PDA

Zobacz pełną wersję : Gdzie kupić muśliny IV - albo co zamiast nich?

Anyczka
17-08-2011, 19:15
Dojrzałam do tetry pod welnę, a tu się okazujem że mojej upatrzonej tetry nie ma nigdzie... Nigdzie nie można muślinków dostać, a te nowe, kolorowe, ceną zwalaja z nog. Nie dam 20 zł za jedną pieluszkę tetrową, nawet najfajniejszą! W Pieluszkarni powiedziano mi, że już ich nie będzie...

Czy ktoś wiem gdzie można jeszcze muśliny jeszcze kupić - w znanych mi sklepach pieluszkowych w PL brak - albo co kupic w zamian? Kikko bambusowa odpada, zależy mi na miękkości przede wszystkim.

Sroka
17-08-2011, 19:30
tez wlasnie szukalam i jakos na razie sa nie do zdobycia :/

mamaUlki
17-08-2011, 19:33
a może muśliny bambino mio? Ale nie wiem jak się sprawują..

hoyabella
17-08-2011, 20:55
hmm. moje kikko bambusowe chociaz pokurczone są dużo mniej szorstkie niż muśliny imse vimse...

IwonaKM
17-08-2011, 21:33
muślinowe białe pieluszki widziałam w Marks@Spencer, oczywiście nie Imse Vimse tylko ichniejsze. Nie wiem ile są warte i czy są miekkie, bo nie dotykałam, na opakowaniu miały napis "muślinowe".Muśliny BambinoMio są bardzo przyjemne w dotyku, moze nawet bardziej niż Imse Vimse ale nie wiem jak chłoną, bo używam je do wszystkiego tylko nie do pieluchowania :(

Anyczka
17-08-2011, 22:32
hmm. moje kikko bambusowe chociaz pokurczone są dużo mniej szorstkie niż muśliny imse vimse...

O, a to nowość, bo do tej pory spotykałam się raczej z opiniami, że kikko bardzo twardnieje w miarę upływu czasu... To może jednak spróbuję?;)

Anyczka
17-08-2011, 22:33
muślinowe białe pieluszki widziałam w Marks@Spencer, oczywiście nie Imse Vimse tylko ichniejsze. Nie wiem ile są warte i czy są miekkie, bo nie dotykałam, na opakowaniu miały napis "muślinowe".Muśliny BambinoMio są bardzo przyjemne w dotyku, moze nawet bardziej niż Imse Vimse ale nie wiem jak chłoną, bo używam je do wszystkiego tylko nie do pieluchowania :(

I kolejne zdziwienie moje - myślałam, że bambino mio to tylko prefoldy... Dobrze jest czasem zapytać;))

KaiDo
17-08-2011, 23:17
Potwierdzam, kikko po dłuższym użytkowaniu są miększe niż IV

bianka2009
18-08-2011, 01:17
Moje bambusy kikko nawet pokurczone nadal miękkie. IV bardzo lubię ale nie tak bardzo aby 75zł za nie dać :) Poprzednie IV były fajniejsze bo z niebielonej bawełny organicznej. Teraz wygląd i cena jakoś mnie nie powala więc chyba nie ma się o co bić ;) Szkoda tylko że nie udało mi się kupić IV 100g ale 75g są też fajne - od wszystkiego ale nie do otulacza. W tym starciu kikko u mnie wygrywa :) ;)

Anyczka
18-08-2011, 08:46
Dzięki dziewczyny, w takim razie chyba się w kikko zaopatrzę...
A czy któraś z /was używała może tetry Tetro oraz Lenya? Są do kupienia na ekobaby.pl, w cenach w miarę przystępnych...

hildegarda
18-08-2011, 19:13
Mam Lenye i lubię bardzo. NIe jest jakas mega chłonna, dosyć szorstka po praniu- trzeba pomiętosić, ale jednak lubie te pieluchy bo fajnie się pokurczyły i sa takie małe i zgrabnie wpasowuję sie do kazdego otulacza. Mam tez muśliny IV i one lażą raczej nieuzywane bo Lenya ciagle w uzyciu.