Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Chcę skompletować mini stosik- pomóżcie! :-)

Mieszany widok

Chustonówka Awatar słowianka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie Chcę skompletować mini stosik- pomóżcie! :-)

Posiadam BB Slen, ale zastanawiam się czy nie będzie zbyt gruba na lato...proszę o opinie.
    Abstrahując od odpowiedzi na powyższe chce zaopatrzyć się w jeszcze dwie chusty- jakąś wiązankę na upały (bo zakładam, że będzie się dało wygrzać tyłeczek w najbliższe lato porządnie ) oraz jakąś kółkową w celu noszenia starszego dziecia na bioderku .
    Zakochałam się w jednej kółkowej ale jak to z nimi jest? Jakaś ograniczona ilość wyszła czy co? Mowa o Bebelulu kółkowej łowickiej . MUSZĘ ją mieć w wersji czarnej, przekopię niebo i ziemię ...Kocham folk i wszystko co się z nim łączy...czy taka chusta będzie dobra do noszenia również starszego?
    Baardzo proszę o pomoc...
    Dodam, ze póki co nie mam możliwości pomacania, raczej nie chcę mieć chusty, która jest z materiału śliskiego, no i niekoniecznie musi być z najwyższej półki cenowej...

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

BB slen będzie na lato ok, nosiłam w pineapple latem. Bebelulu kółkową łowicką czarna będzie ci strasznie ciężko dostać, łatwiej będzie z łowicką czerwoną. Ogólnie bebelulu rapalu jest bardziej dla starszych dzieci, świetnie nosi cieżarki. Wersja łowica byla limitowana, jeśli nawet znajdziesz raczej bedziesz musiala wiele zapłacic.
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustonówka Awatar słowianka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Domyśliłam się z tego co wczoraj czytałam i szukałam o tej chuście . Będę szukać...znalazłam ogłoszenie, dziewczyna z Lublina sprzedawała za 150zł...w stanie idealnym! Ale to było w listopadzie...ech, no nic- będę polować! Widziałam, że tu na forum też się pojawiła na sprzedaż...tylko dziwna rzecz bo na jednej stronie w opisie tej chusty wyczytałam,ze jest ona do 12kg, a mój starszy syn wazy juz ponad 12kg...
    Cieszę się, ze BB będzie dobra na lato ale chcialabym kupić jeszcze jakąś- zupełnie inny kolor i wzór ale jest tak duży wybór, że nie wiem...macie jakieś typy?
    No i które kółkowe dla większych dzieci są najlepsze albo najpopularniejsze

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

a jaką kupiłaś babylonię
    celowałabym w chuste z lnem
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustofanka Awatar Apulina
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

tu jest hamalu brązowa - może jeszcze aktualna: http://tablica.pl/oferta/chusta-hama...45326a64;r:;s:
    co do 12kg w kółkowej to pytanie czy Twoje ramiona tyle wytrzymają bo ja mam tyle do noszenia i tylko na krótkie dystanse, max pół godziny dam radę - z chust to pewnie grubsze, limitowane girasole, anna storcza też dadzą radę (teoretycznie do 15kg powinny ) no i mieszanki - len, konopie, rodzaj ramienia też ma znaczenie

Chustoguru
    Miejscowość
    Sydney

Domyślnie

Ja bym na biodro do kolka starszych=ciezszych dzieci nie polecala na bardzo, jednak czuc, a to jest jednak noszenie asymetryczne. Wrzucic wiekszego na plecy to jest naprawde moment, a komfort duuuzo wiekszy, no ale to ja

Uprawnienia umieszczania postów