PDA

Zobacz pełną wersję : Wysokie Obcasy - rozmowa z J. Bargielską

sheep
23-05-2011, 08:11
Wysokie Obcasy, 21.05.2011
Wywiad z Justyną Bargielską, pisarką, poetką, nominowaną do Paszportów Polityki i nagrody Nike

Bo podobno ma pani 'unikalną umiejętność pisania w trakcie karmienia piersią' - jak wyczytałam na stronie Szkoły Pisania dla Mam, którą pani wymyśliła. Można tak?

Myślę, że to wcale nie jest rzadka umiejętność. Dużo znanych mi kobiet potrafi robić różne rzeczy, karmiąc piersią. Chusta. Musi być chusta. Nie jestem jakąś ekomamą, ale chusta to jest cudowny wynalazek. Dziecko zawiązuje się o, tutaj, a tutaj się pisze.

Generalnie bardzo ciekawa rozmowa...
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,53662,9625264,Obsoletki.html

lola_22
23-05-2011, 09:44
nie ma jak szerzenie oswiaty dobrym przykąłdem ;-) jak mówi moja niania: BRAWA DLA TEJ PANI !

sandy.pit
23-05-2011, 09:53
kurczę to "bycie ekomamą" to się zrobił nagle jakiś osobny issue. jakiś taki synonim lekkiego ześwirowania, czy cu?

miumi
23-05-2011, 10:02
kurczę to "bycie ekomamą" to się zrobił nagle jakiś osobny issue. jakiś taki synonim lekkiego ześwirowania, czy cu?

Trochę tak jak z określeniem "Feministka", wiele kobiet zastrzega, że bynajmniej nią nie jest. Owszem, chce mieć prawo do głosowania, ale Feministka, nie nie nie.
Ecomama to taka wariatka, co się nie myje żeby oszczędzać wodę a dziecko kąpie w 100% mleku piersiowym.
a Feministka, to niezaspokojony babochłop, rozkrzyczana kobieta, której żadny facet nie chce.

Tak przy okazji, wywiad też mi sie podobał, a ja ekomamą też nie jestem (pieluchy jednorazowe itd.)

Sol
23-05-2011, 19:41
Czytałam.
Fajny wywiad ( szczególnie ten wątek z sikami i kupą Jurka:D )
A mnie się chustomania kojarzy również równolegle z ekomanią - obie w pozytywnym znaczeniu rzecz jasna:)
Dzieki temu forum zaczęłam się bardziej zastanawiać nad zdrowiem generalnie, a do tego zaczynam być troszkę eko:)

To zdanie udowodniło mi to, że autorka jest "nasza" , że bywa lub bywała na tym forum.

NIe wiem czy przeczytam Obsoletki bo temat jest mi ( na szczęście) całkiem obcy, ale zainteresowała mnie ogólnie postać tej kobiety.

kamuszyca
01-06-2011, 11:51
To zdanie udowodniło mi to, że autorka jest "nasza" , że bywa lub bywała na tym forum.

to nasza forumka, ale już nie jest aktywna od jakiegoś czasu. nawet chustę od niej kupowałam :)

aggacz
01-06-2011, 12:04
Wysokie Obcasy, 21.05.2011
Wywiad z Justyną Bargielską, pisarką, poetką, nominowaną do Paszportów Polityki i nagrody Nike

Bo podobno ma pani 'unikalną umiejętność pisania w trakcie karmienia piersią' - jak wyczytałam na stronie Szkoły Pisania dla Mam, którą pani wymyśliła. Można tak?

Myślę, że to wcale nie jest rzadka umiejętność. Dużo znanych mi kobiet potrafi robić różne rzeczy, karmiąc piersią. Chusta. Musi być chusta. Nie jestem jakąś ekomamą, ale chusta to jest cudowny wynalazek. Dziecko zawiązuje się o, tutaj, a tutaj się pisze.

Generalnie bardzo ciekawa rozmowa...
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,53662,9625264,Obsoletki.html
:D :D :D tez czytalam :) faaaaajnie :D

Kate
01-06-2011, 21:59
czytalam jakis czas temu---mialam tu wkleic i mi umknelo
tez myslalam czy to ktoras z Was
fajny wywiad duzo szczerosci

Olban
01-06-2011, 22:34
mocne miejscami... gratulacje!

Dorocie
03-06-2011, 13:00
Wywiad z Justyną w WO zrobił na mnie duże wrażenie, nasunęły mi się różne emocje, po pierwszej stronie poszłam pogadać o tym z moją mamą. ;) dobrze że była w pobliżu. No i ta symbolika uciekających baloników, brrrr, piękny mocny język szalejących uczuć!