Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: Podczytywacz to ja ;)

Chustomanka Awatar BeataZ
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie Podczytywacz to ja ;)

Witam wszystkich.
    Na forum zarejestrowałam się tylko po to, żeby kupić chustę.
    Nawet tłumaczyłam donna.mogile.mamma, że nie będę się nawet za bardzo przedstawiać bo ja tu tylko na chwilę.
    Ale poruszacie tu tematy, które mnie interesują, więc czasami zdarza mi się czytać niektóre wątki.
    Wiem, że tacy podczytywacze są strasznie nielubiani, więc przynajmniej się trochę przedstawię:
    Mam na imię Beta, jestem z Krakowa i 23 września 2012, poprzez cięcie cesarskie, w 37 tc na świecie pojawiła się Zuzanka.

Że się będziemy chustować wiedziałam jak kupiliśmy wózek i sobie wyobraziłam, że mam się z nim wtarabanić do naszego osiedlowego supermarketu. A potem okazało się, że Zuzinek to wielka przytulanka i w ciągu dnia sypia jedynie w chuście.

Teraz przekopuję wątki w poszukiwaniu tematów dotyczących noszenia dzieci ze wzmożonym napięciem mięśniowym - na razie byliśmy na pierwszej wizycie u lekarki, która powiedziała, żeby nie nosić. Ale nie podała konkretnych, medyczno-fizoterapeutycznych powodów, więc niestety wiedząc, że lekarze też mogą być niekompetentni, to nie wiem co z tym fantem robić

Chustomanka Awatar aniafrania
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Witaj

Z pewnością na forum znajdziesz odpowiedź na praktycznie każde pytanie I uwaga, forum uzależnia

3 lata 4 miesiące i 5 dni

"Badania kliniczne wykazały korzyści, jakie płyną z bliskości fizycznej dla rozwoju noworodków i przede wszystkim wcześniaków - korzyści te można mierzyć w gramach i centymetrach" - Evelin Kirkilionis

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

Witaj z Krakowa may sporo mam

Chustomanka Awatar Jagna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeataZ Zobacz posta
    Witam wszystkich.
    Nawet tłumaczyłam donna.mogile.mamma, że nie będę się nawet za bardzo przedstawiać bo ja tu tylko na chwilę.
    Ale poruszacie tu tematy, które mnie interesują, więc czasami zdarza mi się czytać niektóre wątki.
    Wiem, że tacy podczytywacze są strasznie nielubiani, więc przynajmniej się trochę przedstawię:
    Mam na imię Beta, jestem z Krakowa i 23 września 2012, poprzez cięcie cesarskie, w 37 tc na świecie pojawiła się Zuzanka.

Że się będziemy chustować wiedziałam jak kupiliśmy wózek i sobie wyobraziłam, że mam się z nim wtarabanić do naszego osiedlowego supermarketu. A potem okazało się, że Zuzinek to wielka przytulanka i w ciągu dnia sypia jedynie w chuście.

Teraz przekopuję wątki w poszukiwaniu tematów dotyczących noszenia dzieci ze wzmożonym napięciem mięśniowym - na razie byliśmy na pierwszej wizycie u lekarki, która powiedziała, żeby nie nosić. Ale nie podała konkretnych, medyczno-fizoterapeutycznych powodów, więc niestety wiedząc, że lekarze też mogą być niekompetentni, to nie wiem co z tym fantem robić
    O cześc Beata, super że do nas dołączyłaś...tylko czekałam aż to nastąpi
    Czytaj czytaj, ale ostrzegam, że chustobagno wciąąąąga
    Marzenia się spełniają www.ogrodymuzyki.pl

Mój Franio Chuścioszek 08 maja 2010 i Laura Marianna 12 kwietnia 2015

demona
    Guest

Domyślnie

nosić, nosić to lekarstwo na wszystko

Chustomanka Awatar nel
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Czesc ja mialam podobne zalecenie od rehabilitantki, ktore...... zignorowalam naumyslnie
    Masowalam, cwiczylam i przez pierwsze miesiace tylko chusta caly dzien.. Dzis nie ma sladu po wzmozonym napieciu miesniowym
    córka (czerwiec 2011) i syn (wrzesień 2013)

moje zdjęcia

Chustofanka Awatar Mariion
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Witam wszystkich.

O, to witaj w klubie, u mojej Ani też stwierdzono niedawno WNM i dodatkowo asymetrię... no i ja teraz też nie wiem czy można, ale będę o tym chciała rozmawiać z naszą fizjoterapeutką (tylko, że fizjoterapeuci też jedni są prochustowi, a inni anty).

I oczywiście witaj na forum

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

witaj
    Noś, ale ze szczególnym uwzględnieniem jakości wiązania, źle zawiązana chusta lub źle dobrane wiązanie mogą pogłębiać Wasze kłopoty!
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chustoholiczka Awatar guzik
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Witaj
    czytaj czytaj, pewnie wsiąkniesz
    Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś 2.09.2019, Helenka 7.05.2021

Chustomanka Awatar Elanna
    Miejscowość
    Kraków :-)

Domyślnie

Akuku, cześć BeataZ

[rany, jak ja się cieszę, że Wam się noszenie spodobało i bardzo mocno trzymam kciuki za wypracowanie techniki, żebyście mogli nosić dalej]
    Zdeklarowana Galicyjka. Matka Polka pracująca.

Mama P (2011), M (2013) i M2 (2018)

Nie wierzy w krasnoludki ani w kalorie.

Chustomanka Awatar habibti
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

O, cześć
    Tutaj znajdziesz dużo przydatnych informacji, wskazówek i co tam jeszcze chcesz, tylko tak jak Dziewczyny piszą uważaj- forum wciąga
    Jak masz możliwość to najlepiej znajdź dobrego doradcę z Twojej okolicy- pokaże co i jak, i na pewno (prawidłowe) noszenie pomoże

Chustomanka Awatar BeataZ
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Elanna Zobacz posta
    Akuku, cześć BeataZ

[rany, jak ja się cieszę, że Wam się noszenie spodobało i bardzo mocno trzymam kciuki za wypracowanie techniki, żebyście mogli nosić dalej]
    Hej hej

Koniec końców zdecydowaliśmy o wiązaniu się pomimo negatywnych reakcji zarówno pani lekarki (nie bo nie należy przedłużać życia płodowego) i fizjoterapeutki (nie bo chusty prowadzą do asymetrii).
    Trochę się boję ale na tak jest podwójna intuicja i brak sensownych argumentów na nie od lekarzy.

Chustomanka Awatar Elanna
    Miejscowość
    Kraków :-)

Domyślnie

(nie bo nie należy przedłużać życia płodowego)
    Terefere, jak będzie miała 15 lat to już się nie da nosić, trzeba korzystać póki nie ucieka Cieszę się bardzo, że będziecie nosić - widok Twojej Młodej jak zasnęła na M. pierwszy raz był bezcenny..
    Zdeklarowana Galicyjka. Matka Polka pracująca.

Mama P (2011), M (2013) i M2 (2018)

Nie wierzy w krasnoludki ani w kalorie.

Chustomanka Awatar hajda
    Miejscowość
    Nowy Targ

Domyślnie

Witam, poczytałam, co pisałaś i postanowiłam, że napiszę Ci co usłyszałam od "naszej" rehabilitantki dr Stanikowej z Prokocimia: matka ma zawsze rację !

Chustomanka Awatar Linus
    Miejscowość
    Reda

Domyślnie

przedłużanie życia płodowego? a tej wersji nie słyszałam
    no i oczywiście witaj!

Chustomanka Awatar dzieckoziemi
    Miejscowość
    Dublin

Domyślnie

Witaj na forum! Strasznie wciągające, prawda?
    "Szczęście to takie NIC, które może być WSZYSTKIM."

Uprawnienia umieszczania postów