PDA

Zobacz pełną wersję : zwisajaca glowa

joannazd
14-05-2012, 16:15
mam pytanie, moze nie z kategorii najmadrzejszych, ale mnie nurtuje. co robicie jak dziecku, ktore zasnie w chuscie zwisa glowa? podtrzymujecie ja (mnie "wiednie" reka) czy pozwalacie zeby zwisala bezwladnie?

martaj
14-05-2012, 16:17
noszenie z przodu, to podpieram połą chusty lub bluzą częściowo zapiętą ;) , a z tyłu układam główkę lub proszę kogoś o to. warto tez spróbować dociągnąć chustę (przy noszeniu na plecach górną krawędź głównie lub jeśli to plecak prosty szelki skręcić) :)

matysia
14-05-2012, 16:20
W kieszonce podpieram połą chusty, tak samo w 2x. Na plecach, luzuje i podciągam wyżej chustę tak do uszek młodego.

kachasek
14-05-2012, 16:29
Z przodu spróbowałabym tak ułożyć dziecko i zawiązać chustę, żeby główka "zwijała" się wraz z kręgosłupem i zamiast opadać w tył. Poza 2x (raz mi się zdarzyło wiązać w 2x i musiałam połą nakryć, żeby główka się nie odchyliła) nie miałam przypadku, żeby główka leciała do tyłu. Córcia układa mi ją na dekolcie. Z tyłu póki co też na plecach kładła.

joannazd
14-05-2012, 16:39
ale ja wiaze na wysokosci lopatek i raczej dobrze dociagam

noszenie z przodu, to podpieram połą chusty lub bluzą częściowo zapiętą ;) , a z tyłu układam główkę lub proszę kogoś o to. warto tez spróbować dociągnąć chustę (przy noszeniu na plecach górną krawędź głównie lub jeśli to plecak prosty szelki skręcić) :)

joannazd
14-05-2012, 16:40
mojemu nie leci w tyl tylko w bok