Strona 1 z 5 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 81

Wątek: Jaka chusta na zimę? //połączone

Chustonoszka
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie Jaka chusta na zimę? //połączone

Jestem jeszcze kompletnie zielona w kwestii "owijania" i czekam właśnie na swojego pierwszego didymosa (paski, bez dodatku wełny). Dzidziuś pojawi się na świecie lada moment - kwestia dni No i mam pytanie - jak takiego maluszka zabezpieczyć przed zimnem, gdy będziemy wychodzić na spacery? W końcu cała zima przed nami, a wolałabym jednak nie używac wóżka. W co ubrać dzidzię do chusty? No i jak nas oboje zabezpieczyć przed zimnem. Szukam Waszych domowych sposobów, bo niestety na kurtkę dla dwojga to raczej mnie nie stać. Jak sprawdza się polarowa osłonka Hoppendiza i w jakich warunkach można ją stosować?

Będę wdzięczna za wszelkie pomysły i rady

Chustonoszka
    Miejscowość
    krakow

Domyślnie

Hej,
    Mnie też zależało na niskim koszcie, dlatego poszłam do hipermarketu i tam gdzie najtańsze kurtki wyszukałam sobie męską kurtkę sportową (taką niby na narty) w rozmiarze XL, kosztowała 70 zł. To chyba nie tak dużo jak na kurtkę, wiem też że nie jest to jakaś rewelacyjna jakość, ale akurat zależało mi na tym, żeby była tania. Wyglądamy w niej całkiem zgrabnie.
    Kupując taką męską (albo dużą damską) trzeba tylko patrzeć, żeby rękawy nie były jakoś wyjątkowo długie, bo to akurat może przeszkadzać. Poszłam tam z dzieckiem w chuście i mierzyłam na nas obu, żeby mieć pewność, że zapnę kurtkę i nie będzie za wąsko. Pozdrawiam.

Chustonoszka
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

fajerwerka_1 - a w co pakujesz dzidziola pod tę kurtkę? Kombinezon czy jakieś inne ustrojstwo?

Chustomanka
    Miejscowość
    Frankfurt nad Menem

Domyślnie

3 warstwy chusty i ty dobrze grzeja dziecko
    jesli bedziesz miala zapieta kurtke, to ubralabym malucha w 2 warstwy bawelnianych ciuszkow tylko, bez kombinezonu, bo sie przegrzeje
    na wyajatkowe mrozy dorzucilabym duzy polar pod kurtke - gdy dokladasz warstw na wierzchu zamiast ubierac dziecko, maluchowi jest wygodniej, a gdy wchodzisz do cieplego pomieszczenia rozpinasz sie i dziecko sie nie zapoci

czyli bodziak, rajstopki i dresik lub spodenki na szelkach i bluza z kapturem
    ja stopki dyndajace zabezpieczam, bo one marzna: 3 warstwy lub miekkie cieple buciki na rajstopy i skarpetki

teraz w mrozne dni nisilam hele na wierzchu, bo nie mam kurtki ubrana w bodziak z dlugim, spodenki cieple ogrodniczki, skarpetki i cienki jesienny puchowy kombinezon
    mimo sniegu i wiatru byla cieplutka
    Kasia mama Marianny czerwiec 06 Heleny wrzesieĂą 07 i styczniowej niespodzianki

http://chuscianyzakatek.blogspot.com/ - blog i bazarek chustowy - ruszy znĂłw 1 wrzeÂśnia

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Ja tak jak DonKaczka bardziej warstwuje siebie niz dziecko, bo moj dziec jak wiekszosc chyba ma wstret do kilku warstw cieplych ubran, a przy naszych gabarytach i tak nie wyobrazam sobie zakuc ja w puchówke i lozyc do chusty hihi. U mnie zwykle rajstopki, bodziak z dlugim rekawem i dresik z kapturkiem, czapka, grubsze skarpety do tego i kozaczki z futerkiem, bo u mnie juz dziecia nozki zwisaja, ale tobie w kolysce na poczatku nie bedzie to potrzebne. Siebie motam na cienką bluzke i na chuste dopiero polar i kurtka i dziecko i tak zwykle cieplejsze niz ja

Chustomanka
    Miejscowość
    Frankfurt nad Menem

Domyślnie

Jasnie Pani ja w kolysce nie nosilam, wiec i kolezanka moze nie bedzie

te stopki najwrazliwsze, reszta dziecka rozgrzana, ale ja bardzo sie stopami nie stresowalam, chlodne moga byc byle nie zmarzniete, ale ja zimny chow lubie wlasnie Heluta bose stopy mi dyndaja a balkony oba otwarte niech sie wentyluje stopami, ja zawsze spod koldry musze jedna stope wystawic hihi
    Kasia mama Marianny czerwiec 06 Heleny wrzesieĂą 07 i styczniowej niespodzianki

http://chuscianyzakatek.blogspot.com/ - blog i bazarek chustowy - ruszy znĂłw 1 wrzeÂśnia

Chustonoszka
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

Dzięki, kobitki Jak sobie wyobraziłam tego dzidzusia w kombinezonie i jeszcze w chuście, to az mi się go żal zrobiło. Co do sposobów noszenia, to na razie nastawiam się na wiązanie 2x, no i oczywiście noszenie w pionie, więc stópki będą sie majtać. Ja tez jakoś tymi chłodnymi kończynkami dzieciaczka się nie przejmowałam nigdy - ważne, że na karku dzidzia ciepła i jak boso lata po podłodze, to też nie płaczę z tego powodu i moja Joasia (2 latka) nigdy nie miała problemów z przeziębieniami. A jak wygląda karmienie w wiązaniu 2x? W ogóle jakie są najwygodniejsze wiązania, w których można swobodnie karmić?

Chustomanka Awatar dioneja

Domyślnie

jeśli chodzi o karmienie, to dla mnie najwygodniejszy był 2X, ale dziewczynom także w kieszonce ta sztuka wychodziła (patrz: Hanti).
    w 2X po prostu luzowałam węzeł, dzieć zjeżdżał na pożądaną wysokość, a po wszystkim z powrotem podciągałam go do góry.

ot, i cała filozofia .

ale ja nauczyłam sie karmić w chuście późno... jak Kuba miał 8mies. wcześniej mi nie wychodziło .
    ANIA
    chuściane dzieci:
    Jakubek 07.09.06 & Zuzka Matyśka 14.03.08

Chustonoszka
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

To teraz pozostaje mi tylko czekać - na dzieciątko i chustę I zobaczymy jak nam to wszystko wyjdzie

Chustomanka Awatar picikola
    Miejscowość
    jakby Toruń

Domyślnie chusty nie na lato-grubasy??

Jak spytam, która na zimę, to napiszecie, że każda,która mi się podoba To może pójdę innym torem i z moich ulubionych wybiorę te które latem mi się nie nadadzą.
    Zawęzy mi to krąg wybrańców na pierwszą wiązankę.
    No ale czy jak chusta jest grubasem to będzie się nadawała na małego dzidźka?
    Michał.02 i Tymon.08

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Mam siedem córek, noszę najmłodszą, Zosię (27.12.2007).

Chusteryczka Awatar kobra
    Miejscowość
    Chicago

Domyślnie

Ja zima nosilam w Ellaroo, bo tylko taka mialam,a to niby taka typowo letnia chusta. Dziecko bedziesz cieplo ubierala wiec nie ma znaczenia jaka chuste kupisz, bierz taka ktora najbardziej Ci sie podoba. No a jesli koniecznie chcesz cos cieplego to welenke sobie spraw, o ile ja dostaniesz
    Nothing you become will disappoint me;
    I have no preconception that I'd like to see you be or do.
    I have no desire to foresee you, only to discover you.
    You cannot disappoint me.

Aska - mama Kajetana (19.10.2007)

Chustomanka Awatar tonieja
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

A moim zdaniem to nie wszystko jedno bo w ciepłej, miłej, mięsistej chuście przyjemniej nosi sie zimą. Ja polecam (jak zawsze ) Neobulle

Chustomanka Awatar tonieja
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

Żeby nie zostać posądzoną o faworyzowanie marki na prośbę sprzedającego dodam tylko że to jest moje subiektywne zdanie, bo ja po prostu kocham tę chustę
    (nie wyobrażam sobie natomiast że mogłabym w niej nosić latem, bo wtedy nawet cienkie indio z lnem bywało za grube)

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

a ja nosilam latem w hoppie nairobi (zwyklym, nie cienkim) i sie dalo przezyc a ona zdaje sie z lekko grubszych jest. wiec naprawde - bierze co Ci sie bardziej podoba
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

wełenka dobra
    indio dobre
    to pewnie indio z wełenką najlepsze
    przynajmniej dla mnie
    Mama Wiktora (2007) czterech Aniołków[*][*][*][*] Igora (2013) i Borysa (2015)

Chusteryczka Awatar andziulindzia
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie Re: chusty nie na lato-grubasy??

Cytat Zamieszczone przez picikola
    Jak spytam, która na zimę, to napiszecie, że każda,która mi się podoba
    ale problem polega na tym, że naprawdę każda chusta nadaje się na zimę. A te grube, mięsiste tak samo jak te cienkie nadają się dla maluszków najmniejszych.

Czesto spotykałam sie z opinią, że dla najmłodszych dzieci na zimę świetnie sprawdają się elastyczne chusty. Wiec może elastyk?

Andzia
    Moje ulubione ekoforum

tylko nudne kobiety mają nieskazitelne czyste domy

Miejscowość
    jakby Toruń

Domyślnie

Elastyki są już dwa, a trzeci głośno woła...
    A Lana albo Jim byłyby ok? a może coś innego podpowiecie z takich burawych klimatów.
    Michał.02 i Tymon.08

Miejscowość
    jakby Toruń

Domyślnie

...a i jeszcze Zara Forest w konkursie uczestniczy, ewentualnie pawie, ale co do nich to mam ciągle mieszane uczucia...
    Michał.02 i Tymon.08

Chustonówka

Domyślnie chusta na zimę

Jaką chustę polecacie na zimę dla maleństwa?
    Najchętniej kupię używaną, bo na dobrą nową funduszy raczej nie będzie.
    Więc czekam na wasze propozycje.

Uprawnienia umieszczania postów