Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Chusta na prezent

Chustofanka Awatar zawsze_zielona
    Miejscowość
    Dania

Domyślnie Chusta na prezent

Moja przyjaciolka jest w ciazy, termin na marzec. Chcialabym jej kupic chuste Tylko nie wiem, co wybrac- kolkowa, elastyczna czy wiazana. Widziala mnie, jak wiaze Celine, nie jest przeciwna ale wielka entuzjastka tez nie jest. A chcialabym by sie stala Ona uwielbia kolor niebieski/turkusowy. Jesli chusta bedzie w tym kolorze, to chociaz z ciekawosci cos z nia zrobi. Ja zaczelam od tkanych, ale ja bylam napalona na chustowanie od samego poczatku..
    Sylwia, mama Celinki

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ja bym sugerowała długą tkaną. Urodzi w marcu, zacznie nosić jak zrobi się ciepło. Pomijając, że w elastycznej nie jest się w stanie utrzymać pozycji wzorcowej, to dziecko jest grzane trzema warstwami materiału i to niekoniecznie naturalnego w 100%. W kwestii kółkowej jestem nieobiektywna, bo się z nią nie zaprzyjaźniłam, poza tym w kółkowej IMO noszenie maluszka nie jest najłatwiejsze. Proponowałabym długą, np. sploty diamentowe Storchenwiege lub Nati-kolorystyka niebieskości dość szeroka, a do tego chusta mięciutka.

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Ja mialam kolezanke wielka entuzjastke, ktora wielokrotnie deklarowała bedac w ciazy, ze bedzie nosic, dostala ode mnie chuste i nigdy jej nie uzyla

Miejscowość
    Dania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasnie Pani :) Zobacz posta
    Ja mialam kolezanke wielka entuzjastke, ktora wielokrotnie deklarowała bedac w ciazy, ze bedzie nosic, dostala ode mnie chuste i nigdy jej nie uzyla
    Z tym tez sie licze. Najwyzej sprzeda na allegro...
    Sylwia, mama Celinki

Chusteryczka Awatar wrapsodia
    Miejscowość
    Erlangen Niemcy /czasem Wawa/Jarosław/Klimontów

Domyślnie

w turkusie leoś fajny jest i widzialam zare ocean na bazarku, ale jak sama nie wiesz czy warto wydać dużo kasy to najtaniej wyjdzie ci nati diament turkus, wyprzedają właśnie bambusy. Jak się spodoba to kupi sobie coś lepszego potem. W kazdy razie kup tkaną i nie za długą - im mniej materiału tym łatwiesza nauka.
    Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustomanka Awatar hajda
    Miejscowość
    Nowy Targ

Domyślnie

kółkową odradzam na początek i jako jedyną, miałam, więc wiem, co mówię
    myślę sobie, czy jednak elastyczna nie byłaby najlepsza, skoro nie ma pewności, czy koleżanka chce nosić .....

Chusteryczka Awatar Tinta
    Miejscowość
    dolnośląskie

Domyślnie

Ja dałam koleżance na początek elastyka, potem sobie tkaną sama kupiła. Myślę, że elastyk na początek to dobry pomysł.

Miejscowość
    Dania

Domyślnie

Caly czas sie zastanawiam. Tym bardziej, ze znalazlam sliczna niebieska wiazanke, ktora idealnie wpasuje sie w gusta kolorystyczne przyjaciolki..
    Sylwia, mama Celinki

Uprawnienia umieszczania postów