Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Wątek: jaka nastepna

Chustonówka

Domyślnie jaka nastepna

Witam
    Doradzcie mi jaka mam kupic nastepna chuste Nie mam duzego doswiadczenia do tej pory nosilam mojego synka w chuscie bawelnianej elastycznej Mialam rowniez okazje przetestowac didimosa welna z bawelna bardzo wygodnie mi sie nosilo oraz lniana kolkowa, Franek jest juz za duzy na elastyka ma 13mc I nie wiem jaka kupic kolejna ,czy moze potrzebuje dwoch roznych?Inna na lato inna na zime. Doradzcie prosze

demona
    Guest

Domyślnie

Tkaną, jaka Ci się podoba

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

Przejrzyj bazarek, wybierz kilka typów, które Ci się podobają i napisz tutaj, to powiemy, czy się nadają dla starszaka
    ile waży synek?
    na zimę nie musisz mieć specjalnej chusty, spokojnie da sobie radę chusta całoroczna. Ale jeśli masz kasę na dwie, to korzystaj Wtedy jedną z wełną lub ewentualnie kaszmirem warto kupić (chociaż chyba wełna będzie nośniejsza )
    2 + 7 (2005-2018)

Chustofanka Awatar pauladuch
    Miejscowość
    Kartuzy

Domyślnie

Obowiązkowo dwie: jedną kolorową i jedną bardziej stonowaną żeby zawsze któraś do stroju/pogody/samopoczucia pasowała
    Moje pierwsze szczęście: Karolinka 21.08.2004
    Szczęścia nigdy za wiele: Dominiczka 17.10.2010 i Staś 20.03.2013

Chustonówka

Domyślnie

Moj Franek wazy 11kg,konczy 13mc. Przegladam bazarek od 2 dni,i tak naprawde jestem zielona. Nie wim jaka dlugosc powinna miec chusta(rozmiar ubran jakie nosze to 36-38 wzrost 168).Chcialabym kupic chuste kolkowa,na teraz, zeby moc szybko zalozyc i wyjsc np.do sklepu.Na zime myslalam o tkanej z dodatkiem welny. Czy to prawda ze nie powinnam Franka juz nosic z przodu bo jest za duzy?

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monika Zobacz posta
    Czy to prawda ze nie powinnam Franka juz nosic z przodu bo jest za duzy?
    nieprawda, my nosimy synka z przodu, a waży ponad 13 kg i ma prawie 2,5 roku

A może nosidło kupisz? MT albo klamrowe?

Chustonówka

Domyślnie

To ciesze sie bardzo ze moge nosic go z przodu
    Musze wlasnie pomyslec nad nosidlem.

Chustonówka

Domyślnie Wybralam i prosze o konsultacje :D

Chusta kółkowa wełniana Tetro

Postanowilam ze bedzie to kolkowa ,bedzie mi latwiej wyjac Franka i wlozyc(teraz kiedy zaczol chodzic)ciagle chce zmian.
    Czytalam ze ma dobra nosnosc i ze to wazne przy kolejnych kilogramach
    Wydaje mi sie ze na jesien i zime bedzie nam w niej cieplo.
    Nie wiem nic na temat ramienia tej chusty?
    Co myslicie o moim wyborze?

Z gory dziekuje .

Domyślnie

na Recenzjach dziewczyny piszą o tej chuście o kółkowej się nie wypowiem, bo wolę tkane i moja kółkowa leży nieużywana
    2 + 7 (2005-2018)

Chustomanka Awatar Agata
    Miejscowość
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monika Zobacz posta
    Moj Franek wazy 11kg,konczy 13mc. Przegladam bazarek od 2 dni,i tak naprawde jestem zielona. Nie wim jaka dlugosc powinna miec chusta(rozmiar ubran jakie nosze to 36-38 wzrost 168).Chcialabym kupic chuste kolkowa,na teraz, zeby moc szybko zalozyc i wyjsc np.do sklepu.Na zime myslalam o tkanej z dodatkiem welny. Czy to prawda ze nie powinnam Franka juz nosic z przodu bo jest za duzy?
    Mam dokładnie takie same wymiary jak Ty, jestem 1 cm wyższa Też zaczynaliśmy od chusty elastycznej, potem kupiłam sobie tkaną babylonię, od 3 tygodni mam też kółkową. Również miałam problem z długością chusty tkanej, dziewczyny na forum polecały mi 4,2 m, kupiłam w końcu 4,6 m, bo mój mąż też chce nosić, ale ta krótsza byłaby dla mnie odpowiedniejsza. A wnioski z porównania obu takie- kółkowa super na krótsze wyjścia, np. na zakupy, dojście do jakiegoś konkretnego miejsca, a wiązana na wszelkie okazje, kiedy trzeba nosić dłużej. Jestm bardzo zadowolona, że mam obie i Tobie też polecam zakup wiązanej
    Bartoszek, ur. 3.11.2010
    Joasia, ur. 6.12.2015
    http://agajagalubi.blogspot.com/

Domyślnie

Kółkową najlepeij przymierzyć- odnośnie ramion, to są różne opinie- najlepiej samej przetestować, które pasuje

Domyślnie

a gdzie zamierzasz korzystać z kółkowej? na dłuższe noszenie, będziesz czuła ciężar, bo tylko 1ramię jest obciążone, a dziecko już nie jest leciutkie po domu wg mnie mniej wygodnie, bo jedną rękę masz trochę "blokowaną" dzieckiem. Jeśli będziesz nosić na krótko, sporadycznie, to dobry wybór, ale przy dużej ilości noszenia tkana lepsza
    (ale już pisałam - nie jestem obiektywna, bo wolę tkane, a kółkowa u mnie leży )
    2 + 7 (2005-2018)

Chustonówka

Domyślnie

Z kolkowej chcialam korzystac glownie na krotkich dystansach np. po mleko do sklepu za rogiem. Dzis tez by mi sie kolkowa przydala chociaz nie koniecznie ta welniana,bo Franek ma 39.7C, a mi juz rece dopadaja.
    Planuje zakup tkanej bo bardzo mi sie podobaja i wiazac tez lubie (chociaz jeszcze nie wszystko umie)ale musze te zakupy w odstepach robic niewielkich odstepach ale jednak ze wzgledow finansowych oczywiscie.

Chustonówka

Domyślnie

Dzieki to przynajmniej problem z rozmiarm chusty mam rozwiazany Moj maz sie tez deklaruje do noszenia to tez pewnie kupie ta dluzsza.

Uprawnienia umieszczania postów