PDA

Zobacz pełną wersję : dylematy przy wyborze kółkowej;)

Nika
16-01-2009, 23:02
Gdy taka Matka (Polka często, nawiązując do innego tematu:), chce wybrać chustę kółkową, czekają ją co najmniej 4 decyzje... Dotyczące:
1. Materiału-skośnokrzyżowy, czy "podobno skośnokrzyżowy" z Ikea, a może jakiś elegancki błyszczący lub zwykła bawełna...
2. Długości-zimą musi być dłuższa, na te wszystkie ciuchy...a potem latem między nogami się majta:)
3. Ramienia-Didek ma 2 do wyboru, Neobulle jeszcze inne, Oppamama ma swój patent, SBP to jeszcze co innego...
4. Wielkości kółek-co też było przedmiotem dyskusji na forum...
Wypróbowałam już wiele kombinacji powyższych składowych. Niestety, cierpię na "przekleństwo optymalizacji decyzji", jak to kiedyś nazwała DonKaczka na swym zamarłym od dawna zakątku. I wcale nie jestem bliżej decyzji ostatecznej:) Jak jest u was?

Lotna
16-01-2009, 23:05
Tragedia, mam to samo... Wybierając chustę potrafię 2 tyg siedzieć i porównywać. Muszę przeczytać całe forum i wszystko inne w sieci żeby ewentualnie podjąć decyzję... ale zawsze istnieje szansa że wybrałam źle :lool: :lool:

petisu
16-01-2009, 23:20
1.IMO skośnokrzyżowa fajniejsza.
2. To nie jest aż taka duża różnica, wystarczy na letnie ubranie wybrac długośc, która nie będzie na styk, to na kurtkę na pewno da radę.
3. tu to by trzeba popróbowac....
4. zależy od materiału! Znaczy jego grubości. Przy większości skośnokrzyżowych jednak Lki są wygodniejsze-łatwiej równo materiał rozłożyc.

joawoj
16-01-2009, 23:25
Zgadzam się z petisu, a ramię dla mnie najwygodniejsze to SBP.

Dagmara
16-01-2009, 23:25
Nie przepadam za kółkowymi, ale na pewno przy kolejnym dziecku zakupię i problemu nie będę miała z wyborem, bo już trochę się na testowałam kółkowych i nawet jedną posiadam, ale jest nieobecna i nie tęsknię wcale. Chciałabym skośnokrzyżową, możliwie najkrótszą, ramię SBP i kółka aluminiowe L.

Mag
17-01-2009, 10:58
ja też nie mam problemu, kupuję sonderpreisa z didka albo z chustostraganu używaną jaka mi się podoba, wysyłam do Myrry 8)) :lol: , kółka L,ramię byle nie zakładkowe (reszta ciul), płacę i mam idealną chustę :D

17-01-2009, 15:45
mnie najbardziej pasuje paten, który ma Maya Wrap.
miękka poduszeczka na ramieniu.
żadne SBP, otwarte i inne zamknięte ramiona zupełnie mnie nie zachwyciły (najgorsze IMO otwarte).
nawet mi nie przeszkadza, że Maya nie jest skośnokrzyżowa.
nie noszę na długie dystanse, a na krótkie jest świetna.
kółkowe zasadniczo nie są na długie dystanse.

kobra
17-01-2009, 16:23
nosilam w bawelnianej i skosnokrzyzowej, teraz pslinga testuje. Na pewno zwrocilabym uwage na szerokosc chusty, bo za waska bedzie spod pupy uciekala jak dziecko podrosnie. Z materialow wole skosnokrzyzowy, w bawelnianej mnie ramie bolalo jak maly nabral wagi, no chyba ze jest poduszeczka jak u pasji w Maya Wrap, wtedy pewnie jest wygodnie. Mozliwe,ze zmienie zdanie jak sie z pslingiem dogadam, on bawelniany jest,a ponoc cudownie ciezkie dzieci nosi

Z dostepnych na polskim rybku chust wybralabym uszyta pieknie przez myrre chuste z ramieniem SBP, kolkami L i jak dla mnie koniecznie kieszonka musi byc, zeby portfela w sklepie w rekach nie nosic :D