Pieluchy tetrowe - wątpliwości
Tyle się pisze o tym, jakie zdrowe są pieluszki tetrowe, a ja mam inne doświadczenia :? Pod wpływem pozytywnych opinii, kiedy u Basi, która nosiła Pampersy, pojawił się problem z pupą, zaczęłam ich używać i niestety efekt był odwrotny od oczekiwanego. Mimo iż przewijałam ją natychmiast po wysikaniu, pupa robiła się jej jeszcze bardziej czerwona :cry: W końcu zaczęłam używać pieluch jednorazowych innej firmy i przeszło, jak ręką odjął. Córka koleżanki podobnie reagowała na tetrę.
W sumie nie dość, że co chwilę musiałam zmieniać pieluchy, to nie wychodziło to dzieciowi na dobre.
Sama używałam tetrę w ostatnim okresie pieluchowania starszaka, żeby mu obrzydzić załatwianie się do pieluchy. Wtedy nic się nie działo, ale on już duży był. Nie miałam otulaczy (pewnie ich wtedy jeszcze nawet na polskim rynku nie było), więc musiałam prać pieluchy, majtki i spodnie.
Takie są moje doświadczenia, wierzę, że u innych się sprawdzają, ale na pewno nie jest to ideał.
Mam nadzieję, że Wam za bardzo nie podpadłam :hide:
Zastanawiam się jeszcze, na czym polega wyższość "nowoczesnych" pieluch wielorazowych nad tetrą. Może moje pytanie wyda się Wam głupie, ale nigdy w życiu takich nie widziałam, a z opisów w necie niewiele dla mnie wynika.
Re: Pieluchy tetrowe - wątpliwości
Cytat:
Zamieszczone przez mamuk1
Zastanawiam się jeszcze, na czym polega wyższość "nowoczesnych" pieluch wielorazowych nad tetrą. Może moje pytanie wyda się Wam głupie, ale nigdy w życiu takich nie widziałam, a z opisów w necie niewiele dla mnie wynika.
ja na razie mam tylko kieszonkowe, wiec tylko o tych moge - w srodku polarek albo inny material przepuszczajacy wilgoc do srodka i tam ja trzymajacy, wiec pupa jest sucha (co jest zaleta ale i wada, jak sie chce dziecko nauczyc kojarzenia przyczyny - sikanie, ze skutkiem - mokro...). wierzchnia powloka nieprzepuszcza wilgoci, ale przepuszcza powietrze, wiec skora oddycha. do srodka mozna wpakowac duzo roznych roznosci - od tetry poczawszy, a na konopiach i bambusie skonczywszy... i to wszystko w jednej pieluszce, nie trzeba ceraty ani otulaczy itp.
ale do takich z otulaczami tez sie przymierzam...