Jaka chusta na zimę? //połączone
Jestem jeszcze kompletnie zielona w kwestii "owijania" i czekam właśnie na swojego pierwszego didymosa (paski, bez dodatku wełny). Dzidziuś pojawi się na świecie lada moment - kwestia dni :) No i mam pytanie - jak takiego maluszka zabezpieczyć przed zimnem, gdy będziemy wychodzić na spacery? W końcu cała zima przed nami, a wolałabym jednak nie używac wóżka. W co ubrać dzidzię do chusty? No i jak nas oboje zabezpieczyć przed zimnem. Szukam Waszych domowych sposobów, bo niestety na kurtkę dla dwojga to raczej mnie nie stać. Jak sprawdza się polarowa osłonka Hoppendiza i w jakich warunkach można ją stosować?
Będę wdzięczna za wszelkie pomysły i rady :)
chusty nie na lato-grubasy??
Jak spytam, która na zimę, to napiszecie, że każda,która mi się podoba :) To może pójdę innym torem i z moich ulubionych wybiorę te które latem mi się nie nadadzą.
Zawęzy mi to krąg wybrańców na pierwszą wiązankę.
No ale czy jak chusta jest grubasem to będzie się nadawała na małego dzidźka?
Re: chusty nie na lato-grubasy??
Cytat:
Zamieszczone przez picikola
Jak spytam, która na zimę, to napiszecie, że każda,która mi się podoba :)
ale problem polega na tym, że naprawdę każda chusta nadaje się na zimę. A te grube, mięsiste tak samo jak te cienkie nadają się dla maluszków najmniejszych.
Czesto spotykałam sie z opinią, że dla najmłodszych dzieci na zimę świetnie sprawdają się elastyczne chusty. Wiec może elastyk?
Andzia