PDA

Zobacz pełną wersję : Dni noszenia

karolinka251
18-10-2008, 00:05
kto bedzie jutro?bo ja ide sie dokształcać na warsztaty.chętnie poznałabym Was tak realnie bo do tej pory nie bylo okazji :oops:

Dagmara
18-10-2008, 00:09
Jestem bardzo zła. Szykowałam się na Dni Noszenia już od sierpnia ;( ponoszę sobie sama w szpitalu ;(

Ilonsa
18-10-2008, 00:12
Jestem bardzo zła. Szykowałam się na Dni Noszenia już od sierpnia ;( ponoszę sobie sama w szpitalu ;(

Dagmarko to dokładnie tak samo jak ja:(
Mój M. ma szkołę w ten weekend więc żeby być na Dniach Noszenia musiałabym na cały weekend wrócić do domu a wtedy nie mogłabym być u taty...

karolinka251
18-10-2008, 00:13
Dagmarko może przepustkę dostaniecie:-)

asercia
18-10-2008, 00:14
Jak ja zazdroszczę tym, które tam będą :(

Dagmara
18-10-2008, 00:18

Dagmarko to dokładnie tak samo jak ja:(
Mój M. ma szkołę w ten weekend więc żeby być na Dniach Noszenia musiałabym na cały weekend wrócić do domu a wtedy nie mogłabym być u taty...

To sobie zrobimy własne dni noszenia ;) Po Bielanach - Wawrzyszew o Chomiczówka :D

wanderluster
18-10-2008, 00:29
Ja jestem zła, bo Dni Noszenia nakładają się na Progressteron. Z chustowym stoiskiem.

Ale będę w sobotę w CSW, pooglądam sobie :)
W niedzielę pewnie jednak do puszczy brykniemy!

ithilhin
18-10-2008, 00:31
Dagmaro, Asercio, Ilonso - szkoda, ze Was nie bedzie...
a jesli jakos jednak sie uda - radosc bedzie wielka :-)

a na pocieszenie dodam, ze juz za miesiac na Tydzien Bliskosci Klub Kangura szykuje rozne fajne imprezy. i to nie tylko w Warszawie.
Szczegoly niebawem na stronie ;-)
(w tym przypadku niebawem nie oznacza 2 dni przed :lool: )

ps. Karolinko - ja bede ;-)

karolinka251
18-10-2008, 00:41
ja będę z zochną w amazonasie lolipapie no chyba że jutro będzie Zimno to aniquę wyciągnę

miranda
18-10-2008, 02:12
Będziemy na warsztacie plecakowym o 12 z Marcelem w Nati Sunset. Niestety nie możemy być długo, bo teściowie przyjeżdżają na pierwsze urodzinki Marcela :D

Kanga
18-10-2008, 02:36
ja będę przez cały czas :) właśnie wróciliśmy z rozstawiania wszystkiego po kątach muzeum :)
także zapraszam serdecznie - szczególnie na Kangurowy stolik konsultacyjny :)

a najbardziej zła jestem.... że nie moge wygrać nagród, które leżą u mnie w domu...
chusty (min limitowane didki) hoppy i rapalu , nosidła limitowane manduca... ...kocyki polarowe dla dzieci, olejki eko do masażu, chusteczki eko, organiczne kosmetyki, pieluszki i masa rzeczy ciekawych...

aaa a pozatym jak zobaczyłam chustę rodem z NRD to szczękę zbierałam :szok: cudo = każdy musi zobaczyć

mayetschka
18-10-2008, 02:59
a u mnie doooopa :cry: szykowałam się i co... dziecko mi się zasmarczyło okrutnie... I to młodsze, bo gdyby starsze to bym sama z Pestką przyjechała, a tak.... musiałby się cud stać żebyśmy pojechali.... ech życie........... idę łzy ronić w poduszkę :cry:
Miłych spotkań :D
Aga po prostu jesteś mistrzynią organizacyjną ( o czym jutro szczęśliwcy się dowiedzą) :D

hanti
18-10-2008, 09:33
dziś jestem sama z szarańczą, wiec nie zaryzykuję takiej wyprawy, ale jutro jedziemy na obiad do mojej mamy na Mokotów, więc pewnie wcześniej zawitamy :wink: porozglądać się troszkę

Dagmara
18-10-2008, 11:25
My chyba jutro przyjedziemy :D

18-10-2008, 11:28
my zajrzymy i dziś, i jutro ;).
na chwilę, bo mela z melem w nosie :(

anette27
18-10-2008, 11:32
a najbardziej zła jestem.... że nie moge wygrać nagród, które leżą u mnie w domu...
chusty (min limitowane didki) hoppy i rapalu , nosidła limitowane manduca... ...

ech żałuję,że daleko mam do warszawy :roll:

węgielek
18-10-2008, 11:33
eee, chcecie te wszytskie nagrody wygrac, co :applause:
tez bym chciala. alem przeziebiona :cry:

pabla28
18-10-2008, 11:55
Może i mi się uda jutro wpaść z Lenią...mam taką nadzieję.

IwontaG
18-10-2008, 13:13
Mi to się płakać chce szykowałam się od sierpnia i dooopa blada, dziewczyny dopiero antybiotyk skończyły i nie zaryzykuję takie podróży żeby się w poniedziałek odnowa nie rozłżyły.
Ale Wam zazdraszczam, że możecie tam być uuuuuuuuuuu :cry:

mayetschka
18-10-2008, 14:10
Mi to się płakać chce szykowałam się od sierpnia i dooopa blada, dziewczyny dopiero antybiotyk skończyły i nie zaryzykuję takie podróży żeby się w poniedziałek odnowa nie rozłżyły.
Ale Wam zazdraszczam, że możecie tam być uuuuuuuuuuu :cry:

no to grupowe lamenty możemy uprawiać :cry:

agucha
18-10-2008, 14:50
Ech, i ja witam się w klubie Tych, Co Nie Będą, Choć Bardzo Chciały - dzieciaki zagilane :( Miałam jeszcze nadzieję, że Zosi nie ruszy i wpadniemy na chwilkę tylko we dwie, ale w nocy i ją dopadło... Dzisiaj zamiast do CSW jeździliśmy do przychodni.
Ale pozdrawiam tych, co byli i jeszcze będą!

agapee
18-10-2008, 17:52
a my byliśmy! podobało nam się bardzo. Pomierzyłam sobie pouche i osłonki polarowe. Kasia z chustomanii nauczyła nas plecaczka. Motnęliśmy się od razu w domu - ja zbierałam zabawki z podłogi, a Kubasek sobie zasnął i śpi do tej pory. Bosko, w końcu nam wygodnie.
Żałuję tylko, że nie weszłam na forum wczoraj poumawiać się z tymi, co były. Wpadłam na a-linkę i alinę i widziałam parę znajomych twarzy.

wanderluster
18-10-2008, 18:23
My też byliśmy :) W papryczce.
I też wpadliśmy na a-linkę.
No i ciekawam, kto coś wygra :)

karolinka251
18-10-2008, 19:45
agapee wiedziałam że skądś Cię znam my też na plecaczku byłyśmy:-)

a-linka
18-10-2008, 20:51
My też byliśmy :) W papryczce.
I też wpadliśmy na a-linkę.
No i ciekawam, kto coś wygra :)

ja bym bardzo chciała wygrać...
takie jedno cudo...
ech... PB pomocy :mighty:

fajnie było was spotkać :D

węgielek
18-10-2008, 20:58
a co trzeba bylo zrobic zeby wygrac? jakies konkursy byly?

karolinka251
18-10-2008, 21:39
był jeden:-) mi też się marzy jedna rzecz.

Kanga
18-10-2008, 21:42
konkursy jeszcze trwają :)
do jutra do 15 :)

rano zaskoczyły nas tłumy ludzi - nie spodziewaliśmy sie aż tylu chętnych na chustowanie :)
miło było spotkać twarze producentów znane do tej pory tylko ze zdjęć i reklam.. no i cudne prototypy nowych chust i nosideł ... ale sza... jeszcze wszystko mozna zobaczyć ...

edit - a dla tych co nie mogą.. przedsmak będzie w klubowo kangurowych imprezach z okazji tygodnia Bliskości w listopadzie..

no i w poniedziałek będzie relacja z Dni Noszenia w Dzień Dobry TVN.
;)

18-10-2008, 21:53
czytam i czuję sie jakbym była innej planety...gdybyście miały Dziewczyny jakieś zdjęcia to ja bardzo chciałabym zobaczyć, bo o podróży do stolicy to jedynie pomarzyć można... heh...

Kanga
18-10-2008, 21:54
zdjęcia będą wieczorem a relacja w TVN w poniedziałek ( a potem jeszcze trochę o Dniach Noszenia w środę ;)

agapee
18-10-2008, 21:57
agapee wiedziałam że skądś Cię znam my też na plecaczku byłyśmy:-)

prawda! to Twoja córa usnęła od razu?

Dziewczyny, czy oprócz konkursu przy wejściu były jeszcze jakieś inne? bo ja też chcę wygrać, baaardzo :roll:

Kanga
18-10-2008, 22:06
jutro będzie trochę konkursików dla dzieci :) a ten najgłówniejszy z losowaniem chust, kosmetyków i książek ( i innych) to przy wejściu do muzeum - ten z karteczkami przy stoliku Klubowym

mayetschka
18-10-2008, 22:14
ja też chcę... ja też chcę... jakie są przewidziane konkursy i nagrody dla tych co chciały BAAARDZO a nie mogły być ;) ?
Na zdjątka czekam niecierpliwie trochę by móc choć trochę zapach Dni poczuć...
Gratuluję udanej imprezki :D

asercia
18-10-2008, 22:17
płakać mi się chce jak to czytam :(
nie dość, że mieszkam setki kilometrów od wawy to jeszcze w małym miasteczku i nigdny jeszcze nie spotkałam nigdzie żadnej chustomamy ani chustotaty buuuuuuuu

oglądać będę musowo w tvn :)
miłej zabawy jutro!

Ania z Tulikowa
18-10-2008, 23:08
A ja byłam :jump: niedawno do domu zjechaliśmy. Super impreza, aż żałuję że jutro mnie ominie :( ale Cieszę się ogromniaście, że mogłam niektóre z Was spotkać :D

ko-zo
18-10-2008, 23:17
A my sie wybieramy jutro! I zamierzamy wygrać jakiś konkurs :D

Magme
18-10-2008, 23:30
A my się wybieraliśmy i tak się cieszyłam a tu nici - Kinia ma 37,5 aktualnie :(, młody rozbił wargę solidnie dwa dni temu i ma jeszcze paskudną ranę i opuchnięty, ja w środę usuwałam szóstkę stała i mam poszyte dziąsło - tez troszkę spuchłam i szew mi puścił i na dodatek zrąbała mi się klima w aucie - po prostu się idzie pociąć!
A tak się cieszyłam na spotkania z KK aktywistkami ... tam imprezy pal licho.. strasznie mi smutno.. i żal..
chociaż jakieś zdjęcia wstawcie co?
Zazdroszczę niemożebnie wszystkim obecnym...

dioneja
18-10-2008, 23:46
bardzo fajna impreza :)
piękne chusty i znajome twarze. miło było zajrzeć.

a chusta z NRD to po prostu mistrzostwo świata! :applause: :applause: :applause:
cudo!

mayetschka
18-10-2008, 23:48
bardzo fajna impreza :)
piękne chusty i znajome twarze. miło było zajrzeć.

a chusta z NRD to po prostu mistrzostwo świata! :applause: :applause: :applause:
cudo!

piszcie tak dalej to helikopter wynajmę z pielęgniarką jakąś... ech....ZDJĘCIA!!! PLIZZZZZZ

ithilhin
18-10-2008, 23:48
Magme - przytulam cieplo i zdrowka Kini zycze. Szkoda, ze sie nie zobaczymy jutro :-(

Kanga
18-10-2008, 23:50
proszę bardzo zdjęcia ;) na razie miniaturki dla tych co chcą choć w ten sposób poczuć chustową atmosferę
- zapraszamy - ok 15 - 16 rozwiązania konkursów ;)

a zdjęcia tu http://www.dninoszenia.pl/lang-pl/zdjec ... n-pierwszy (http://www.dninoszenia.pl/lang-pl/zdjecia-dzien-pierwszy)

ithilhin
18-10-2008, 23:51
i jeszcze sa fotki tutaj:

http://wczesnaedukacja.com/index.php?op ... &Itemid=58 (http://wczesnaedukacja.com/index.php?option=com_content&task=view&id=200&Itemid=58)

na pewno bedzie wiecej

ithilhin
18-10-2008, 23:56
proszę bardzo zdjęcia ;) na razie miniaturki

:lool:

nie wiedzalam, ze maialam tatuaz

Magme
19-10-2008, 00:00
wychodzę z sieci bo się popłaczę zaraz z bezsilności.. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
nic, trudno
życzę na jutro kolejnego pełnego sukcesów dnia i kolejnej super imprezy - duuuże przeogromne buziaki dla Was

mayetschka
19-10-2008, 00:00
proszę bardzo zdjęcia ;) na razie miniaturki

nie wiedzalam, ze maialam tatuaz

Gosia to raczej jakieś malunki plemienne ;D

karolinka251
19-10-2008, 00:19
tak to moja Zośka usneła w plecaczku:-)

yerba
19-10-2008, 00:27
Strasznie fajnie było spotkać tyle zachustowanych dzieci w jednym miejscu. :-)
I wiele z was spotkać.
Aż żałuję, że jutro nie dam rady się zjawić.

hexi
19-10-2008, 00:54
a my jutro bedziemy cala rodzina i bedziemy wypatrywac znajomych twarzy :)

Dagmara
19-10-2008, 00:55
a my jutro bedziemy cala rodzina i bedziemy wypatrywac znajomych twarzy :)

o której? bo my też się wybieramy :D

hexi
19-10-2008, 00:58
wlasnie sie zastanawiam...chyba tak zeby pokaz zobaczyc ;)
czyli kolo 13

Dagmara
19-10-2008, 01:01
Ja też tak chyba będę, może ciut wcześniej już bo później na obiadek musimy wrócić :)

polah
19-10-2008, 01:05
o, to my też spróbujemy na 13 wycyrklować :)

Kasia
19-10-2008, 01:26
Wlasnie weszlismy do domu. Mam nadzieje, ze sie jednak kiedys wyspie ;)
Ciesze sie, ze tyle osob przyszlo, a wszyscy chlonni wiedzy i kontaktu. Bardzo fajnie bylo posluchac, jakie Wasze historie sie kryja za chustami. Kazde takie spotkanie daje megapowera :D

Obgadalismy pomysly na przyszly rok i wiemy juz, co bedzie wygladac inaczej, a co zostaje tak, jak jest. Tour po Warszawie dla Niemcow jest juz sprawdzony- Marcin ma zylke historyczna, a ja wiem, gdzie dobrze daja jesc ;)

Zobaczymy sie jutro (pod warunkiem, ze wstane, hehehe).

O

hanti
19-10-2008, 09:43
my się już zbieramy, co oznacza że koło 11-12 się zbierzemy :lol:

węgielek
19-10-2008, 10:13
my tez, tylko sie zbierzemy :)

agapee
19-10-2008, 10:24
- zapraszamy - ok 15 - 16 rozwiązania konkursów ;)

Jeśli zostanę wylosowana, ale już mnie nie będzie, to czy nagroda przepada? :cry:

karolinka251
19-10-2008, 10:37
chyba nie po to sa numery tel na kartkach:-) ale to tylko moja teoria

Budzik
19-10-2008, 14:26
Wybierałam się na chustowy pokaz mody i na "krótką historię noszenia (którą jednak odwołano), ale Anielka mi się rozchorowała :( A specjalnie nie pojechaliśmy nad morze, żeby być w W-wie :evil:

agucha
19-10-2008, 15:17
Ajajajaj, jak mi szkoda, że nie mogliśmy być (dwa gile w domu :cry: )
Ale cieszę się, że tyle Was było i fajnie, że taka super impreza. Gratuluję organizatorom!

pabla28
19-10-2008, 15:59
Ja byłam ale tylko na chwilkę, tak po 11:00 dotarłam i wyszłam przed 12:00. Może coś wygram? :D Lenka akurat była niezadowolona i strasznie wierciła mi sie w chuście. Nikogo znajomego nie widziałam ( ale ja Was tak mało znam :oops: )

węgielek
19-10-2008, 16:42
my bylismy cala rodzina, chyba z 10 znajomuch forumek widzialam :)

karolinka251
19-10-2008, 16:57
pabla Ty tez z kamionka?gdzie mieszkasz?bo ja też z Kamionka z Augusta:-)
Węgielku nam też było bardzo miło.
Hanti czemu nie dotarłaś?
A teraz pisać która sie załapała na nagrody?
ja wyszłam ok 15 bo wydawało mi sie że Zośka ma gorączkę ale na szczęście nie. Żałuję że nie zostałam na pokazie zdjęć Malwiny

Dagmara
19-10-2008, 17:29
Cieszę się że mogłam Was zobaczyć, fajna inicjatywa, ale tak poza tym to średnio mi się podobało.

pabla28
19-10-2008, 18:57
Karolinka251 - ja z Kinowej tej na przeciwko działek :D a Augusta to bliziutko, moze sie umówimy kiedyś na chustowy spacerek? :D na wtorek zapowiadają piękną pogodę...

karolinka251
19-10-2008, 19:23
zobaczymy ja generalnie juz pracuję ale cos czuję że ten tydzien na zwolnieniu przesiedzimy więc dam ci znać.

No i jak któraś coś wygrala? Mi sie manduca marzyła ale widzę że chyba dalej trzeba ciuchami po Zośce handlować

ZuZaZo
19-10-2008, 20:02
wybaczcie moje niedoinformowanie a kto był szanownym organizatorem?

karolinka251
19-10-2008, 20:03
Z ostatnie chwili jestem dumną posiadaczką NOWEGO HOPKA kolor miami:-)

april
19-10-2008, 20:08
Z ostatnie chwili jestem dumną posiadaczką NOWEGO HOPKA kolor miami:-)
gratuchny szczęściaro :lol:

andziulindzia
19-10-2008, 20:14
wybaczcie moje niedoinformowanie a kto był szanownym organizatorem?

Klub Kangura, Muzeum Sztuki Współczesnej i Chustomania.
Więcej tutaj: http://dninoszenia.pl/

Zazdraszczam Warszawiankom. A następną imprezę warto zrobić w terminie niekatarowym :D

Andzia

ZuZaZo
19-10-2008, 20:25
baaardzo serdecznie dziękuję :)

węgielek
19-10-2008, 20:54
nic nie wygralam. buuu....

fajnie bylo was zobaczyc, pogadac. szkoda ze nie moglysmy usiasc napic sie kawy i spokojnie pogadac... ale to nie miejsce i czas. i tak bylo milo.

a moj dzielny maz byl z nami caly czas, ale wynudzil sie niemozebnie :mrgreen:

pabla28
19-10-2008, 21:10
Karolinka - a to dzwonili do Ciebie z jakiegoś normalnego nr czy z anonimowego? do mnie w ciągu ostatniej godziny dzwonił dwa razy anonimowy ale tel był w torebce i nie słyszałam :( a moze coś wygrałam? :) tak się łudzę....

karolinka251
19-10-2008, 21:17
mi sie numer wyświetlił

pinaska
19-10-2008, 21:18
a mój mąż wygrał polekonta papaya :shock:
i zaraz powiedział, że mam się nie tykać JEGO CHUSTY :shock: :shock: :shock:

normalnie nie chciał ze mną iść nawet na chwilkę do CSW
ale fajowo :)

Dagmara
19-10-2008, 21:41
Ja jak zwykle nic nie wygrałam :(

Kanga
19-10-2008, 21:58
cieszę, się ze się podobało :) miło było obdzwonić wszystkich wygrywających i wręczać osobiście nagrody :)
do jednej zwycięskiej osoby jeszcze się nie dodzwoniłam ... więc... napięcie trwa ;)

impreza moim zdaniem cudna... napracowaliśmy się jak mrówki, padamy z nóg... ale ja jestem szczęśliwa :) nie spodziewałam się aż tylu gości.. dziękuję wszystkim za przybycie :)
było wspaniale..
zapraszamy za rok :)
a w tzw. międzyczasie na tydzień bliskości organizowany przez Klub Kangura w całej Polsce, gdzie będzie można poczuć ten zapał noszenia :)

19-10-2008, 22:05
cieszę, się ze się podobało :) miło było obdzwonić wszystkich wygrywających i wręczać osobiście nagrody :)
do jednej zwycięskiej osoby jeszcze się nie dodzwoniłam ... więc... napięcie trwa ;)

to pewnie do mnie :)
podac nr tel.? :) :) :)
ps. czyz nie mowilam, ze NIGDY NIC NIE WYGRALAM?

yerba
19-10-2008, 22:06
Aż pobiegłam włączyć telefon... Ale nie tym razem :-(

Dagmara
19-10-2008, 22:07

Ja też nie ;)

yerba
19-10-2008, 22:10

Etam, prawie wygrałaś - silka będziesz miała...

Ania z Tulikowa
19-10-2008, 22:22

no to fakt 8))

19-10-2008, 22:28

prawie, jak wiadomo, robi różnicę.

yerba
19-10-2008, 22:40
Liczy się jednak efekt końcowy - Ty będziesz miała silka. :-)

(a teraz niechustowo, ale a'pr farta w życiu)

Własnie znalazłam w wytęsknionym przez cały dzień piwie robaka.

19-10-2008, 22:41
a ty?

yerba
19-10-2008, 22:43
a ty?

kiedyś pewno też.

Kasia
19-10-2008, 22:44
A my wlasnie wrocilismy do naszego warszawskiego mieszkania i pakujemy sie dalej. To byly bardzo intensywne dni, napracowalismy sie nieziemsko. Postanowilam, ze dzis pojde spac przed druga ;) Bardzo dziekujemy wszystkim Kangurom, ktore przyjechaly z daleka, zeby impreza byla udana. Jestem pod wrazeniem ich profesjonalizmu i wyczucia sytuacji :) fajnie, ze sie wam chcialo przyjechac/przyleciec do Warszawy :)

"Nasze" Niemce byly zachwycone - i Annette z Hoppediza i Petra z Wickelkinder zaklepaly sie juz na przyszly rok (pod warukiem, ze umiescimy je w tym samym co w tym roku hotelu ;) ). Didymos mam nadzieje, ze bedzie miec wiecej szczescia (w tym roku stoisko bylo puste, bo 30 kg chust zaginelo w firmie kurierskiej).

Milo bylo poznac osoby znane tylko z nickow - sporo was bylo :) dziekujemy za wszystkie mile slowa, naprawde takie dwa dni daja niesamowitego powera i chec do dalszej pracy! Milego czytania folderkow, milego korzystania z chustowych nagrod :) w nastepnym roku bedzie jeszcze lepiej (pasja, bardzo trzymalam za Ciebie kciuki..)

a teraz..jedziemy odebrac zdjecia od naszego fotografa :)

O

grimma
19-10-2008, 22:47
a ja kiedys wygralam.. tylko nagrody nie dostalam. i do dzis dnia jestem obrazona :evil:

to chyba lepiej juz nie wygrywac niz chodzic z uraza w sercu :D

sabcia
19-10-2008, 23:24
A ja właśnie dotarłam do domu. Miałam do przejechania 400 km. Jestem zmęczona, ale niezmiernie zadowolona. Było przecudnie, profesjonalnie a jednocześnie swojsko i miło. Mogłabym tu ochać i achać, ale chyba pójdę spać. Chustomania i KLub Kangura, jesteśmy wielcy!! :fire:

a-linka
19-10-2008, 23:55
a mój mąż wygrał polekonta papaya :shock:
i zaraz powiedział, że mam się nie tykać JEGO CHUSTY :shock: :shock: :shock:

:lool: :lool: :lool:
gratki dla Kuby :applause:

a ja wygrałam nino lachs :jump: :jump: :jump:
kolor co prawda nie mój, ale z przyjemnością się z nino poprzytulamy, bo się jeszcze w ogóle nie znamy ;)
czas na nowe znajomosci :D

Dziękuję PB :D :kiss: :D

Dagmara
19-10-2008, 23:57
Chyba się powieszę pecha mam okropnego :(

a-linka
20-10-2008, 00:17

nie wieszaj się, chyba, że z jakiejś szmaty huśtawkę zrobimy w Centrum :lol:
stokrotki_rumianki na pocieszenie przytulicie?

miranda
20-10-2008, 00:30
Dzięki serdeczne Organizatorom, za cudowną imprezę, podziwiam Wasze umiejętności organizacyjne i profesjonalizm. Lokalizacja doskonała, blisko Centrum, z Gocławia miałam rzut beretem, zaraz potem można było powędrować na spacer do Łazienek dotlenić się i ochłonąć po tych chustowych szaleństwach :mighty:
Dzięki Kasi plecaczek opanowany, ćwiczymy na razie i dociąganie średnio wychodzi, ale w końcu trening czyni mistrza, kiedyś wyjdzie perfekcyjnie.
Z niecierpliwością czekam na przyszłoroczne Dni Noszenia. Co prawda Młody już będzie dwulatkiem, ale co tam najwyżej za rączkę przywędrujemy z chustą w garści :D
Jesteśmy szczęściarzami i wygraliśmy kosmetyki do pielęgnacji dzieciów. Myślałam, że w genach mam zapisane, że nic nie wygrywam :o

ithilhin
20-10-2008, 08:34
Bardzo milo czytac takie entuzjastyczne posty :-)
SUper jest wiedziec co sie podobalo, ale chetie posluchamy tez glosow krytycznych - bo nastepne Dni Noszenia chcemy zorganizowac jeszcze lepiej :-D

Dzieki, ze bylyscie i dziekuje naszym wspanialym pokazowomodowym modelkom i modelom no i Kasi, Adze, Marysi, Ani, Sabinie, Marcinowi, bez ktorych te Dni nie bylyby takie fajne.

Przy okazji dodam, ze naszym zagranicznym gosciom bardzo sie podobalo w Warszawie i to, ze z takim enstuzjazmem nosimy nasze dzieci :-)

Kanga
20-10-2008, 09:08
w dalszym ciągu mam jedną nagrodę, do właścicielki której się dodzwonić nie mogę ;)

eh cudnie było i tak kolorowo :) :applause: super, że byłyście z nami :jump: nigdy w życiu nie widziałam az tyle na raz zachustowanych osób :)

Kanga
20-10-2008, 09:13
pierwsza część relacji dziś :) w dzień dobry TVN
kolejna 6tego listopada - tuż przed rozpoczęciem Tygodnia Bliskości w całej Polsce :)

tych co nie mogli dotrzeć zapraszam do obejrzenia :)

agapee
20-10-2008, 09:27

Ja raz wygrałam 3 butelki dobrej wódki. W parę tygodni później włamali mi się do mieszkania i między innymi wyczyścili nam barek z tejże właśnie wódki. To jest dopiero pech!

A wracając do tematu, cieszę się, że są imprezy chustowe. W przyszły weekend będę na Progessteronie w Lublinie, a dziś już ustawiłam nagrywanie DD TVN :)

asercia
20-10-2008, 10:09
kolejna 6tego listopada - tuż przed rozpoczęciem Tygodnia Bliskości w całej Polsce :)

Włączyłam ddtvn od początki i jak na razie nic nie zapowiadali :(

Dagmara
20-10-2008, 10:14

nie wieszaj się, chyba, że z jakiejś szmaty huśtawkę zrobimy w Centrum :lol:
stokrotki_rumianki na pocieszenie przytulicie?

Przytulimy przytulimy :)

sabcia
20-10-2008, 10:15

Włączyłam ddtvn od początki i jak na razie nic nie zapowiadali :(

Oni nigdy odrazu nie zapowiadaja wszystkich tematów, tylko kilka pierwszych, czekamy cierpliwie :D

asercia
20-10-2008, 10:17
w dwóch pokojach mam włączony tv, bo młoda strasznie mobilna :D

asercia
20-10-2008, 10:44
jeeeeeeeeest!!

myrra
20-10-2008, 10:46
Oglądam :)

asercia
20-10-2008, 10:48
strasznie krótko
mam wrażenie, że wcisnęli ten materiał na odczepnego
wybaczcie

sabcia
20-10-2008, 10:52
Materiał trwał chyba tyle co wszystkie inne, tylko że nie było już później dyskusji w studio, jak to się dzieje przy większości materiałów, ja o tym wiedziałam, wię mi się podobało! Aga, Marysia- Super!

pabla28
20-10-2008, 11:00
Ja też nic nie wygrałam :( moze następnym razem się powiedzie.
a własnie w DDTVN było o dniach noszenia :D

sil (377)
20-10-2008, 11:05
Ha, tak się szykowałam na te dni noszenia, eh :? A tu nagle pochorował się w poniedziałek Grzesio - na szkarlatynę :evil: W czwartek Michał tak rzęził i kaszlał, że zastanawialiśmy sie poważnie nad antybiotykiem. A w sobotę mnie dopadło! Jako że nie mogę pozwolić sobie na chorobę, od soboty jadę na antybiotyku. Więc mnie mało szlag nie trafił, że nigdzie nie byłam! :evil:

IwontaG
20-10-2008, 11:25
Więc mnie mało szlag nie trafił, że nigdzie nie byłam! :evil:

Witaj w klubie

węgielek
20-10-2008, 11:31
AGA, podaj chociaz inicjaly tej osoby, albo poczatek nr tel. :P

na pewno napisalam stary nr telefonu, na pewno :oops:

ithilhin
20-10-2008, 11:37
druga czesc zdjec

http://dninoszenia.pl/lang-pl/zdjecia-dzien-drugi

bedzie wiecej!

Zetkowa
20-10-2008, 11:53
heja, a ja byłam i się zawiodłam ...

byłam wczoraj na 14.00 - warsztaty z zabaw dla dzieciątek - szybko, szybko, szybko ..
tłok, parno i gorąco, zaduch i mokre moje dziecię w Manduce
EMO zdenerwowany bo on się chciał czegoś o chuście więcej dowiedzieć (motać) ale gdzie tam przymierzać,
kogo zapytać, jak z trudem można się było obrócić wokół własnej osi :omg:

kącik do karmienia i przewijania ... hmm, ok, był ale trzy osoby to już tłok...

panował klimat hermetyczny - taka alternatywa z lat 90' co teraz dorosła, ma dzieci
ale nadal im w głowie zasada "my - ONI"...

w każdym bądź razie plus za inicjatywę, duży minus za organizację - miejsce
- za ciaaaaasno w tej salce malutkiej ...
może to ten trudny pierwszy raz :)

trzymam kciuki za kolejne :)

ale oczywiście doceniam trud organizatorów

hanti
20-10-2008, 12:02
mój mąż popsuł samochód i nas nie było :(

mam nadzieję ze w sobotę nadrobimy ploteczkowo :wink: :lol:

ithilhin
20-10-2008, 12:04
Zetkowa - dzieki za kciuki :-) i za szczere uwagi krytyczne - to dla nas bardzo wazne (to znaczy za pozytywne uwagi, tez dziekujemy, to tez potrzebne :-D)

panował klimat hermetyczny - taka alternatywa z lat 90' co teraz dorosła, ma dzieci

tego przyznam sie nie rozumiem o co chodzi :-)

sale - fakt, byly ciasne ale na nasze usprawiedliwienie powiem, ze z lokalem mielismy najwieksze trudnosci - najpierw konieczna zmiana miejsca z jednej lokalizacji do zupelnie innej a potem w ostaniej chwili zmiana decyzji w ktoych salach mamy byc.

ale wnioski juz wyciagnelismy i wiemy czego oczekiwac od miejsca, ktorego bedziemy szukac na kolejene Dni Noszenia :-)

węgielek
20-10-2008, 12:07
na zdjeciach jest ko-zo tylem, jej maz, moja Blanka i moj maz. mnie nie ma, bo stalam obok fotografa :)

Zetkowa
20-10-2008, 12:13
ithilhin - chodziło mi o to, że da wyczuć się (tym bardziej, jak ktoś nowy), że jednak wszyscy się znają,
my się z EMO czuliśmy jak wyjęci z innej bajki :) trochę, jakbyśmy byli pod ostrzałem spojrzeń ale może to tylko wrażenie

ja się zawodowo czasami zajmuję organizacją eventów, konferencji itd - może będę mogła pomóc
teraz się nie wychylałam bo za dużo obowiązków
z resztą ja nie mam "bzika" na punkcie noszenia
ja po prostu mam Manducę i Girasola (Manducę kocham, Girasola toleruję ;-P)
może dlatego nie mam kręćka, ale pomóc chcę i mogę

to się będę jakoś interesowała i deklarowała bliżej następnych inicjatyw
tajniaczę na tym Waszym forum ... się nie odzywam ale jestem duchem
a i EMO projektuje graficznie więc jakiś folderek czy takie tam poligraficzne pierdółki może pomooooże zrobić

buźka

sabcia
20-10-2008, 12:16
heja, a ja byłam i się zawiodłam ...

byłam wczoraj na 14.00 - warsztaty z zabaw dla dzieciątek - szybko, szybko, szybko ..
tłok, parno i gorąco, zaduch i mokre moje dziecię w Manduce
EMO zdenerwowany bo on się chciał czegoś o chuście więcej dowiedzieć (motać) ale gdzie tam przymierzać,
kogo zapytać, jak z trudem można się było obrócić wokół własnej osi :omg:

kącik do karmienia i przewijania ... hmm, ok, był ale trzy osoby to już tłok...

w każdym bądź razie plus za inicjatywę, duży minus za organizację - miejsce
- za ciaaaaasno w tej salce malutkiej ...
może to ten trudny pierwszy raz :)

trzymam kciuki za kolejne :)

ale oczywiście doceniam trud organizatorów

To może tylko poprawię, że miejsca do karmienia i przewijania były trzy (chyba że akurat odbywały się warsztaty w małej salce, to tylko dwa, jedno przy drzwiach, jedno niedaleko toalet i jedno właśnie w tej salce, wystarczyło spytać.
Fakt, godzina 14 to było szalństwo, zaraz po pokazie mody, było nawięcej ludzi. Wiązać uczono przy każdym stoisku, choć czasem trzebabyło poczekać kilka minut w kolejce. I zgadzam się, że zainteresowanie w niektórych momentach przerosło możliwości sali, i było troszkę duszno, ale to znaczy, że za rok będziemy robić Dni Noszenia conajmniej w sali kongresowej :lol:

Kanga
20-10-2008, 12:30
Fakt, godzina 14 to było szalństwo, zaraz po pokazie mody, było nawięcej ludzi. Wiązać uczono przy każdym stoisku, choć czasem trzebabyło poczekać kilka minut w kolejce. I zgadzam się, że zainteresowanie w niektórych momentach przerosło możliwości sali, i było troszkę duszno, ale to znaczy, że za rok będziemy robić Dni Noszenia conajmniej w sali kongresowej :lol:

kongresowa to nic ;) już zaczynam rozmowy z Torwarem czy inną Expo salą ;)
a może w przyszłym roku w Katowicach zrobimy ;) w spodku ;) kto wie :)

Kanga
20-10-2008, 12:41
uwaga !! osobie która wygrała ostatnią nagrodę ( a podejrzewam, że jest na tym forum ;) nagrałam się na pocztę ;)

Atrax
20-10-2008, 12:54
Witam!
Ja byłam i było fantastycznie! Zainteresowanie imprezą przerosło moje najśmielsze oczekiwania. Pełen sukces. I- co najważniejsze- wyszłam pełna nowych informacji i poglądów. Teraz nie pozostaje nic innego jak tylko PRÓBOWAĆ,PRÓBOWAĆ i jeszcze raz PRÓBOWAĆ :!: :lool:
Co do Organizatorów to świetna robota :applause: :thumbs up:

Kanga
20-10-2008, 12:55
:op: Atrax piękne zdjęcie - z chustą na koniu :) cudo :)

Atrax
20-10-2008, 13:01
:thanks:

Kasia
20-10-2008, 13:57
Prawde mowiac Centrum Sztuki Wspolczesnej bylo przygotowane na o wiele mniej ludzi...liczyli, ze wiecej niz 400 przez dwa dni nie przyjdzie. W sobote goscie sie rozrzedzili na cale skrzydlo Zamku, bo warsztaty chustowe byly w trzech turach i w galerii. W najsmielszych wyobrazeniach nie przewidywalismy, ze w niedziele od rana bedzie szturmowac taki tlum! Tak naprawde mialam nieco czarnych mysli, ze moze nam sie nieco wydaje, ze noszenie to taka wazna sprawa, a dla ludzi to moze byc czarna magia i ze wybiora zakupy i kino niz CSW... ;) ale okazalo sie, ze przyszlo bardzo duzo ludzi kompletnie niezwiazanych z zadnymi chustowymi grupami, takich, ktorzy nie chodza po forach, a swoje zdanie o bliskim kontakcie z dziecmi maja i chca sie dowiedziec, jak do swoich celow wykorzystac pomoce do noszenia. Takie crash kursy, jakie byly podczas Dni Noszenia dadza jakas podstawe, punkt zaczepienia. Mam nadzieje, ze folderek tez sie do tego przyczyni. Machina ruszyla, za chwile Tydzien Bliskosci. Jeszcze ze dwa-trzy lata i nie bedzie problemow ze znalezieniem fachowej chustowej pomocy lub chustowej grupy wsparcia :)

W sobote na srodku byla arte-instalacja z chustami z roznych zakatkow swiata, w niedziele ja zdjelismy i przelozylismy na bok, zeby bylo wygodniej. No i z programu musiala wypasc pogadanka o historii chust, bo bylo takie zainteresowanie warsztatami i konsultacjami. Wszyscy mieli pelne rece roboty, wlasnie to widze na zdjeciach :)
Zaplanowane jako kameralne spotkania z psychologiem i fizjoterapeutka skonczyly sie indywidualnymi poradami przez cala sobote. A fachowiec od eventow nam na poczatku odradzal organizacje dwudniowej imprezy, mowiac, ze ludzie w niedziele nie przyjda... ;)

Kaciki do przewijania rzeczywiscie byly trzy, wszystkie oznaczone. Byly dwa miejsca do karmienia, jedno przy kaciku dla starszakow, zeby ich nie tracic z oczu. W przyszlym roku mamy nowy pomysl na zajecie duzakow wyroslych z chusty, banalnie prosty, a skuteczny :)

Ja tam sie ciesze, jak po weselu, na ktorym sie goscie dobrze bawili :) tylko wesele ma sie raz, a Dni Noszenia beda co roku!! Aga, Kongresowka? Co tam Kongresowka, za chwile bedzie Stadion Narodowy :lool:

I potwornie jestem dumna ze zgrania teamu organizacyjnego. Niezly poziom odpornosci na stres i kreci nas adrenalina, hehehe. Bardzo, bardzo duzo sie nowych rzeczy nauczylam przez ostatnie pol roku. Bardzo wszystkim dziekuje :kiss:

O

Dagmara
20-10-2008, 14:10
Ja do uwag dołączę fakt że z szatni i toalety trzeba było iść z dzieciem przez podwórko :? a gorąco nie było. Pomysł fajny ale miejsce fatalne i IMO zepsuło całe moje pozytywne wrażenie.

Natalia
20-10-2008, 16:33
Super impreza. Gratulacje. :thumbs up:
Ciążówki, proszę się lepiej nie stresować. :wink:

wanderluster
20-10-2008, 17:30
To dwie uwagi na temat rzeczy, które będzie można poprawić:

1. miejsce do zabaw i karmienia przy drzwiach - przez pewien czas drzwi byly otwarte i zablokowane, pewnie dla osób z wózkami. Było tam zbyt zimno i przewijało się zbyt dużo ludzi, żeby można było karmić, a pewnie taki kącik zabaw też nie pełnił swoich funkcji.

2. na wystawę nie można było wejść z plecakiem, a wiele chustowych rodziców trzymało tam rzeczy dla dziecka. Przydałoby się jakąś dyspensę od CSW uzyskać...

Kanga
20-10-2008, 18:14
2. na wystawę nie można było wejść z plecakiem, a wiele chustowych rodziców trzymało tam rzeczy dla dziecka. Przydałoby się jakąś dyspensę od CSW uzyskać...

oo patrz - to cenna uwaga ;)

kolejną wpadką był brak dobrego światła w kąciku zabaw.. pan elektryk cholercia nie dotarł na czas :/

wiemy jedno = na przyszły rok potrzebujemy duuuużo więcej miejsca :)

ithilhin
20-10-2008, 21:44
a myslalam,ze zalinkowalam swoje zdjecia robione rekami malza? :-)
a sie okazalo, ze nie.
no to prosze:

http://picasaweb.google.com/gosia.garko ... iNoszenia# (http://picasaweb.google.com/gosia.garkowska/DniNoszenia#)

monjan
20-10-2008, 21:59
:applause: widze ze super impreza byla!!!brawo

kashinka
20-10-2008, 23:02
swietne fotki :)
tak chwalicie 'chuste z NRD', moze ktos cos wiecej wie (lub niedoczytalam) i napisze? jakies fotki?
Kasia, brzucho wcale ci nie uroslo od Summer Sling Show!

węgielek
20-10-2008, 23:47
mnie sie bardzo podobaly panie od polekonta - obie w bialych bluzeczkach, podonie uczesane i w podobnie zaawansowanej ciazy, niemal blizniaczki :)

Kanga
20-10-2008, 23:53
tak chwalicie 'chuste z NRD', moze ktos cos wiecej wie (lub niedoczytalam) i napisze?

chusta z NRD to wspaniały wynalazek.. chusta pseudokółkowa bez kółka a ze sznureczkiem :) ( zamiast kólka materiał chusty opierał się na kółku zrobionym ze sznurka :)
cudo :)

było masa rebozo od ambasady meksyku, hmong autentyczny, chusty z peru i boliwii - wszystko można było podotykac i pomierzyć na sobie ;)

20-10-2008, 23:56

:cryy: :cryy: :cryy: :cryy:
dlaczego ja nie wiedziałam,z w DD TVN będę mogła Was zobaczyć o nie...

ithilhin
21-10-2008, 08:10
Beata - cos ma byc jeszcze 6 listopada :-)

21-10-2008, 11:25
Beata - cos ma byc jeszcze 6 listopada :-)
dzięki Gosia
zapisałam w przypomnieniach,żeby nie zapomnieć :thumbs up: będę oglądać :D

basik
21-10-2008, 15:46
Ja tez bylam :D
Ale nic nie wygralam :(
Za to zmierzylam sobie Dagmarowy pouch od tulipowny i wiem ze chce podobny :jump:

basik
21-10-2008, 15:49
Ha, nawet zalapalam sie z moja Gocha na 2 zdjecia w galerii Ithilhin :wink:

Dagmara
21-10-2008, 16:11
Za to zmierzylam sobie Dagmarowy pouch od tulipowny i wiem ze chce podobny :jump:

Świetny wybór :) pasował Wam ;)

Marcin_Chustomania
22-10-2008, 14:41
tak chwalicie 'chuste z NRD', moze ktos cos wiecej wie (lub niedoczytalam) i napisze? jakies fotki?
Kasia, brzucho wcale ci nie uroslo od Summer Sling Show!

Byl sobie w NRDowie pewnien lekarz ortopeda ktory bardzo intensywnie, jak na te lata, wymianial wiedze listoweni z innym ortopeda w RFNie. Nie bylo Skypa albo maili ;) Obojetnie jak - facet wpadl na pomysl uzywania chusty a la kolkowej w ramach rehabilitacji dzieci. Chusta wyglada jak kolkowa, tylko ze nie ma kolek a zamiast nich tasme ktora zastepuje kolka. Wieczorem przesle fotki.

Kasia
22-10-2008, 22:07
Wieczorem przesle fotki.

Nie przeslesz, bo ci dziecko nie chce spac ;)

Chusta niepozorna, podobna do obrusa-biezniczka, ktore wiekszosc obecnych tu powyzej trzydziestki w dzieciectwie widziala. Do chusty dolaczona jest instrukcja, zawierajaca bardzo fajne teksty dotyczace powstawania wiezi rodzicow z dzieckiem. Fascynuja mnie takie paradoksy - chusta tworzy wiez, a pozniej hop malucha do tygodniowego przedszkola ;)

P.S. Kashinko, urosc nie urosl jakos mega wielki, na szczescie mam zgrabna kulke przyklejona w formie plug-ina. Caly czas zapominam, ze tam jest i sie dziwie, ze sie nie mieszcze w waskich przejsciach, hehe.

O

ithilhin
23-10-2008, 12:26
a tak apropos to nikt nie znalazl sweterka brazowego? bo mi zaginal w akcji.
za to u Agi jest pozostawiony przez kogos kubeczek :-)

sabcia
23-10-2008, 13:26
Gosia, ja znalazłam jakiś brązowy sweterek i pytałam wszystkich na około czyj, ale nikt nie wiedział i położyłam go na tych pudłach za ekranem.

ithilhin
23-10-2008, 14:09
to potem go tam nie bylo :-(
chyba :-)

babolek
23-10-2008, 21:21
Super, że impreza udana

Ogromne gratulacje :D

yerba
23-10-2008, 21:28
Aż pobiegłam włączyć telefon... Ale nie tym razem :-(

A jednak wygrałam :jump: :jump:

(:hide: tak, to ja byłam ta gapą zagubioną, która poczty nie odsłuchała :oops: )

Książka wygrana już w domu. :applause:

Dziękuję Aga za skuteczne znalezienie mnie.

Ania z Tulikowa
23-10-2008, 23:13
tak, to ja byłam ta gapą zagubioną, która poczty nie odsłuchała :oops:

Basiu gratuluję!

węgielek
29-10-2008, 10:42
wracajac troche do Dni Noszenia dolaczam jeszcze kilka zdjec.

na poczatek moj maz baardzo zainteresowany chustowym pokazem mody :mrgreen:

http://images31.fotosik.pl/390/ea1ce8e55eadc879.jpg (http://www.fotosik.pl)

a tu sam pokaz mody

http://images47.fotosik.pl/24/71b7a5760004712f.jpg (http://www.fotosik.pl)

a tu moje corki i jedno dziecko niemoje :) zapatrzone w modelki :)

http://images44.fotosik.pl/24/7ff62c518a47ab85.jpg (http://www.fotosik.pl)