Zobacz pełną wersję : Chusta na prezent
zawsze_zielona
01-11-2011, 18:32
Moja przyjaciolka jest w ciazy, termin na marzec. Chcialabym jej kupic chuste:mrgreen: Tylko nie wiem, co wybrac- kolkowa, elastyczna czy wiazana. Widziala mnie, jak wiaze Celine, nie jest przeciwna ale wielka entuzjastka tez nie jest. A chcialabym by sie stala:ninja: Ona uwielbia kolor niebieski/turkusowy. Jesli chusta bedzie w tym kolorze, to chociaz z ciekawosci cos z nia zrobi:mrgreen:. Ja zaczelam od tkanych, ale ja bylam napalona na chustowanie od samego poczatku..
Ja bym sugerowała długą tkaną. Urodzi w marcu, zacznie nosić jak zrobi się ciepło. Pomijając, że w elastycznej nie jest się w stanie utrzymać pozycji wzorcowej, to dziecko jest grzane trzema warstwami materiału i to niekoniecznie naturalnego w 100%. W kwestii kółkowej jestem nieobiektywna, bo się z nią nie zaprzyjaźniłam, poza tym w kółkowej IMO noszenie maluszka nie jest najłatwiejsze. Proponowałabym długą, np. sploty diamentowe Storchenwiege lub Nati-kolorystyka niebieskości dość szeroka, a do tego chusta mięciutka.
Jasnie Pani :)
01-11-2011, 18:59
Ja mialam kolezanke wielka entuzjastke, ktora wielokrotnie deklarowała bedac w ciazy, ze bedzie nosic, dostala ode mnie chuste i nigdy jej nie uzyla :(
zawsze_zielona
01-11-2011, 19:13
Ja mialam kolezanke wielka entuzjastke, ktora wielokrotnie deklarowała bedac w ciazy, ze bedzie nosic, dostala ode mnie chuste i nigdy jej nie uzyla :(
Z tym tez sie licze. Najwyzej sprzeda na allegro...
wrapsodia
01-11-2011, 19:58
w turkusie leoś fajny jest i widzialam zare ocean na bazarku, ale jak sama nie wiesz czy warto wydać dużo kasy to najtaniej wyjdzie ci nati diament turkus, wyprzedają właśnie bambusy. Jak się spodoba to kupi sobie coś lepszego potem. W kazdy razie kup tkaną i nie za długą - im mniej materiału tym łatwiesza nauka.
kółkową odradzam na początek i jako jedyną, miałam, więc wiem, co mówię
myślę sobie, czy jednak elastyczna nie byłaby najlepsza, skoro nie ma pewności, czy koleżanka chce nosić .....
Ja dałam koleżance na początek elastyka, potem sobie tkaną sama kupiła. Myślę, że elastyk na początek to dobry pomysł.
zawsze_zielona
02-11-2011, 19:23
Caly czas sie zastanawiam. Tym bardziej, ze znalazlam sliczna niebieska wiazanke, ktora idealnie wpasuje sie w gusta kolorystyczne przyjaciolki..