PDA

Zobacz pełną wersję : Chcę skompletować mini stosik- pomóżcie! :-)

słowianka
04-04-2013, 23:37
Posiadam BB Slen, ale zastanawiam się czy nie będzie zbyt gruba na lato...proszę o opinie.
Abstrahując od odpowiedzi na powyższe chce zaopatrzyć się w jeszcze dwie chusty- jakąś wiązankę na upały (bo zakładam, że będzie się dało wygrzać tyłeczek w najbliższe lato porządnie :P) oraz jakąś kółkową w celu noszenia starszego dziecia na bioderku ;).
Zakochałam się w jednej kółkowej ale jak to z nimi jest? Jakaś ograniczona ilość wyszła czy co? Mowa o Bebelulu kółkowej łowickiej :heart::heart:. MUSZĘ ją mieć w wersji czarnej, przekopię niebo i ziemię :mighty:...Kocham folk i wszystko co się z nim łączy...czy taka chusta będzie dobra do noszenia również starszego?
Baardzo proszę o pomoc...:mighty:
Dodam, ze póki co nie mam możliwości pomacania, raczej nie chcę mieć chusty, która jest z materiału śliskiego, no i niekoniecznie musi być z najwyższej półki cenowej...

Wiewiórka
04-04-2013, 23:43
BB slen będzie na lato ok, nosiłam w pineapple latem. Bebelulu kółkową łowicką czarna będzie ci strasznie ciężko dostać, łatwiej będzie z łowicką czerwoną. Ogólnie bebelulu rapalu jest bardziej dla starszych dzieci, świetnie nosi cieżarki. Wersja łowica byla limitowana, jeśli nawet znajdziesz raczej bedziesz musiala wiele zapłacic.

słowianka
05-04-2013, 08:02
Domyśliłam się z tego co wczoraj czytałam i szukałam o tej chuście :(:(. Będę szukać...znalazłam ogłoszenie, dziewczyna z Lublina sprzedawała za 150zł...w stanie idealnym! Ale to było w listopadzie...ech, no nic- będę polować! Widziałam, że tu na forum też się pojawiła na sprzedaż...tylko dziwna rzecz bo na jednej stronie w opisie tej chusty wyczytałam,ze jest ona do 12kg, a mój starszy syn wazy juz ponad 12kg...
Cieszę się, ze BB będzie dobra na lato ale chcialabym kupić jeszcze jakąś- zupełnie inny kolor i wzór ale jest tak duży wybór, że nie wiem...macie jakieś typy?
No i które kółkowe dla większych dzieci są najlepsze albo najpopularniejsze :?:

Wiewiórka
05-04-2013, 08:26
a jaką kupiłaś babylonię
celowałabym w chuste z lnem

Apulina
05-04-2013, 09:28
tu jest hamalu brązowa - może jeszcze aktualna: http://tablica.pl/oferta/chusta-hamalu-ID1Ewf1.html#ba45326a64;r:;s:
co do 12kg w kółkowej to pytanie czy Twoje ramiona tyle wytrzymają ;) bo ja mam tyle do noszenia i tylko na krótkie dystanse, max pół godziny dam radę - z chust to pewnie grubsze, limitowane girasole, anna storcza też dadzą radę (teoretycznie do 15kg powinny ;)) no i mieszanki - len, konopie, rodzaj ramienia też ma znaczenie :)

yvona
05-04-2013, 09:53
Ja bym na biodro do kolka starszych=ciezszych dzieci nie polecala na bardzo, jednak czuc, a to jest jednak noszenie asymetryczne. Wrzucic wiekszego na plecy to jest naprawde moment, a komfort duuuzo wiekszy, no ale to ja :)

słowianka
05-04-2013, 13:01
Wiewiórko- mam bawełnianą BB Slen Blue Curacao. A ktore mają domieszki lnu?
Tak sobie przeglądałam te wiązanki różne bo chciałabym następną zupełnie inną niż ta co mam. Podoba mi się didka Indio rubinrot :love: ale jak powiem mężowi ile kosztuje to mi pokaże :bduh::bduh: :p. Nie wiem tylko czy będzie ona dobra na cieplejsze dni i upały? Ech...szukam jeszcze w każdym razie.

Apulina- dzięki za namiar! Chusta jest jeszcze dostępna...ale zastanawiam się nad tym brązem...:roll:. Chociaż w sumie jestem blondynką więc mi bardziej pasuje niż czarny...pytanie tylko czy mam co do tego ubrać :p. Zastanowię się jeszcze ;). Teraz pomyślałam sobie, że może kupię jakąś całą czarną kółkową i dam do naszycia kwiatów łowickich...mam trochę wspólnego z folklorem i ludźmi związanymi z ludowizną- może mi kto naszyje :wink:.

yvona- w sumie masz rację- mój starszy słonik jest za ciężki na dłuższe dystanse do kółkowej...chyba zrezygnuje z takiego zakupu. Ale muszę spróbować zamotać go w plecak :-).

I mam ochotę zamotać też małego ale boję się trochę bo nigdy tego nie robiłam...chyba zawitam w najbliższym czasie na spotkanie i zasięgnę opinii z pierwszej ręki :mrgreen:.

Dla dużego mam Tuli, które świetnie się sprawdza chociaż jak go niosę dłużej to nogi mi się w chodnik wbijają więc w opcji kółkowej nie dałabym faktycznie rady. Ale młodego z chęcią ponoszę trochę na biodrze jak już głowe będzie trzymał :wink:.