PDA

Zobacz pełną wersję : Nati - dotykowo :-)

madaleine72
05-03-2009, 11:48
Mam pasiaka Nati - fale dunaju. Uwielbiam go straszliwie. Ale mam cisnienie na kolejna chustę tkaną. Wiem, ze chcę chuste od Natali. Tylko motam sie pomiędzy bambusem, a żakardem. Żadnej nie macałam. Czytałam tylko opinie. I dalej nic nie wiem ;-)
Co byście doradziły chustoexpertki na sezon wiosenno letni dla półrocznego (trochę ponad 7-miokilowego) obecnie maluszka i jego mamy? Żakard czy bambus?
A może Natalia planuje coś nowego w niedalekiej przyszłości?
Wiem, ze każda woli co innego, ale moze wasze odpowiedzi jakoś mnie ukierunkują.
Jeśli miałabym kierowac sie kolorem to wybrałabym turkus bambusa (ale druga chusta w niebieskich odcieniach? ). Ale nęci mnie ta miękkość żakardu opisywana przez Was. Choć najbardziej wizualnie podobają mi sie pasiaki Nati :-)
Najbardziej bym chciała chustę cienką jak bambus, miękką jak żakard i barwną jak Kolorado lub Kalahari ;-)

Nie miała baba problemu to jej sie kolejnej chusty zachciało :-)
Na trzy mnie nie stać, a pasiaka na razie pozbyć sie nie chcę :-)

zakrecona_pchelka
05-03-2009, 12:06
a skąd jesteś? może ktos w Twojej okolicy ma takie chusty.

madaleine72
05-03-2009, 12:21
Gdańsk.

Wiem, kto w Gdańsku ma bambusa :-)
I wiem kto ma chrapkę na żakarda :-)
I mam plan sie spotkać na pomacanie, ale wszelkie uwagi i opinie drogich chustoekspertek z chęcia poczytam :-) bo obawiam sie, ze jedno macanie i jedno zamotanie moze nie pomóc mi w ostatecznym wyborze ;-)

stasiu-lova
05-03-2009, 14:33
nie macałam żakardu ale bambus to najmieksza chusta jaka miałam w rękach :love: :love: . jest jeszcze bardziej flanelkowa niz vatanai, mieciutka i milutka, bedzie super na lato. lekko sprezynujaca, nosi super. ja jestem zakochana a juz mało co w chustach potrafi mnie zaskoczyc :love:

McBaby
05-03-2009, 14:48
Gry koleżanko bambus i tylko bambus

zakrecona_pchelka
05-03-2009, 15:12
Jeśli miałabym kierowac sie kolorem to wybrałabym turkus bambusa (ale druga chusta w niebieskich odcieniach? ).

Jeśli lubisz Kalahari to może beżowy bambus?
Chociaz dla mnie na pierwszym miejscu jes turkus :D to tak dla zamętu :wink:

humusia
05-03-2009, 16:58
Ja posiadam bambus i to turkusowy :twisted: ... jest niesłychanie miękki i delikatny. W trakcie noszenia wychodzi taki meszek co tylko dodaje miękkości tej chuście.
Ja ją kupiłam z myślą o lecie i już nie mogę się doczekać wyjazdu nad morze. Co prawda nosiłam już teraz przy śniegu i lekkim mrozie i jest OK (nie wspominając noszenia domowego). Mój Juniorek ma teraz 7 kg
Myślę że to byłby super wybór, ale żakardów nie macałam to się dalej nie wypowiem.
Także przed Toba ciężkie dni trudny wybór :thumbs up:

madaleine72
05-03-2009, 17:38
Hmmm.. kusi mnie ten turkusowy bambusik. Beżowy taki za smutny jest. Ja potrzebuje czegoś wesołego na wiosnę i lato, czegoś kolorowego, optymistycznego. CZerwienie są łądne, ale mi nie pasują za bardzo, zielonych nie lubię, za fioletami nie przepadam, może czekolada (ale to zakard) - jest taka słodka i smaczna, turkusik kusi najbardziej (ale pasiak jest podobny kolorystycznie).
Oj tak, tak -ciężki wybór...

olazola
05-03-2009, 18:18
Jak byś była na najbliższych warsztatach w Edwardzie, które odbędą się w marcu, jeszcze nie wiadomo którego to "dam się obmacać" z żakardową nati, ale to jeszcze trochę czasu, a na Twoim miejscu to bym nie wytrzymała i coś w ślepo zamówiła.

madaleine72
05-03-2009, 18:30
Bardzo prawdopodobne, ze u Edwarda sie pojawię. Żałowałam,ze w lutym nie dotarłam, ale miałam inne plany.
A jaki masz kolorek żakarda?

mart
05-03-2009, 18:36
a na chustowym spotkaniu na stoliku dziś turkusowy bambusik leżał razem z ciemnoczerwonym żakardem.... zestawienie kolorystyczne było wybuchowe :mrgreen:

bambus cieńszy, ale nie tak znowu dużo cieńszy, żakard trochę bardziej "puchaty" i mniej połyskliwy.
madzię w plecaku hanti w bambusie nosiło się świetnie, a żakarda jeszcze nie przetestowałam do końca :oops:
na dotyk - obie są boskie.

(żakard był mój a bambus hexi, ale po dzisiejszym spotkaniu i ja nabieram chrapki na beżowy bambusik dla maluszka :mrgreen: )

anse
05-03-2009, 20:13
Dziewczyny a czy macie moze fotki bambusa turkusowego i morskiego? Na moim monitorze one wygladaja identycznie...

djdag
05-03-2009, 21:56
Ja przed latem chyba zainwestuję w bambusa. A jedno pytanie wtrącające mam - czy żakard nie gryzie?

madaleine72
05-03-2009, 22:12
ooo... witam koleżankę :-)
Kuszą te nowe nati bardzo, prawda?

irla
05-03-2009, 22:16
Ja przed latem chyba zainwestuję w bambusa. A jedno pytanie wtrącające mam - czy żakard nie gryzie?

Nie gryzie wcale i jest milutki.
I bambus i żakard sa warte grzechu.

olazola
06-03-2009, 14:23
Bardzo prawdopodobne, ze u Edwarda sie pojawię. Żałowałam,ze w lutym nie dotarłam, ale miałam inne plany.
A jaki masz kolorek żakarda?
Mam ciemny brąz.

brassika
06-03-2009, 17:38
I bambus i żakard sa warte grzechu.

zgrzeszyłam....
czekam na bambusik ;-)