-
POMOŻECIE ?? :-)
Dziewczyny jakoś nie zdecydowałam się na wielo... choc może przy trzecim.... ( na wiosnę się pojawi... ) ale idea EC bardzo mi się spodobała i zmodyfikowałam ja nieco do moich warunków, najważniejsze - działa i moja młodsza latorośl ( obecnie 14 miesięcy ) bardzo ładnie komunikuje i współpracuje > przy lepszym dniu zużyjemy najwyżej dwie jednorazówki w ciągu dnia... Zwykle jak jest niania to więcej albo jak starszak bardzo dokucza i nie pozwala na bliższe porozumienie....
Doszłam do wniosku ,że chyba czas spróbować ją odpieluchować żeby wiedziała dokładnie o co chodzi z tym sikaniem ( czasem sama przynosi nocnik... i jak ją wtedy wysadzę to zawsze coś w nim jest ),
i zastanawiam się czy kupić dwa otulacze i jakieś wkładki czy jednak trenerki ..... co byłoby lepsze , bardziej praktyczne... a trenerki pewnie musiałabym na wymiar zamówić bo u nas tylko 9.5kg...
poradźcie bo o ile działanie otulacza już pojęłam:hide: o tyle trenerki nie do końca rozumiem a przeraża mnie wizja nieustannie ścieranych kałuż tym bardziej ,że brzucho znowu rośnie :lol:
pozdrawiam
-
ja bym Ci radziła na razie spróbować z otulaczem wełnianym + tetra lub z formowankami np. tetro są super do wysadzania i dużo nie kosztują a młoda bedzie czuła że ma mokro i może szybciej zakuma bazę ;) według mnie trenerki to zbędny wydatek
-
Kasiu jeżeli dobrze Cię rozumiem, chodzi Ci głównie o odpieluchowanie. Z ekonomicznego punktu widzenia proponuję Ci otulacze i tetrę ( ew ręczniki). Trenerki mam ale uważam, że trzebaby było tego mieć dość dużo.
-
otulacz welniany i tetra!!!!!!!!
-
dzięki dziewczyny :-) o to mi właśnie chodziło - konkrety :-) czyli rozglądam się za jakimś otulaczem i zobaczymy czy panienka się przekona żeby częściej wołać ..... bo do lutego mamy trochę czasu a ona od brata jest szybsza we wszystkim więc i pieluchy myślę,że porzuci szybko ( Michał miał 2,5 roku jak pożegnał w dzień a na noc i kupa to dopiero po 3 urodzinach - trochę się namęczyliśmy )
a z otulaczy myślałam o Flipie albo wełna ale nie wiem który...
he jakbym sie tak wciągnęła to może trzecie będzie na wielo... kto wie....