie gotówki, kupię sobie z ciekawości firmówkę jakąś, żeby porównać, ale do tego czasu spokojnie na moich łucznikowych pieluchach dajemy radę.
Ja w kwestii przeciekania wonderoosów - przelało wczoraj wieczorem i dopiero wtedy zauważyłam, że pieluszka była krzywo założona (zakładałam małemu jak zasnął i nie sprawdziłam czy dobrze przylega).
I tak sobie myślę, że chyba tu jest pies pogrzebany - trzeba dokładnie założyć pieluchę żeby przy nóżkach przylegała :lool:
Meta a jaki Ty masz polar w tych otulaczach, bo ja próbowałam pieluszkę, w której zamontowałam polar i nam przemokło :cry: (i chyba ten polar wytnę :? ).
Mi wonderoos przeciekł ze dwa razy i BG chyba z raz. Teraz jest ok chociaż nie wiem co się zmieniło. Ja ich używam na noc i na spacery bo mam wrażenie że są bardziej chłonne niż pampersy i Zygmuś w tym żelu tyle nie siedzi ale jak Go kładę wieczorem na macie żeby sobie na brzuszku poleżał to albo w ogóle bez pieluchy albo w jednorazówce. Od razu widać, że dużo wygodniej. Czasem leży w tetrze i takim dopasowanym otulaczu ale chyba Go rzep gniecie. Jak to jest u Was? Wasze dzieci chętnie się bawią na brzuchu w wielorazówkach?
landa nocne otulacze mam z dość grubego, dwustronnego polaru (bo na dzień wystarcza mi polar z dwóch warstw cieniutkiego, jednostronnego) - jeden Tots Bots i jeden spod mojej maszyny, z przerobionego szmateksowego grubiutkiego polarku: to jest jedna warstwa polaru+wszyty prostokąt dodatkowy w najbardziej strategicznym miejscu :)
Dzięki Meta :kiss:
Spróbuję zatem z grubszym polarkiem, bo ten mój był cieniutki.
No i też w szmateksie się zaopatruję w szmatki - to jest skarbnica materiałów wszelakich :lool: