PDA

Zobacz pełną wersję : Która z Was nie śpi z dzieckiem, a wysadza w nocy?

Ahniszka
04-12-2008, 13:40
Bo ciekawa jestem, jak ubieracie, żeby uniknąć zbyt długiego rozbierania (a zwłaszcza później zapinania). Moje dzieciaki śpią w drugim pokoju, więc zdaję sobie sprawę, że często nie zdążę. Mimo to chciałabym reagować na wołanie. Aha, i czy wysadzacie maluchy, jak same idziecie spać? I jeszcze jedno: biegacie do dziecka na kazdy jęk? Bo moje często jęczy wcale nie "na siusiu"

scharon
04-12-2008, 15:09
Wysadzam Filipka zaraz przed pojsciem spac.Zawsze cos zrobi :)
Na noc ubieram w bluzeczke z dlugim rekawem z pizamy i labo spodnie z pizamy lub tylko majteczki luzne.

Na materac mam polozona mate ,w razie wpadki wchłonie siku.

W nocy wysadzam jak slysze ze sie przebudza lub jak wola "ee".

Spi z nami w pokoju w swoim lozeczku.

Anna Nogajska
04-12-2008, 17:28
ja śpię z alexem więc wiele nie pomogę.
co do ubierania to mój jest z tych co to muszą mieć gołe nogi i gołe stopy...broń boże żadnego śpiworka! to znacznie ułatwia ec. na pewno nie może być to skomplikowane ubranie, bo dzieci szybko sie zniechęcą do nocnego wysadzania.
jako zabezpieczenie sprawdzą się trenerki lub każda formowanka bez otulacza. na to zwykłe bawełniane spodenki na gumce, których całkiem nie trzeba ściągać.

scharon
04-12-2008, 20:47
No wlasnie zapomnialam dodac ,ze Filip nie ma zakladanej pieluchy juz wcale.
Na wyjcia i tez na noc.

Ahniszka
04-12-2008, 21:50
No właśnie, nie tylko chodzi o ubranie, ale tez o zabezpieczenie. Moja panna lubi spiworek, niestety mam bawełniany (szkoda mi z niego rezygnowac, bo nowy i taki ladny...) i jak się zmoczy, to zaraz lament wniebogłosy...