-
Cześć
:welcome:
Jestem w 7 miesiącu ciąży i trafiłam tu przez moją burzę hormonów i wicie gniazda dla córeczki, na którą się już nie mogę doczekać. A że z mężem staramy się myśleć o środowisku i nie lubimy wyrzucać pieniędzy w błoto zainteresowaliśmy się pieluchami wielorazowymi. O chuście mąż mi już opowiadał od dawna - oglądał jakiś program w telewizji i się zakochał w tym. Wprawdzie wszystkiego będziemy dopiero próbować i uczyć się na własnych błędach, ale jestem dobrej myśli i pełna optymizmu. Udało mi się już zakupić używaną chustę elastyczną Sleepy Wrap - czekam na przesyłkę, i powoli zbieram pieluchy. Idzie mi to powoli i zawsze trzęsą mi się ręce jak mam zrobić przelew, bo co chwilę o czymś nowym czytam, a nie mam żadnego doświadczenia. Kupiłam już otulacze (Bumgenius 6 szt.) i pieluchy Bambino Mio (używane 12 szt.) i planuję jeszcze kilka kieszonek Naughty Baby, do tego tetrę i muślin Kikko, a do szpitala jednorazowe Bambo newborn. A co z wkładkami "zawsze sucho"? Czy mają one sens u noworodka? I podobno niektóre zapinki nie nadają się do tetrowych pieluch, bo szarpią nitki (np. Snappy) - czy to prawda?
Miałam coś napisać o sobie, a tu mnóstwo pytań :D
Pomóżcie :confused:
-
Witaj i powodzenia!
Poczytaj, popytaj - to forum to skarbnica wiedzy! Nie bez powodu mój M. zawsze pyta: "Jak można tak czytać to forum i czytać? Czy Ty nigdy się tym nie nudzisz?" ;)
-
Witaj! Pieluszki wielorazowe b.dobrze wybrałaś!!!!!!!! Otulaczy napewno Ci wystarczy ,resztę też dobrze wybrałaś! suche wkładki zrób sama z polaru !Poglądaj pieluszki YETTY!!!!!!!!!!!!!!powodzenia
-
Witaj! Mysmy z papierkow zrezygnowali, bo oklejaly pupke (i u nas siusiaka) bez sensu. Mialam wkladki z polarowego szlafroka za 6 zl, kupionego w lumpku, ale tez juz dalismy spokoj, bo pieluszke i tak trzeba zawsze potem uprac. My mamy kieszonki tylko.
A chusty......hehehehehihihihi........., zobaczysz sama.........
-
Witaj!Masz jeszcze trochę czasu,więc zdążysz doczytać.Tu dziewczyny na prawdę dużo wiedzą.
A co do chust,to od razu zablokuj konto albo zapomnij pin do karty,bo dopiero będziesz drżeć:lol:
-
Cześć, masz jeszcze troche czasu, na pewno zdążysz się wszystkiego dowiedzieć:)
-
Witaj :hello:Pieluszki forumek są naprawdę dobre, sama używam i polecam.
-
witaj :)
Pieluszki wielorazowe sa zdrowe i łatwe :) Nic w stosowaniu ich nie ejst trudne .Wystarczy troche poczytać i zacząć je stosować :) Na wszystkie swoje odpowiedzi znajdziesz wyczzerpujące odpowiedzi tu na forum :)
Jest tu Nas wiele i jeszcze więcej które stosujemy u swoich dzieci pieluszi ekologiczne wielorazowe :)
-
Witaj.
W pieluszki się wciągniesz a najlepiej testować rożne, bo każdemu odpowiadają inne. A po drugie preferencje zmieniają się jak dziecko rośnie.
Powodzenia i pozdrawiam
-
To forum to kopalnia pieluchowej wiedzy i swietna skrzynka kontaktowa z mamami szyjacymi. Mnie urzekly pieluchy Yettki :)
-
Witaj :hello: mnie pieluchy wielo też bardzo szybko wciągnęły ;) i wciąż nęcą nowe :D
-
-
:hello::hello: Pieluchy wciągają nie mniej niż chusty :)
-
Witaj. Spokojnie, jeszcze wszystko co Ci potrzebne, doczytasz na forum. :)
-
Witaj. Forum odpowie na wszystkie twoje pytania ;-)
-
Witaj! :P Forum wciąga, oj, wciąga... Miłego wicia gniazdka i cudownej przygody z chustami :P
-
-
Opolanka! jak miło :D
Witaj i rozgość się :hello:
-