PDA

Zobacz pełną wersję : Gniezno, koronacja królewska :)

cynthia
31-07-2011, 09:05
No więc muszę wam powiedzieć że w Gnieznie spotkałam więcej chustomam na raz niż w Poznaniu!!! taki pozytyw!!!

a więc czy jesteście tu??
dwie mamy jedna w ciemno fioletowej chuście z dzieciem w 2X a druga nie wiem w jakiej chuście bo nie zapamiętałam z tego wszystkiego - powiedziałam wam nieśmiało cześć - ale ja nie potrafię zagadywać :oops: miałam chuste tylko zarzuconą na siebie bo me dziecie już w większości biega...
mama w zielonej chuście plecaczku z dziecięciem w białym kapelusiku :) ale co zwróciło moją uwagę bardziej z pięknym tatuażem na ręce!!! pokazywałyśmy dziewczynom siebie bo Maria była akurat na plecach :)
mama z dwójką dzieci - jedno za rękę szło a drugie siedziało (chyba) w girasolu Chichi :))
i w korowodzie szła mama z dzieckiem w jasnej chuście :)

jest tu kto?? :)

klara
31-07-2011, 20:29
No więc muszę wam powiedzieć że w Gnieznie spotkałam więcej chustomam na raz niż w Poznaniu!!! taki pozytyw!!!

a więc czy jesteście tu??
dwie mamy jedna w ciemno fioletowej chuście z dzieciem w 2X a druga nie wiem w jakiej chuście bo nie zapamiętałam z tego wszystkiego - powiedziałam wam nieśmiało cześć - ale ja nie potrafię zagadywać :oops: miałam chuste tylko zarzuconą na siebie bo me dziecie już w większości biega...
mama w zielonej chuście plecaczku z dziecięciem w białym kapelusiku :) ale co zwróciło moją uwagę bardziej z pięknym tatuażem na ręce!!! pokazywałyśmy dziewczynom siebie bo Maria była akurat na plecach :)
mama z dwójką dzieci - jedno za rękę szło a drugie siedziało (chyba) w girasolu Chichi :))
i w korowodzie szła mama z dzieckiem w jasnej chuście :)

jest tu kto?? :)

Jesteśmy :) W jednym i drugim przypadku (to wytłuszczone), to najprawdopodobniej byłam ja :D Kiedy miałaś zarzuconą chustę i mijałyśmy się we wejściu na plac, szłyśmy z Dirk, ze swymi rodzinami. Wtedy miałam założoną bluzę. Później, faktycznie widziałyśmy się, kiedy miałaś córę na plecach; wtedy szłam bez bluzy.

klara
31-07-2011, 20:32
http://img402.imageshack.us/img402/8558/chustomamyzgfi.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/402/chustomamyzgfi.jpg/)

O te dwie kobity Tobie chodziło :)

dirk5
31-07-2011, 22:43
To fioletowe 2x- ja i mój Pio w Grecji od Aurory (:hey:- to świetna chusta :thumbs up:!).

Nie odpowiedziałyśmy Ci na powitanie :oops:... Ja taka kumata jestem (:duh:!), że jak minęłyśmy się w wejściu, to powiedziałam do Klary; "Oooo, chyba dziewczyna z chustą szła"...

Ale jak bywasz u gingerr, wlećcie do mnie, mieszkam baaaardzo niedaleko, to naprawię błąd i "paznakomimsia" :D.

Swoją drogą, cóż to wynika z braku jednak wyraźnie obranego forumowego znaku :nono:! Nawet się rymło, proszę.

Trzeba to zarapotrować!

Klara, dzięki za wklejenie fotki :kiss:- Pio ma swój oficjalny pierwszy portret jako chuścioch na forum :-)...

Intrygują mnie inne niezidentyfikowane chustomamy :hmm:... Wydawało mi się, że w naszej mieścinie znam wszystkie... 5 :lool:...

cynthia
01-08-2011, 13:09
tak jest to Was widziałam :)
jeszcze mama z girasolem i mama w jasnej chuście z korowodu jesteście tu??? :)

a co do odwiedzin to bardzo chętnie!!! bo przyznam się bez bicia że nie miałam pojęcia że tak blisko mam do Gniezna!!! i pierwszy raz w życiu byłam u Was!!! zawsze tylko przejazdem czy coś i nie miałam czasu pozwiedzać więc chętnie się z wami umówię na oprowadzenie po waszym mieście :) i to najlepiej jak najszybciej póki jeszcze młodą na plecy motam bez problemu :)

dirk5
02-08-2011, 00:46
Na te dwie mamy nieujawnione zarzuciłam wędki na dwóch innych wątkach jeszcze, podstępnie przy okazji innych tematów linkując tenże :ninja:...

I studnia, niestety... Chyba ich tu nie ma :-(...

Przyjeżdżaj, przyjeżdżaj koniecznie- najlepiej w sierpniu jeszcze, nim do roboty ruszę :-(...

W naszym mieście co prawda do zwiedzania to nic, jeno kościoły chyba :oops:, ale spotkać się i pospacerować będzie cudownie :high:.

Mamy swoje stałe trasy, na których już nikogo nie dziwimy, to jedna mama zachustowana więcej i to jeszcze z dredami, będzie bardzo ożywcza dla widzów :wink:...

mamru
02-08-2011, 01:09
dirk :love:

czukczynska
02-08-2011, 09:34
.

W naszym mieście co prawda do zwiedzania to nic, jeno kościoły chyba :oops:, ale spotkać się i pospacerować będzie cudownie :high:.

Jak to -tylko kościoły? Katedra -góra i dól.Muzeum Archidiecezjalne.Muzeum Początków Państwa Polskiego (chyba już się remont skończył).
Wąskotorówka ( mozna nią dojechać do mnie :) i nad jezioro).

cynthia
02-08-2011, 20:30
to ja się postaram jeszcze w sierpniu!!! dam znać jak będe mogła to się zgadamy :) i mini zlot zrobimy :)

dirk5
02-08-2011, 23:34
dirk :love:

Mamru, kochana moja... to się skonfundowałam :oops:... To chyba odnośnie Piotrasa musi być, bo śliczny, nie przeczę...:hmm:?.. Bo moje dumne tyły średnio zachwycające- włosy nudno, po "nauczycielsku" spięte, portki bez paska stanowczo głupio wyglądają...

Jedynie Grecja fajnie wygląda :-).

Dziękuję Ci za życzliwe spojrzenie :kiss:!

Jak to -tylko kościoły? Katedra -góra i dól.Muzeum Archidiecezjalne.Muzeum Początków Państwa Polskiego (chyba już się remont skończył).
Wąskotorówka ( mozna nią dojechać do mnie :) i nad jezioro).

Góra Katedry z przytroczonymi chuściątkami :lol:? No, nie wiem, czy cynthia pisze się na ścieżkę zdrowia :wink:...

Co do Muzeum Początków... i remontu pewna nie jestem :hmm:, a czy można obskoczyć obydwa za jednym pobytem? Pewnie tak, ale na inne atrakcje czasu nie starczy...

Jeziora... Jelonka okrążamy codziennie, bo mieszkamy bardzo blisko, zatem to nasza stała trasa :D.

A wąskotorówka? Absolutnie kultowa sprawa :thumbs up:! Mój Stary, rodem w Twej miejscowości, nawiedzony fan, raz zafundował mi powitanie lata z ciuchcią w tle- jechaliśmy do Przybrodzina i późną nocą wracaliśmy o Gniezna- super było.

Ja mam swój własny sentyment do "kolejki", bo regularnie torami maszerowałam do swej podstawówki.

Swoją drogą, jakbyś jeszcze i Ty wpadła, to byłby już większy nieco "mini-zlot" :ninja:...

My w Gnieźnie mamy takie nasze nieformalne jeszcze spotkania mamowo-chustowe, jest kilka chustonoszek nie zarejestrowanych tu na forum.

to ja się postaram jeszcze w sierpniu!!! dam znać jak będe mogła to się zgadamy :) i mini zlot zrobimy :)

:high:!!! To dawaj cynk, czekamy :-)! Swoją drogą z postu czukczynskiej chyba wniosek oczywisty, że na jednym razie nie może się zakończyć :twisted:.

W każdym razie ja już otrąbiłam Twoje przybycie na miejscowym forum internetowym zaprzyjaźnionym mocno z chustami :thumbs up:!

Ale fajnie :D.

gingerr
03-08-2011, 08:06
Dziewczyny kochane,
Umówcie się po 19 sierpnia (piatek), błagam... :-D
choćby na 20 lub 21

Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że wyjedziemy na króciutkie wakacje (czytaj: do Babci/Mamusi) :-) i planujemy wrócić własnie 19. A przecież MUUUUUUUSZĘ się z Wami spotkać zanim się rozpakuję (albo mnie rozpakują :-( buuuu)

mamru
03-08-2011, 16:15
Mamru, kochana moja... to się skonfundowałam :oops:... To chyba odnośnie Piotrasa musi być, bo śliczny, nie przeczę...:hmm:?.. Bo moje dumne tyły średnio zachwycające- włosy nudno, po "nauczycielsku" spięte, portki bez paska stanowczo głupio wyglądają...

Jedynie Grecja fajnie wygląda :-).

Dziękuję Ci za życzliwe spojrzenie :kiss:!
po prostu to Wasze pierwsze zdjęcie tutaj, i jak je zobaczyłam to właśnie :love:

dirk5
03-08-2011, 23:21
po prostu to Wasze pierwsze zdjęcie tutaj, i jak je zobaczyłam to właśnie :love:

:kiss:!

Ja przy większej ilości czasu niż dziś, muszę ten piękny Wasz watek w galerii nawiedzić :-)...

Bo dziś już spadam- Mąż mnie już zapomniał :oops:...

gingerr, :thumbs up:!

cynthia
10-08-2011, 12:30
http://forum.chusty.info/forum/showthread.php?t=62324 ;)