Zobacz pełną wersję : jaka nastepna
Witam
Doradzcie mi jaka mam kupic nastepna chuste Nie mam duzego doswiadczenia do tej pory nosilam mojego synka w chuscie bawelnianej elastycznej Mialam rowniez okazje przetestowac didimosa welna z bawelna bardzo wygodnie mi sie nosilo oraz lniana kolkowa, Franek jest juz za duzy na elastyka ma 13mc I nie wiem jaka kupic kolejna ,czy moze potrzebuje dwoch roznych?Inna na lato inna na zime. Doradzcie prosze:-)
Tkaną, jaka Ci się podoba:)
Przejrzyj bazarek, wybierz kilka typów, które Ci się podobają i napisz tutaj, to powiemy, czy się nadają dla starszaka ;)
ile waży synek?
na zimę nie musisz mieć specjalnej chusty, spokojnie da sobie radę chusta całoroczna. Ale jeśli masz kasę na dwie, to korzystaj ;) Wtedy jedną z wełną lub ewentualnie kaszmirem warto kupić (chociaż chyba wełna będzie nośniejsza ;))
pauladuch
23-07-2011, 12:35
Obowiązkowo dwie: jedną kolorową i jedną bardziej stonowaną żeby zawsze któraś do stroju/pogody/samopoczucia pasowała :)
Moj Franek wazy 11kg,konczy 13mc. Przegladam bazarek od 2 dni:-),i tak naprawde jestem zielona. Nie wim jaka dlugosc powinna miec chusta(rozmiar ubran jakie nosze to 36-38 wzrost 168).Chcialabym kupic chuste kolkowa,na teraz, zeby moc szybko zalozyc i wyjsc np.do sklepu.Na zime myslalam o tkanej z dodatkiem welny. Czy to prawda ze nie powinnam Franka juz nosic z przodu bo jest za duzy?
Kasia.234
25-07-2011, 23:33
Czy to prawda ze nie powinnam Franka juz nosic z przodu bo jest za duzy?
nieprawda, my nosimy synka z przodu, a waży ponad 13 kg i ma prawie 2,5 roku :D
A może nosidło kupisz? MT albo klamrowe?
To ciesze sie bardzo ze moge nosic go z przodu:-)
Musze wlasnie pomyslec nad nosidlem.
Chusta kółkowa wełniana Tetro
Postanowilam ze bedzie to kolkowa ,bedzie mi latwiej wyjac Franka i wlozyc(teraz kiedy zaczol chodzic)ciagle chce zmian.
Czytalam ze ma dobra nosnosc i ze to wazne przy kolejnych kilogramach:-P
Wydaje mi sie ze na jesien i zime bedzie nam w niej cieplo.
Nie wiem nic na temat ramienia tej chusty?
Co myslicie o moim wyborze?
Z gory dziekuje .
na Recenzjach dziewczyny piszą o tej chuście :) o kółkowej się nie wypowiem, bo wolę tkane i moja kółkowa leży nieużywana ;)
Moj Franek wazy 11kg,konczy 13mc. Przegladam bazarek od 2 dni:-),i tak naprawde jestem zielona. Nie wim jaka dlugosc powinna miec chusta(rozmiar ubran jakie nosze to 36-38 wzrost 168).Chcialabym kupic chuste kolkowa,na teraz, zeby moc szybko zalozyc i wyjsc np.do sklepu.Na zime myslalam o tkanej z dodatkiem welny. Czy to prawda ze nie powinnam Franka juz nosic z przodu bo jest za duzy?
Mam dokładnie takie same wymiary jak Ty, jestem 1 cm wyższa :D Też zaczynaliśmy od chusty elastycznej, potem kupiłam sobie tkaną babylonię, od 3 tygodni mam też kółkową. Również miałam problem z długością chusty tkanej, dziewczyny na forum polecały mi 4,2 m, kupiłam w końcu 4,6 m, bo mój mąż też chce nosić, ale ta krótsza byłaby dla mnie odpowiedniejsza. A wnioski z porównania obu takie- kółkowa super na krótsze wyjścia, np. na zakupy, dojście do jakiegoś konkretnego miejsca, a wiązana na wszelkie okazje, kiedy trzeba nosić dłużej. Jestm bardzo zadowolona, że mam obie i Tobie też polecam zakup wiązanej :)
Blanka_1982
28-07-2011, 08:38
Kółkową najlepeij przymierzyć- odnośnie ramion, to są różne opinie- najlepiej samej przetestować, które pasuje
a gdzie zamierzasz korzystać z kółkowej? na dłuższe noszenie, będziesz czuła ciężar, bo tylko 1ramię jest obciążone, a dziecko już nie jest leciutkie ;) po domu wg mnie mniej wygodnie, bo jedną rękę masz trochę "blokowaną" dzieckiem. Jeśli będziesz nosić na krótko, sporadycznie, to dobry wybór, ale przy dużej ilości noszenia tkana lepsza :)
(ale już pisałam - nie jestem obiektywna, bo wolę tkane, a kółkowa u mnie leży )
Z kolkowej chcialam korzystac glownie na krotkich dystansach:-) np. po mleko do sklepu za rogiem. Dzis tez by mi sie kolkowa przydala chociaz nie koniecznie ta welniana,bo Franek ma 39.7C, a mi juz rece dopadaja.
Planuje zakup tkanej bo bardzo mi sie podobaja i wiazac tez lubie (chociaz jeszcze nie wszystko umie)ale musze te zakupy w odstepach robic niewielkich:-) odstepach ale jednak ze wzgledow finansowych oczywiscie.
Dzieki to przynajmniej problem z rozmiarm chusty mam rozwiazany:-) Moj maz sie tez deklaruje do noszenia to tez pewnie kupie ta dluzsza.