PDA

Zobacz pełną wersję : Podczytywacz to ja ;)

BeataZ
15-12-2012, 16:07
Witam wszystkich.
Na forum zarejestrowałam się tylko po to, żeby kupić chustę.
Nawet tłumaczyłam donna.mogile.mamma, że nie będę się nawet za bardzo przedstawiać bo ja tu tylko na chwilę. :)
Ale poruszacie tu tematy, które mnie interesują, więc czasami zdarza mi się czytać niektóre wątki.
Wiem, że tacy podczytywacze są strasznie nielubiani, więc przynajmniej się trochę przedstawię:
Mam na imię Beta, jestem z Krakowa i 23 września 2012, poprzez cięcie cesarskie, w 37 tc na świecie pojawiła się Zuzanka.

Że się będziemy chustować wiedziałam jak kupiliśmy wózek i sobie wyobraziłam, że mam się z nim wtarabanić do naszego osiedlowego supermarketu. :) A potem okazało się, że Zuzinek to wielka przytulanka i w ciągu dnia sypia jedynie w chuście.

Teraz przekopuję wątki w poszukiwaniu tematów dotyczących noszenia dzieci ze wzmożonym napięciem mięśniowym - na razie byliśmy na pierwszej wizycie u lekarki, która powiedziała, żeby nie nosić. Ale nie podała konkretnych, medyczno-fizoterapeutycznych powodów, więc niestety wiedząc, że lekarze też mogą być niekompetentni, to nie wiem co z tym fantem robić :-?

aniafrania
15-12-2012, 16:11
Witaj :hello:

Z pewnością na forum znajdziesz odpowiedź na praktycznie każde pytanie :-) I uwaga, forum uzależnia :wink:

JJ
15-12-2012, 16:21
Witaj :welcome: z Krakowa may sporo mam

Jagna
16-12-2012, 00:12
Witam wszystkich.
Nawet tłumaczyłam donna.mogile.mamma, że nie będę się nawet za bardzo przedstawiać bo ja tu tylko na chwilę. :)
Ale poruszacie tu tematy, które mnie interesują, więc czasami zdarza mi się czytać niektóre wątki.
Wiem, że tacy podczytywacze są strasznie nielubiani, więc przynajmniej się trochę przedstawię:
Mam na imię Beta, jestem z Krakowa i 23 września 2012, poprzez cięcie cesarskie, w 37 tc na świecie pojawiła się Zuzanka.

Że się będziemy chustować wiedziałam jak kupiliśmy wózek i sobie wyobraziłam, że mam się z nim wtarabanić do naszego osiedlowego supermarketu. :) A potem okazało się, że Zuzinek to wielka przytulanka i w ciągu dnia sypia jedynie w chuście.

Teraz przekopuję wątki w poszukiwaniu tematów dotyczących noszenia dzieci ze wzmożonym napięciem mięśniowym - na razie byliśmy na pierwszej wizycie u lekarki, która powiedziała, żeby nie nosić. Ale nie podała konkretnych, medyczno-fizoterapeutycznych powodów, więc niestety wiedząc, że lekarze też mogą być niekompetentni, to nie wiem co z tym fantem robić :-?

O cześc Beata, super że do nas dołączyłaś...tylko czekałam aż to nastąpi
Czytaj czytaj, ale ostrzegam, że chustobagno wciąąąąga :twisted:

demona
16-12-2012, 00:20
nosić, nosić;) to lekarstwo na wszystko:)

nel
16-12-2012, 00:44
Czesc :) ja mialam podobne zalecenie od rehabilitantki, ktore...... zignorowalam naumyslnie :hide:
Masowalam, cwiczylam i przez pierwsze miesiace tylko chusta caly dzien.. Dzis nie ma sladu po wzmozonym napieciu miesniowym :)

Mariion
16-12-2012, 05:13
Witam wszystkich.

O, to witaj w klubie, u mojej Ani też stwierdzono niedawno WNM i dodatkowo asymetrię...:( no i ja teraz też nie wiem czy można, ale będę o tym chciała rozmawiać z naszą fizjoterapeutką (tylko, że fizjoterapeuci też jedni są prochustowi, a inni anty).

I oczywiście witaj na forum :mrgreen::hey:

IzaBK
19-12-2012, 14:13
witaj :)
Noś, ale ze szczególnym uwzględnieniem jakości wiązania, źle zawiązana chusta lub źle dobrane wiązanie mogą pogłębiać Wasze kłopoty!

guzik
19-12-2012, 18:10
Witaj:)
czytaj czytaj, pewnie wsiąkniesz;)

Elanna
19-12-2012, 23:04
Akuku, cześć BeataZ :-)

[rany, jak ja się cieszę, że Wam się noszenie spodobało i bardzo mocno trzymam kciuki za wypracowanie techniki, żebyście mogli nosić dalej]

habibti
20-12-2012, 10:24
O, cześć :)
Tutaj znajdziesz dużo przydatnych informacji, wskazówek i co tam jeszcze chcesz, tylko tak jak Dziewczyny piszą uważaj- forum wciąga ;-)
Jak masz możliwość to najlepiej znajdź dobrego doradcę z Twojej okolicy- pokaże co i jak, i na pewno (prawidłowe) noszenie pomoże :)

BeataZ
20-12-2012, 17:15
Akuku, cześć BeataZ :-)

[rany, jak ja się cieszę, że Wam się noszenie spodobało i bardzo mocno trzymam kciuki za wypracowanie techniki, żebyście mogli nosić dalej]

:D Hej hej

Koniec końców zdecydowaliśmy o wiązaniu się pomimo negatywnych reakcji zarówno pani lekarki (nie bo nie należy przedłużać życia płodowego) i fizjoterapeutki (nie bo chusty prowadzą do asymetrii).
Trochę się boję ale na tak jest podwójna intuicja i brak sensownych argumentów na nie od lekarzy.

Elanna
20-12-2012, 22:08
(nie bo nie należy przedłużać życia płodowego)

Terefere, jak będzie miała 15 lat to już się nie da nosić, trzeba korzystać póki nie ucieka :-) Cieszę się bardzo, że będziecie nosić - widok Twojej Młodej jak zasnęła na M. pierwszy raz był bezcenny.. :-)

hajda
07-01-2013, 20:22
Witam, poczytałam, co pisałaś i postanowiłam, że napiszę Ci co usłyszałam od "naszej" rehabilitantki dr Stanikowej z Prokocimia: matka ma zawsze rację !

Linus
08-01-2013, 15:50
przedłużanie życia płodowego? a tej wersji nie słyszałam :D
no i oczywiście witaj!

dzieckoziemi
28-01-2013, 23:38
Witaj na forum! Strasznie wciągające, prawda? :)