Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: Gdzie kupić muśliny IV - albo co zamiast nich?

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie Gdzie kupić muśliny IV - albo co zamiast nich?

Dojrzałam do tetry pod welnę, a tu się okazujem że mojej upatrzonej tetry nie ma nigdzie... Nigdzie nie można muślinków dostać, a te nowe, kolorowe, ceną zwalaja z nog. Nie dam 20 zł za jedną pieluszkę tetrową, nawet najfajniejszą! W Pieluszkarni powiedziano mi, że już ich nie będzie...

Czy ktoś wiem gdzie można jeszcze muśliny jeszcze kupić - w znanych mi sklepach pieluszkowych w PL brak - albo co kupic w zamian? Kikko bambusowa odpada, zależy mi na miękkości przede wszystkim.

Chusteryczka Awatar Sroka
    Miejscowość
    na polnoc od Monachium

Domyślnie

tez wlasnie szukalam i jakos na razie sa nie do zdobycia :/

Chustomanka Awatar mamaUlki
    Miejscowość
    Dzierżążno

Domyślnie

a może muśliny bambino mio? Ale nie wiem jak się sprawują..

Chustofanka Awatar hoyabella
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

hmm. moje kikko bambusowe chociaz pokurczone są dużo mniej szorstkie niż muśliny imse vimse...
    Tadzio (2009) , Maks (2012) , Aniołek ( * 2014)
    czekamy na gwiazdkowy prezent

Chustomanka Awatar IwonaKM
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

muślinowe białe pieluszki widziałam w Marks@Spencer, oczywiście nie Imse Vimse tylko ichniejsze. Nie wiem ile są warte i czy są miekkie, bo nie dotykałam, na opakowaniu miały napis "muślinowe".Muśliny BambinoMio są bardzo przyjemne w dotyku, moze nawet bardziej niż Imse Vimse ale nie wiem jak chłoną, bo używam je do wszystkiego tylko nie do pieluchowania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hoyabella Zobacz posta
    hmm. moje kikko bambusowe chociaz pokurczone są dużo mniej szorstkie niż muśliny imse vimse...
    O, a to nowość, bo do tej pory spotykałam się raczej z opiniami, że kikko bardzo twardnieje w miarę upływu czasu... To może jednak spróbuję?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IwonaKM Zobacz posta
    muślinowe białe pieluszki widziałam w Marks@Spencer, oczywiście nie Imse Vimse tylko ichniejsze. Nie wiem ile są warte i czy są miekkie, bo nie dotykałam, na opakowaniu miały napis "muślinowe".Muśliny BambinoMio są bardzo przyjemne w dotyku, moze nawet bardziej niż Imse Vimse ale nie wiem jak chłoną, bo używam je do wszystkiego tylko nie do pieluchowania
    I kolejne zdziwienie moje - myślałam, że bambino mio to tylko prefoldy... Dobrze jest czasem zapytać)

Chustomanka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

Potwierdzam, kikko po dłuższym użytkowaniu są miększe niż IV

J. 2010, W. 2013, A. 2021

Chustomanka

Domyślnie

Moje bambusy kikko nawet pokurczone nadal miękkie. IV bardzo lubię ale nie tak bardzo aby 75zł za nie dać Poprzednie IV były fajniejsze bo z niebielonej bawełny organicznej. Teraz wygląd i cena jakoś mnie nie powala więc chyba nie ma się o co bić Szkoda tylko że nie udało mi się kupić IV 100g ale 75g są też fajne - od wszystkiego ale nie do otulacza. W tym starciu kikko u mnie wygrywa

Domyślnie

Dzięki dziewczyny, w takim razie chyba się w kikko zaopatrzę...
    A czy któraś z /was używała może tetry Tetro oraz Lenya? Są do kupienia na ekobaby.pl, w cenach w miarę przystępnych...

Chusteryczka Awatar hildegarda
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

Mam Lenye i lubię bardzo. NIe jest jakas mega chłonna, dosyć szorstka po praniu- trzeba pomiętosić, ale jednak lubie te pieluchy bo fajnie się pokurczyły i sa takie małe i zgrabnie wpasowuję sie do kazdego otulacza. Mam tez muśliny IV i one lażą raczej nieuzywane bo Lenya ciagle w uzyciu.

Uprawnienia umieszczania postów