PDA

Zobacz pełną wersję : regres

nowa_aleksandria
17-01-2012, 12:45
mamy regres. od jakiegoś czasu rzadkie siknięcia na sedes, kupy w pieluszce - robi, jak biorę prysznic albo jak na chwilę oddaję komuś, bo muszę coś zrobić :duh:
przejdzie jej? wiem, że to taki wiek, że raczkuje, zajarana jest, ale od razu zrobiły się podrażnienia :(

brumhilda
17-01-2012, 13:00
Pewnie że przejdzie:) U nas na wiosnę była 1/2 pieluchy mokre bezkupowe w dzień, a jak przyszło lato i zaczęła być mobilna to nie znajdywała czasu na nocnik:)
A teraz już całkiem bez pieluchy, po drodze z kilkoma nawrotami.

chioma
19-01-2012, 01:25
n_a nasze dzieci w identycznym wieku i u nas jest dokladnie to samo;) Tak jak codziennie rano byla przykladna kupa na nocnik, tak teraz sa 2 lub wiecej z zaskoczenia w pieluche:hide: Wiekszosc siusiu do tej pory robil do sedesu, a teraz nie pozwala sie tam wysadzac. Na pewno przejdzie, taki okres mysle.

poti
23-01-2012, 11:47
Ja mam ten sam problem, Lena za tydzień skończy 11 miesięcy. 9 i 10 miesiąc robiła piękne kupki na nocnik, zapomniałam co to zakupkany pampers (bo my pampersowe), kilka- kilkanaście razy dziennie siusiu na nocnik. I nagle od 2 tygodni bunt. Ucieka z nocnika, najchętniej lata z gołą pupą. Wcześniej widziałam po jej zachowaniu kiedy coś większego może się przydarzyć, teraz mamy problem z komunikacją. Wali w pampersa bez ostrzeżenia, tak że nawet nie zdążę pomyśleć, że idzie kupa. Kilka dni temu zeszła rano w łóżka na golasa, przykucnęła i zrobiła kupę na podłogę...:duh:

Mam nadzieję, że los się jeszcze odwróci i te miesiące wysadzania nie pójdą na marne :)

ovejablanca
23-01-2012, 17:01
ej a wy macie małe dzieci jeszcze a u mnie?
mam tak samo z Kasią :( nocnik stoi obok a ta wstaje z niego po 15-stu minutach i sika 3 razy pod rząd na podłogę, zarazek mały

a tak dobrze żarło i zdechło

peluche
23-01-2012, 20:52
Oj tam, nie martw się!
Kostka starsza a dopiero od niedawna odkryła nocnik. Na noc i drzemki dalej ma pieluchy. Zakładam jej majtki rajstopki i pytam co godzinę czy chce siku albo kupke. Spróbuj, raz drugi zrobi w majtki poczuje mokro to może zmieni zdanie ;)

guzik
23-01-2012, 21:35
moja wysadzana od 4mies. życia, z sukcesami, około roku- obraza na nocnik, teraz-rok i 4mies. wysadzam, bo na nocniku nie usiądzie.
Więc myślę, że jeszcze wszystko może się zdarzyć-zmienić i na lepsze, ale i na gorsze.

ovejablanca
24-01-2012, 11:03
Oj tam, nie martw się!
Kostka starsza a dopiero od niedawna odkryła nocnik. Na noc i drzemki dalej ma pieluchy. Zakładam jej majtki rajstopki i pytam co godzinę czy chce siku albo kupke. Spróbuj, raz drugi zrobi w majtki poczuje mokro to może zmieni zdanie ;)

wczoraj w taki sposób się najpierw zlała w majtki, potem na kanapę ;) i to całkiem solidnie...chyba poczekam na wiosnę

efcia1981
24-01-2012, 13:28
u nas też regres falami przychodzi :P do 8 mca było super - wszystkie kupki wyłapane, siku 80%. A potem bunt totalny i nie było mocnych. Przeczekałam. Po 2 tyg znów zaczęłam wysadzać na nocnik, i tak do tej pory. Jak COŚ jest, to ok, jak nie ma i po chwili czuję że jednak jest :ninja: to też tragedii z tego nie robię...Uważam że nic na siłę.